«شفافیت قانونی» عامل اصلی حفظ منابع آبی و محیط زیست است

امیر مقامی روز پنجشنبه در دوره آموزش تخصصی آب و محیط زیست ویژه خبرنگاران در اصفهان افزود: شفافیت در قانون و همچنین برخورداری از دیدگاه کلان و همه‌جانبه سبب می‌شود که پروژه‌ها فقط در یک بخش اجرا نشوند بلکه بخش‌ها و زیر مجموعه‌های دیگر نیز مطمح نظر قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: معیارهایی در «مصرف معقول» بویژه در منابع آبی باید تعریف شود تا بر اساس آن جلوی مصارف بیش از حد و مخرب را بگیریم. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به رسمیت شناختن حقابه‌های زیست محیطی باید بطور جدی دنبال شود و حتی می‌توانیم برای اجزای مختلف محیط زیست مانند تالاب‌ها یا رودخانه‌ها شخصیت حقوقی تعریف کنیم. مقامی ادامه داد: از طرفی پیگیری‌های مدنی برای احقاق حقوق عرصه‌های زیست محیطی مانند رودخانه‌ها و تالاب‌ها از موارد با اهمیت به شمار می‌رود. وی اظهار کرد: بازنگری در آیین نامه‌ها و قوانین موجود در حوزه آب و محیط زیست از جمله دیگر مواردی است که می‌توان با اصلاح برخی از آنها برای بهبود وضعیت فعلی امیدوار بود. دوره آموزش تخصصی آب و محیط زیست ویژه خبرنگاران  به همت دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود وابسته به شهرداری اصفهان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی این نهاد برگزار می‌شود.

خشکسالی، فرونشست زمین و آلودگی هوا از جمله معضلات اصلی استان اصفهان به شمار می‌رود، زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه‌های دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها به یک رودخانه با جریان دوره‌ای تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.