ضررهای نوشیدنیهای انرژیزا برای بدن که ممکن است ندانید
نوشیدنیهای انرژیزا به عنوان منبع انرژی تبلیغ میشوند و افرادی که به انرژی بیشتری در طول روز نیاز دارند از نوشیدنیهای از این دست استفاده میکنند.
یافتههای اخیرِ متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا نشان میدهد نوشیدن دو لیتر یا بیشتر در هفته از نوشیدنیهای تولیدشده با شیرینکنندههای مصنوعی، خطر آریتمی (ضربان غیرطبیعی و نامنظم قلب) را تا ۲۰ درصد افزایش میدهد.
البته گاهی نوشیدنیهای انرژیزا با نوشیدنیهای ورزشی اشتباه گرفته میشوند این درحالیست که نوشیدنیهای انرژیزا با نوشیدنیهای ورزشی متفاوت هستند.
نوشیدنیهای انرژیزا آب گازدار، حدود ۴۰ گرم قند (ساکارز و گلوکز)، شیرینکنندهای مصنوعی، حدود ۲۰۰ میلیگرم کافئین دارند. میزان کافئین موجود در نوشیدنیهای انرژیزا معادل دو فنجان قهوه دمکرده است.
نوشیدنیهای الکلی نقش مهمی در افزایش وزن دارند و میتوانند مانع از به ثمر رسیدن تلاشهای شما در جهت کاهش وزن شوند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف نوشیدنیهای حاوی قند بالا میتواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و نقرس شود. به دلیل مقدار شکر و مواد محرک در نوشیدنیهای انرژیزا این نگرانی وجود دارد که این نوشیدنیها ممکن است برای نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند نه تنها مفید نباشد بلکه مضر هم باشد.
نوشیدنی انرژیزا ممکن است توسط نوجوانان یا دانشجویانی که در طول شب برای امتحانات بیدار میمانند یا توسط یک ورزشکار جوان قبل از یک بازی مهم استفاده شود؛ این در حالی است که این نوشیدنیها در کنار افزایش موقت انرژی اثرات سوئی مانند افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع ۲، کیفیت پایین خواب و تحریک معده به همراه دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.