شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : %D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88

  • دنیای اقتصاد: تسلا، از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی، توافق کرده است که به شاکیان پرونده سانحه رانندگی سال ۲۰۱۸ که منجر به مرگ یک مهندس شرکت اپل شد، غرامت بپردازد. به گزارش BBC، در جریان آن سانحه والتر هانگ، از مهندسان شرکت اپل، هنگامی که سوار یک خودرو تسلا مدل ایکس بود و آن را در حالت خودران قرار داده بود، با جدول کنار جاده برخورد کرد و جان باخت. در پی مرگ آقای هانگ، خانواده‌اش به دادگاه شکایت کردند و قرار بود رسیدگی به این پرونده هفته گذشته در دادگاه عالی کالیفرنیا آغاز شود. انتظار می‌رفت که آغاز این دادگاه و پوشش رسانه‌ای به جزئیات آن، تسلا را بیش از پیش در معرض قضاوت و انتقاد افکار عمومی نسبت به فناوری خودران محصولات این کارخانه قرار دهد. جزئیات توافق تسلا با خانواده آقای هانگ هنوز فاش نشده است…
  • ایسنا: تولیدکننده خودروهای برقی لوسید برآوردهای تحویل سه ماه اول را پشت سر گذاشت. شرکت خودروسازی لوسید گزارش داد که تحویل سه ماه اول، بالاتر از انتظارات بازار بود، زیرا کاهش قیمت‌ها به افزایش تقاضا برای سدان‌های برقی لوکس کمک کرد. بر اساس نظرسنجی، این شرکت در سه ماه اول، ۱۹۶۷ وسیله نقلیه تحویل داده است، در‌حالی‌که برآوردها ۱۷۴۵ دستگاه بوده است. بر اساس گزارش رویترز، تحویل خوش‌بینانه لوسید نشان می‌دهد که تقاضا برای خودروهای آن پس از اینکه استارت‌آپ خودروهای الکتریکی قیمت سدان‌های پرچم‌دار ایر خود را در ماه فوریه یک تا ۱۰ درصد کاهش داد تا خریداران را جذب کند، همچنان انعطاف‌پذیر بوده است.
  • آمار منتشره توسط سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که ارز تخصیص‌یافته برای واردات قطعات خودروهای مونتاژی در بهمن‌ماه با رشد 7درصدی نسبت به دی‌ماه همراه بوده است. این موضوع نشان می‌دهد سرعت تخصیص ارز به مونتاژ خودرو دست‌کم تا انتهای بهمن‌ماه روند صعودی خود را طی کرده است. این در حالی است که در این مدت انتقادات زیادی به سیاستگذار شد که به جای اختصاص ارز برای واردات خودرو، بیشترین بخش ارز حوزه خودرو را به واردات قطعات خودروهای مونتاژی تخصیص داده است. با این وجود به نظر می‌رسد سیاستگذار علی‌رغم این انتقادات تصمیم گرفته که سرعت ارزپاشی در مونتاژ خودرو را افزایش بدهد.
  • دنیای اقتصاد: در روزهایی که خودروسازان در انتظار اعلام قیمت جدید محصولات خود هستند، وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار است به شورای رقابت برود تا شاید تکلیف دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودرو مشخص شود. این جلسه قرار بود امروز برگزار شود، اما طبق اعلام شورای رقابت جلسه مذکور به دلیل تداخل برنامه‌های وزیر صمت، به روز دیگری موکول شده است. به هر حال قرار است در این نشست، چگونگی اجرای دستورالعمل و چالش‌های پیش رو در تنظیم بازار خودروی سواری مورد بررسی قرار گیرد.
  • حسن کریمی سنجری/کارشناس صنعت خودرو
    خودروسازی در ایران با قدمتی بیش از نیم قرن، امروزه با بخشی از اقتصاد سیاسی کشور پیوند خورده است. اگرچه الگوی توسعه خودروسازی در پیش از انقلاب بر مشارکت خارجی ترسیم شده بود اما بعد از انقلاب با وجود شدت و ضعف در محدودیت‌های سیاسی و حمایت‌های دولتی، همواره این صنعت از تعاملات بین الملی پایدار بی نصیب بوده است و همین موضوع باعث شده برنامه‌ریزی برای توسعه صنعت خودروی کشور به امری دشوار تبدیل شود. در این بین برخی دولت‌ها با اتخاذ تصمیماتی به‌ظاهر حمایت‌گرایانه از صنعت خودرو به ناکارآمدی بیشتر این صنعت دامن زده اند.
  • دنیای اقتصاد: شارژ مجدد وسایل نقلیه الکتریکی همیشه برای افرادی که به دنبال تغییر از قدرت احتراق به برق هستند، مشکل‌ساز بوده است. در‌حالی‌که تجربه شارژ خودروهای برقی در ایالات متحده طی این سال‌‌ها بهبود یافته است و با دسترسی بیشتر تولیدکنندگان به شبکه سوپرشارژر تسلا، حتی بهتر خواهد شد، ایالات متحده هنوز نمی‌تواند با آنچه در چین می‌‌گذرد کاملا همراهی کند.برای مثال، شوتینگ بریک به‌روز‌شده زیکر 001 را در نظر بگیرید. این خودرو به عنوان یک مدل کاملا جدید معرفی می‌‌شود، اگرچه تشخیص تفاوت‌‌های بین خودروی قدیمی و جدید سخت است، به‌خصوص اگر اولین بار باشد که آن را می‌بینید. باتری جدید 95کیلوواتی این خودرو می‌تواند طی آزمایشی که توسط Zeekr انجام شده، از 10درصد به 80درصد حالت شارژ در 11 دقیقه و 28ثانیه برسد.
  • شرکت خودروسازی ولوو کارز در ماه مارس رکورد فروش دیگری را به ثبت رساند که شاسی‌بلند کوچک برقی عامل این افزایش بود. به گزارش ایسنا، این شرکت سوئدی اعلام کرد که در ماه مارس رکورد فروش خودروهای خود را به ‌دلیل عرضه شاسی‌بلند کوچک تمام‌الکتریکی‌اش افزایش داد و با رشد چهاردرصدی سهام مواجه شد. فروش در ماه مارس با ۲۵درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۷۸هزار و ۹۷۰ دستگاه رسید که بالاترین رقمی است که ولووکارز در هر ماه به دست آورده است. فروش کلی سه ماه اول اما ۱۲درصد افزایش یافته است. این شرکت که اکثریت آن متعلق به هلدینگ جیلی چین است، در بیانیه‌ای اعلام کرد که فروش خودروهای تمام‌برقی ۴۳درصد افزایش یافته و ۲۳درصد از کل فروش جهانی را در ماه گذشته به خود اختصاص داده است.
  • سال 1402 که قرار بود سال اوج‌گیری واردات خودرو به کشور (پس از لغو ممنوعیت پنج‌ساله) باشد، تبدیل به ضعیف‌ترین دوره واردات شد تا یکی از پروژه‌های بزرگ سیاستگذار خودرو تقریبا ناکام بماند.واردات خودرو در خرداد 97 و پس از آنکه دولت آمریکا توافق هسته‌ای و برجام را نقض کرد و تحریم‌هایی سنگین علیه ایران در نظر گرفت، با تصمیم شورای هماهنگی سران قوا و به منظور مدیریت منابع ارزی، ممنوع شد.ورود خودرو به کشور پیش‌تر نیز حدفاصل سال‌های 73 تا 83 تقریبا متوقف بود، اما از سال 84 تا 97 واردات به‌نوعی از سر گرفته شد و با روندی سینوس‌‌وار (گاهی رو به رشد و گاهی رو به افت) تا اوایل سال 97 ادامه یافت. طبق آمار رسمی وزارت صمت (و با فاکتور گرفتن از سال 84) کف سالانه واردات خودرو به کشور حدود 15هزار دستگاه و سقف آن نیز کمی بیش از…
  • اولین طرح فروش خودرو در سال 1403 در حالی دیروز لغو شد که سناریوهای مختلفی در مورد علل این تصمیم خودروساز مطرح است. گرچه پیش از این اعلام شده بود که ثبت‌نام برای چهار محصول گروه خودروسازی سایپا که دارای ظرفیت خالی از مرحله‌ قبلی عرضه بود، از ساعت ۱۱ روز گذشته آغاز می‌شود، اما با رسیدن به روز مقرر، این شرکت اعلام کرد این مرحله از فروش فعلا لغو شده؛ حال آنکه زمان مشخصی نیز برای برگزاری دوباره آن اعلام نکرد. طبق اطلاعیه این شرکت که در رسانه‌ها بازنشر شده، مشکلات سیستمی دلیل لغو طرح‌های فروش فوری و پیش‌فروش سایپا به مناسبت عید فطر بوده است.
  • دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی هند در سال جاری ۶۶درصد پس از دوبرابر شدن در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌یابد. به گزارش ایسنا، شرکت تحقیقاتی کانترپوینت اعلام کرد که انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی در هند پس از دو برابر شدن در سال ۲۰۲۳، امسال ۶۶درصد افزایش یابد زیرا یارانه‌های دولتی به افزایش تقاضا و ایجاد زیرساخت‌های حمایتی در این کشور کمک می‌کند. رشد سریع فروش در حالی است که رشد خودروهای برقی در سایر بازارهای مهم مانند ایالات‌متحده و چین در حال کاهش است. این گزارش پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰، خودروهای برقی نزدیک به یک‌سوم بازار خودروهای شخصی هند را تشکیل می‌دهند.