او ادامه داد: البته این اقدام در چارچوب برنامه‌ریزی‌های گذشته انجام شد و در ماه‌های گذشته به این بانک پیشنهاد کردیم برای بهره‌برداری حداکثری از فرصت‌های اقتصادی در ایران و سرمایه‌گذاری و شناسایی فرصت‌ها و همکاری‌های بانکی و اقتصادی، این بانک حضور دائم در اقتصاد و کشور ایران داشته باشد که با دریافت درخواست بانک مذکور و انجام بررسی‌های لازم و مطابق قوانین و مقررات به این بانک اجازه فعالیت در سطح دفتر نمایندگی داده شد. کار در حال پیشرفت است تا در آینده این بانک بتواند نسبت به تاسیس شعبه در کشورمان و در تهران اقدام کند.

کریمی خاطرنشان کرد: متقابلا کشور روسیه نیز چنین رفتاری در قبال ما دارد و دو بانک تجاری کشورمان که دارای وضعیت عملکردی و ترازنامه‌ای مناسبی هستند و وضعیت آنها منطبق با استانداردهای پذیرفته‌شده بین‌المللی است، به بانک مرکزی روسیه معرفی شدند. خوشبختانه این دو بانک نیز موفق به گذراندن مراحل و پیش‌نیازهای لازم در این باره شده‌اند و ‌ در ماه‌های آینده دفتر نمایندگی‌شان در مسکو تاسیس خواهد شد. به گفته این مقام مسوول بانک مرکزی تمام همکاری‌های ایران و روسیه، متقابل و دوجانبه است و دو طرف تمام توان خودشان را برای همکاری متوازن به کار بسته‌اند.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی با اشاره به راهبرد این بانک در عرصه بانکداری جهانی تصریح کرد: عمده برنامه‌هایی که با کشورها به صورت راهبردی در عرصه بین‌الملل به کار می‌گیریم همگی در جهت کاهش وابستگی به زیرساخت‌های در کنترل نظام سلطه است، چراکه متاسفانه زیرساخت‌های نظام بانکداری بین‌الملل طی دهه‌های گذشته کاملا در کنترل و سلطه اروپا و غرب است. او یادآور شد: ایران و روسیه به عنوان دو کشوری که محدودیت‌هایی غربی را برنمی‌تابند، تصمیم گرفتند اقدامات خود را هم‌راستا با کاهش وابستگی قرار دهند. یکی از زیرساخت‌هایی که نظام بین‌الملل را وابسته به غرب و آمریکا می‌کند، نظام روابط کارگزاری است که به طور غیرمستقیم بین بانک‌های دنیا برقرار می‌شود؛ بدین معنا که تمام بانک‌های دنیا برای آنکه با یکدیگر در ارتباط باشند به صورت غیرمستقیم روابطشان را به طور عمده از طریق بانک‌های بزرگ اروپایی و آمریکایی شکل می‌دهند.

البته طی دهه‌های گذشته خوشبختانه بانک‌های شرقی نیز به عنوان بانک‌های بزرگ و کارگزار در این عرصه مطرح شده‌اند. در هر صورت زمانی که این ارتباط بانکی به صورت مستقیم انجام شود، نیاز به همکاری یک بانک بزرگ اروپایی و آمریکایی از میان برداشته می‌شود. او عالی‌ترین سطح برقراری روابط دوجانبه بانکی را تاسیس شعبه یا دفتر نمایندگی در کشور مقابل عنوان کرد و گفت: سطحی از همکاری‌های دوجانبه می‌تواند افتتاح حساب کارگزاری میان دو کشور باشد. که البته این اتفاقی است که چند ماه پیش میان بانک‌های منتخب ایران و روسیه انجام شد و در این زمینه افتتاح حساب‌های کارگزاری به ارزهای ملی بین هفت بانک منتخب ایرانی و پنج بانک منتخب روسی صورت گرفته است.

علاوه بر این، در عالی‌ترین سطح برقراری روابط دوجانبه و مستقل از وابستگی به همکاری بانک‌های بزرگ اروپایی و آمریکایی، برقراری شعب و دفاتر نمایندگی است که این امر نیز میان دو کشور در حال تحقق است. او در توضیح سوالی درباره بهره‌مندی از خدمات بانکی براساس پول‌های ملی دو کشور گفت: در حال حاضر به دلیل برقراری روابط کارگزاری به پول‌های ملی دو کشور طی ماه‌های گذشته، تجار و مشتریان بانک‌ها می‌توانند از خدمات پول‌های ملی دو کشور بهره‌مند شوند. در کنار این امر وجود شعبه و دفتر نمایندگی در کشورهای یکدیگر موجب می‌شود مشتری خود مستقیما نیازها و خواسته‌های خودش را در همین تهران با بانک روسی در میان بگذارد و تجار و بازرگانان روسی نیز می‌توانند مستقیما نیازهای خود را با بانک ایرانی مستقر در روسیه در میان گذارند.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی حضور شعب و دفاتر نمایندگی بانک‌های خارجی در کشورا را موجب بهبود خدمت‌رسانی به تجار و بازرگانان و به طور کلی مشتریان خواند و گفت: وجود دفاتر نمایندگی و شعب در کشورها موجب می‌شود، تعامل بانک با مشتریان آینده پیش از شکل‌گیری تعامل و ارائه خدمت شکل بگیرد. کریمی در خصوص ارائه خدمات متقابل پرداخت کارتی گفت: تحقق این مهم برای اتباع یکدیگر جزو برنامه‌های بانک‌های مرکزی هر دو کشور است و هر زمانی که این مهم عملیاتی شد درخصوص آن اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام خواهد شد. البته چنین خدمات کارتی کاملا مستقل از ویزا و مستر که تحت کنترل نظام سلطه قرار دارند، است.