گفت و گوی دوساعته بلینکن با نتانیاهو/ رایزنیها ادامه دارد
شبکه سی ان ان آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: آنتونی بلینکن و بنیامین نتانیاهو هم در قالب یک گروه کوچکتر و هم گروه بزرگتر برای بیش از دو ساعت و نیم با هم گفتوگو کردند.
به گفته خبرنگارانی که با وزیر امور خارجه سفر می کنند، بلینکن اکنون درحال دیدار با ران درمر، وزیر امور استراتژیک این رژیم و متحد اصلی نتانیاهو است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور از روز دوشنبه، سفری به منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و سرزمین های اشغالی فلسطین خواهد داشت تا بر اساس ادعای واشنگتن درباره «اهمیت پایان دادن به جنگ غزه» و «تنش زدایی و ایجاد ثبات پایدار» با رهبران منطقه گفتوگو کند.
متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی و در حالی که دولت بایدن در آخرین هفتههای عمرش دیگر قادر به مهار رژیم اشغالگر قدس و جنگ طلبیهای آن نیست، مدعی شد بلینکن با رهبران منطقه، درباره «اهمیت پایان دادن به جنگ غزه و راههای تدوین طرح پس از جنگ در این منطقه و نیز چگونگی دستیابی به راه حل دیپلماتیک برای درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان» گفتوگو خواهد کرد.
میلر ادعا کرد:« وی به بحث در مورد برنامه ریزی دوره پس از جنگ در غزه ادامه خواهد داد و بر نیاز به ترسیم مسیری رو به جلو که فلسطینیان را قادر میسازد زندگی خود را بازسازی کنند و آرزوهای خود را فارغ از ظلم حماس تحقق بخشند، تاکید خواهد کرد. او تاکید خواهد کرد که غذا، دارو و سایر کمکهای بشردوستانه باید به غیرنظامیان غزه تحویل داده شود.»
یک مقام پنتاگون مدعی است یک کارمند ارشد در دفتر وزیر دفاع آمریکا مظنون به افشای اسناد محرمانه مرتبط با ایران است.
در بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده است که بلینکن همچنین در مورد «نیاز به دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک برای درگیری بین اسرائیل و حزب الله لبنان بحث خواهد کرد. این توافق باید به طور کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل را اجرا کند و به غیرنظامیان در هر دو طرف خط آبی - مرز بین اسرائیل و لبنان اجازه دهد به خانه های خود بازگردند.»
میلر گفت: بلینکن « بر تعهد آمریکا برای همکاری با شرکای خود در سراسر منطقه برای تنش زدایی و ایجاد ثبات پایدار تاکید خواهد کرد».
گفته می شود این یازدهمین سفر وزیرخارجه آمریکا به سرزمینهای اشغالی از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون به شمار میرود. بلینکن به بهانه اینکه امید برای دستیابی به آتش بس کم رنگ شده است، در هفتههای اخیر سفر به منطقه را متوقف کرده بود.
سفر بلینکن در حالی است که جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم ادعای مقامات آمریکایی در پی ترور رهبر حماس مبنی بر فراهم شدن فرصتی برای از سرگیری مذاکرات آتش بس در غزه، در پاسخ به سوالی درباره از سرگیری این مذاکرات گفت: «نمیتوانم بگویم که مذاکرات قرار است در دوحه قطر یا هر جای دیگری آغاز شوند یا خیر.»
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد آمریکا گفتگوهای مقدماتی با مقامات اسرائیل در این زمینه داشته است.
سامی ابوزهری، از رهبران جنبش حماس و رئیس اداره سیاسی این جنبش در خارج درباره این سفر گفته است: توجه به اصرار دولت آمریکا بر تامین چندین تن بمب برای رژیم اشغالگر و اتخاذ شروط آن در مذاکرات، هیچ اعتماد و اتکایی به سفر آنتونی بلینکن به منطقه وجود ندارد.
پلیس رژیم صهیونیستی مدعی است هفت نفر را که در حال برنامهریزی برای ترور یک دانشمند هستهای صهیونیست بودهاند، بازداشت کرده است.
این مقام حماس تاکید کرده است: تا زمانی که آمریکا دست از این موضع برندارد شریک رژیم اشغالگر باقی خواهد ماند نه میانجی.
سفرها و ادعاهای مقامات آمریکایی برای ایجاد آتش بس در غزه در حالی است که حملات اسرائیل با حمایتهای نظامی و امنیتی واشنگتن، تاکنون بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه به شهادت بیش از ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر منجر شده است و همچنین ۹۹ هزار و ۵۴۶ نفر مجروح شدهاند.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.