توجیه کاخ سفید برای رای مخالف به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل

«جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در دفاع از رای مخالف آمریکا به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد گفت: کشور فلسطین در نتیجه مذاکرات بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی تشکیل خواهد شد نه به موجب قطعنامه سازمان ملل و به این دلیل به این قطعنامه رای مخالف دادیم.

جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: روز استقلال فلسطین را روند مذاکرات مشخص خواهد کرد. کشور فلسطین در نتیجه مذاکرات بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی تشکیل خواهد شد نه به موجب قطعنامه سازمان ملل و به همین خاطر ما به این قطعنامه رای مخالف دادیم.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین گفت که  هیچ نشانه ای از "تهاجم گسترده" به رفح نمی بیند اما دولت بایدن اوضاع را از نزدیک و "با نگرانی" زیر نظر دارد.

این سخنگوی دولت جو بایدن تصریح کرد: «از نظر من آنچه در ۲۴ ساعت گذشته شاهد آن بوده ایم به معنای تهاجم گسترده و یا عملیات زمینی بزرگ نیست. به نظر می رسد که حملات در نزدیکی گذرگاه محدود شده است.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد که نیروهای حاضر در منطقه "از ابتدا در آنجا مستقر شده بودند."

او گفت: « ما با نگرانی وضعیت را مشاهده می کنیم. هر روز که آن گذرگاه در دسترس و قابل استفاده برای کمک‌های بشردوستانه نباشد، درد و رنج بیشتری وجود خواهد داشت و این نگرانی عمیقی برای ما ایجاد می‌کند.»

کربی در خصوص گزارش امنیت ملی و موضوع نقض احتمالی مفاد توافقنامه تسلیحاتی اسرائیل با آمریکا توسط رژیم اسرائیل است، گفت که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در جریان قرار گرفته است و "بدیهی است که از محتویات آن آگاه است."

او درباره مذاکرات برای رسیدن به توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل نیز گفت: معتقدیم که امکان غلبه بر شکافهای باقی مانده در قرارداد مبادله گروگانها وجود دارد. نشست ها در این زمینه پایان یافته ولی معتقدیم می توان دو طرف را در مذاکرات باقی نگه داشت.

این مقام کاخ سفید تصریح کرد: ما همچنان معتقدیم توافق آتش بس ممکن است و مستلزم شجاعت اخلاقی و مواضع رهبری است، ما هنوز تسلیم نشده ایم.

این سخنگوی دولت جو بایدن ادامه داد: ما نگفته ایم اسرائیل نمی تواند حماس را نابود کند اما آنچه را حمایت نمی کنیم، عملیات نظامی بزرگ در رفح است.

او بار دیگر ادعا کرد: اگر نظامیان اسرائیلی به عملیات نظامی زمینی گسترده در رفح دست بزنند، ارسال انواع مشخصی از سلاح را متوقف خواهیم کرد.

این مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریکا همچنین گفت گفت که گزارش ها درباره متهم شدن اسرائیل به بدرفتاری با بازداشت شدگان فلسطینی نگران کننده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.

این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما اسرائیل ادعا کرد که این پیشنهاد خواسته‌های ضروری این رژیم را تامین نمی‌کند.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، تاکنون نزدیک به ۳۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.