دکه - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶

روزنامه کیهان روز دوشنبه در گزارش اصلی صفحه یک خود به موضوع FATF پرداخت و نوشت: «گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی کشور به برنامه نیاز دارد نه پذیرش FATF و اصرار بر مذاکره؛ بنابراین اصرارکنندگان بر این مسائل، شفاف بگویند کدام کار را می‌خواستند انجام بدهند که به FATF و مذاکره نیاز دارد؟ کسانی که مدعی هستند به بن‌بست رسیده‌ایم و مشکلات را فقط می‌توان از طریق مذاکره با آمریکا حل کرد توضیح بدهند که همان موقع هم که تحریم و FATF اندک اعتباری داشت؛ کشور چه کارهایی را خواسته انجام بدهد که نشده و حالا می‌خواهند با مذاکره یا پذیرش یک سازوکار مالی منسوخ و از رده خارج، چه مشکلی را حل کنند؟»

روزنامه اعتماد هم در مطلبی با عنوان «کژفهمی از FATF» مصاحبه‌ای با محمود صادقی، حقوقدان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده ادوار مجلس داشته است. در بخش‌هایی از این گفت‌وگو آمده: «برخی از عنوان معاهده برای FATF استفاده می‌کنند که اشتباه است. FATF یک معاهده نیست، بلکه یک گروه ناظر برای همکاری در تراکنش‌های مالی است. ایران قرار نیست به FATF بپیوندد، بلکه می‌خواهد با یک گروه مالی همکاری داشته باشد. قوانینی وجود دارند که ذیل توصیه‌نامه‌های FATF طرح شده‌اند. برای اینکه نظام اقتصادی کشور استانداردهای مقابله با پول‌شویی را هم در قوانین داخلی و هم در سطح بیرونی اجرایی کند. بنابراین درباره این گروه کمی بدفهمی و کج‌فهمی وجود دارد. به عنوان نمونه، CFT بالای ۱۸۰ عضو دارد، اما FATF نهایتا ۴۰ تا ۵۰عضو دارد. ایران بنای عضویت ندارد، بلکه توصیه‌های ۴۲گانه این گروه را قرار است، اجرایی کند. جالب اینجاست که ایران حدود ۴۰تا۴۱ توصیه FATF را اجرایی می‌کند و نهایتا یک تا دو توصیه دیگر مانده تا کاملا منطبق با این گروه شود. اجرای این یک تا دو مورد ایران را از لیست سیاه  FATF خارج می‌کند.»

 روزنامه جوان هم در گزارش اصلی خود با عنوان «چرا متن سخنرانی را نمی‌خواند؟» نوشت: «رئیس‌جمهور بار‌ها متن‌های نوشته‌شده برای سخنرانی‌هایش را نخوانده و گفته است می‌خواهد حرف دلش را بزند. این موضع با نارضایتی اطرافیان او همراه شده است. از جمله روزنامه هم‌میهن از جانب «مردم» نوشته که «مردم منتظر شنیدن محتوایی هستند که محصول عقل‌جمعی و کارشناسی دولت باشد و از زبان رئیس‌جمهور گفته شود و مهم‌تر اینکه ناظر به عمل و سیاست‌های اجرایی باشد. سیاستمداران هر اندازه هم که سخنور باشند، به سرعت حرف‌های‌شان تکراری یا خسته‌کننده می‌شود.» معتقدم دلیل اعراض دکتر پزشکیان از خواندن متن‌های محصول عقل‌جمعی و کارشناسی‌شده به‌ویژه این آخری که در همایش وفاق‌ملی بود و آن را نخواند، محتوای ضد وفاق آن است که همین اطرافیان ناراضی برای او می‌نویسند و آقای رئیس‌جمهور در لحظه آخر آن را کنار می‌گذارد! پیشنهاد می‌کنم همین متن خوانده‌نشده را به‌شرط صداقت منتشر کنند تا روشن شود.»