نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد: در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، پادشاهیهای ثروتمند خلیج فارس روابطی هماهنگ با او داشتند. امروز نیز که ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید آماده میشود، رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس از بازگشتش استقبال کردهاند.
نخستوزیر عراق گفت: عراق با هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کشورهای عربی مخالفت دارد. دولت جدید سوریه باید به اراده و خواست مردم این کشور احترام بگذارد و ابزار دست گروههای خارجی نباشد.
در حالی که برخی از کاربران چینی بهصراحت خواهان دستیابی ایران به سلاح هستهای هستند، این چیزی نیست که دولت چین بخواهد. برعکس، تجربه تاریخی چین در خروج از بحرانهای داخلی و ژئوپلیتیکی میتواند نمونهای ارزشمند برای ایران باشد که هم نکات مثبت و هم درسهای منفی را در بر دارد.
اگرچه چین در دیدار با عراقچی رویکرد مثبتی نشان داد و بر تمایل خود برای گسترش همکاریهای جامع با ایران تأکید کرد، مقامات چینی احتمالاً دستکم بخشی از همان نگرانیهایی را که کاربران شبکههای اجتماعی این کشور بیان کردهاند، حس کردهاند.
به نوشته مو چونشان، خبرنگار چینی، برای نشریه دیپلمات، نظرهای عمومی در چین درباره این سفر شامل ۲ دیدگاه اصلی بود که هر دو نسبت به ایران انتقاد داشتند، اما از دو منظر کاملاً متفاوت.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ملتی میتواند استقلال، حاکمیت و اهداف عالی خود را دنبال کرده و به نتیجه برساند که دارای قدرت خود اتکا باشد، گفت: وابستگی به قدرتهای بزرگ سرنوشتی جز ذلت و خواری به همراه ندارد.
در اواخر دسامبر، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای نخستین بار پس از انتصاب خود به این سمت، به چین سفر کرد. این سفر که در شرایط بحرانیترین وضعیت اقتصادی و خطرات امنیتی خارجی برای ایران از زمان انقلاب اسلامی انجام شد، توجه بسیاری از کاربران فضای مجازی چین را به خود جلب کرد.