این کالاهای اساسی در ۱۰ ماه نخست امسال وارد کشور/ ذرت دامی و موبایل در صدر
تجارت خارجی کشور در بازه زمانی مورد بررسی برابر با ۹۴ میلیارد و ۸۳۱ میلیون دلار بود و دادههای اعلام شده از سوی گمرک بیانگر آن است که در بازه زمانی مورد بررسی حجم واردت کالا به کشور برابر با ۳۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن به ارزش ۵۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار بوده است.
۱۰ قلم مهم وارداتی
براساس دادههای اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «ذرت دامی»، «سایر تلفنهای هوشمند غیر مذکور»، «دانه سویا تراریخته»، «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی»، «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری»، «برنج کامل سفید شده صیقلی»، «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ خام»، «گندم معمولی»، « کنجاله » و «جو به استثنای بذر» در میان ۱۰ محصول با بیشترین ارزش وارداتی قرار داشتهاند. با نگاهی به جدول واردات کشور میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی شاهد جایجایی برخی اقلام در فهرست کالا بودیم.
بر اساس اعلام وزارت صمت وزارت کشور هم مجاز به واردات خودرو شد.
وضعیت واردات محصولات غیرنفتی
ارزیابی از روند واردات کشور در ۱۰ماه سال جاری نخست سال جاری نشان دهنده آن است که ارزش «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است.
از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان میدهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» برابر با ۲میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار ارزیابی و ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفنهای هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم میشوند، نمیشود. این آمار نشان دهنده وجود تقاضا بالا برای این کالا در داخل کشور محسوب میشود که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه دوم وارداتی کشور باشد. در جایگاه سوم کالای وارداتی نیز «دانه سویا تراریخته» با ارزش یک میلیارد و ۶۷۰میلیون دلار قرار دارد.
اما ارزش «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» در این مدت برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، از سوی دیگر در این مدت یک میلیارد و ۳۱۰میلیون دلار «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» وارد کشور شده است.
از سوی دیگر در این مدت کمی بیش از یک میلیارد دلار «برنج سفید صیقلی یا براق شده» از طریق واردات تامین شده است. براساس دادههای گمرک ارزش سایر اقلام وارداتی در این مدت کمی بیش از یک میلیارد دلار بوده است.
مقاصد وارداتی
از سوی دیگر دادههای اعلام شده نشان میدهد در مدت زمان مورد بررسی ۵ کشور عمده طرف معامله واردات با ایران، شامل «امارات متحده عربی» با ۱۷ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۱.۴ درصدی، «چین» با ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیو۰ن دلار و سهمیه ۲۷.۹ درصدی، «ترکیه» با ۶ میلیارد دلار و سهمیه ۱۱.۱۲ درصدی، «آلمان» با یک میلیارد و ۷۶۸ میلیون دلار و سهمیه ۳.۲۵ درصدی و «هند» با یک میلیارد و ۶۳۶ میلیون دلار و سهم ۳ درصدی بوده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.