رکن آبادی آخرین قربانی بی احتیاطی کشور؟
نزدیک به دو سال قبل بود که سفارت ایران با هدف ضربه به اصلیترین پایگاه ایران در لبنان و همچنین ترور سفیری که بهترین رابطه را توانسته بود با حزب الله لبنان بر قرار کند، مورد حمله انتحاری قرار گرفت. ۲ انفجار در نزدیکی سفارت ایران در بیروت و کشته شدن ۲۳ نفر از جمله شهادت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این انفجار تروریستی.
به گزارش الف تحلیلگران مسائل خاورمیانه انتقام از ایران با تخریب سفارت و همچنین به شهادت رساندن ارشدترین دیپلمات ایران_رکن آبادی_ در لبنان را هدف مهم داعش در این حمله انتحاری دانسته بودند. رسانههای منطقه ای نیز بارها به طرح ترور "رکن آبادی" به عنوان طعمه ای مهم برای گروههای تروریستی اشاره کرده بودند. هدفی که با تیزبینی شهید رضوان فارس، نیروی امنیتی محافظ سفارت و نیز توقف یک ماشین حمل آب معدنی در مقابل سفارت ایران پس از انفجار اول و فرار راننده محقق نشد. ماجد الماجد، فرمانده سعودی گرردان عبدالله عزام که مسئولیت انفجار را بر عهده گرفته بود، چندی بعد دستگیر شد و در حالی که ایران خواستار برعهده گرفتن بازجویی او شده بود، اعلام شد او در زندان به دلیل نارسایی کلیه درگذشته است!
صدا و سیما چندی قبل مستند جالبی را از حمله تروریستی به سفارت لبنان با حضور "رکن آبادی " و تصاویر اختصاصی از این اقدام را که تا به حال منتشر نشده بود، به نمایش گذاشت.
جدای از اینکه قرار بود حادثه ای در منا پیشامد کند و یا خیر، قصورهای احتمالی در سفرهای خارج از کشور مسئولین حساس کشورمان به ذهن میرسد که در ادامه اشاره میشود.
قصوری که وزارت خارجه مرتکب شد/ تاکید بیش از حد العربیه بر عدم ورود و انکار حضور "رکن آبادی" در روزهای ابتدایی فاجعه منا به عربستان، شکهای این روزهای محافل خبری را بیشتر به واقعیت نزدیک میکند که ماجرا از حدود یک حادثه فراتر رفته و شبیه به یک گروگان گیری پیشرفته است.
تلاش رسانههای همسو با عربستان مبنی بر ورود رکن آبادی به عربستان با نامی غیر از نام اصلی گذرنامه و با گذرنامه ای شخصی و بدون آداب دیپلماتیک و با توجه به مسئولیت این مقام دیپلمات و برخی از مقامهای نظامی حاضر در حج امسال، شایعه ربودن این افراد را بیش از پیش رنگ واقعیت میدهد. البته چند روز بعد رسانههای کشورمان پاسپورت شخصی رکن آبادی را منتشر نمودند، ولی سؤال اینجاست که چرا مسئولین وزارت خارجه این مقام بلند پایه وزارت خارجه جمهوری اسلامی را که مدتی قبل از ترور و انفجارهای برنامه ریزی شده سفارت جان سالم به در برده بود، بدون تذکر و یا پاسپورت دیپلماتیک راهی سفر حج کردهاند؟
ایران و عربستان این روزها در حال جنگ حساس و نیابتی در سوریه، عراق و تا حدی لبنان و یمن هستند. پارامترهای بازی در این زمین بزرگ و خطرناک چیزی نیست جز تیز هوشی مسئولین وزارت خارجه که در چنین شرایطی نباید اجازه میدادند سفیر سابق ایران که حامل اطلاعات ذیقمت بوده، بدون تذکری از کشور خارج شود.
رکنآبادی از سال ۲۰۱۰ تا آوریل ۲۰۱۴ سفیر ایران در لبنان بوده که میتواند حامل اطلاعات بسیار مهم برای کشورهای متخاصم با حزب الله لبنان باشد. نمونه موفق ائتلاف ضد یمن به رهبری عربستان برای حمله به این کشور و انهدام زیر ساختهای اقتصادی-نظامی آن، میسر نمیشد مگر با وجود اسناد نظامی خاصی که "عبدربه منصور هادی" از یمن به عربستان منتقل نمود و جنگندههای عربستانی با توجه به آن اسناد حملات هدفمند خود را علیه مردم مظلوم یمن و تمام زیر ساختهای نظامی یمن سامان دادند. حال عربستان سعودی و در پشت آنها رژیم صهیونیستی با چند حمله عقیم به جنوب لبنان و غزه به دلیل عدم اطلاعات درست از راهبرد و نقشههای نظامی حزب الله و حماس، در شرایط حاضر و با وجود سفیر سابق ایران در لبنان در حج و اینکه رکن آبادی ۴ سال حساس را در سفارت ایران در بیروت سپری نموده و حامل اطلاعات ارزشمندی است، احتمالاً شرایط را مهیا دیدند تا با یک صحنه سازی، افراد مهم خود را شکار کند.
غضنفر رکن آبادی، سفیر سابق ایران در لبنان، علی اصغر فولادگر، رئیس دفتر مطالعات راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عمار میر انصاری، سید حسن حسنی و شمار دیگری از مسئولین ایرانی هستند که نامشان در لیست مفقودین بوده و احتمال یک عملیات حساب شده اطلاعاتی برای ربودن این افراد را قوی تر میکند.
نمونههایی از اتفاقات شبیه به مفقودیهای منا /در سال ۸۹ نیز شهرام امیری دانشمند مرتبط با حوزه دفاعی-هسته ای کشورمان در حج آن سال به طور مرموزی ناپدید گردید. در خرداد سال ۱۳۸۹ پیام ویدویی جالبی از امیری منتشر شد که صدا و سیما نیز آن را پخش کرد. در آن ویدئو در مورد ربوده شدنش توسط سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و عربستان سعودی مطالبی از زبان وی بیان گردید. اذعان "امیری" به طرح ربایش مشترک او توسط سرویسهای اطلاعاتی عربستان و غربی در این ویدئو، کارشناسان را به این واقعیت رساند که عربستان از حضور حجاج دیگر کشورها در مراسم حج، سو استفادههای ابزاری میکند.
بی بی سی فارسی در حالی که دقیقاً ۵ سال بود که هیچ گونه خبر، گزارش و یادداشتی در مورد شهرام امیری بر روی خروجی وب سایت خود منتشر نکرده بود، چند روز قبل گزارشی را در مورد او بر روی خروجی خود قرار داد و از قول پدر این دانشمند هسته ای مطالبی را نقل کرد. اگر چه نمونه "شهرام امیری" کاملاً موضوعی جدا از رکن آبادی بوده ولی تشابهات آن به نمونه این سفیر سابق کشورمان از لبنان تنه می زند و نشان میدهد کشور، طی سالیان نه چندان دور از رفتن نا به هنگام و شاید تا حدودی غیر لازم یک مسئول حساس کشور ضربههایی را دریافت کرده است.
نمونه ناپدید شدن سردار عسگری که پستهای حساس در بخش نظامی و هسته ای کشور نیز نمونه دیگری بوده که به دلیل اینکه اطلاعات دقیق از او و نحوده ربایش و ابهامات این ماجرا در دست نیست از کنار آن میگذریم.
آخرین قربانی بی احتیاطی کیست؟/ با توجه به روند آسیب دیدنهای جمهوری اسلامی از طریق این نوع از مفقودن شدن مسئولین حساس کشور، باید مکانیزمی طی ۳۷ سال گذشته از ابتدای انقلاب تا هم اکنون به کار گرفته میشد تا افسوس روزهای بعد از ناپدیدی یک مسئول را نخوریم. اگر احمد متوسلیان اولین نمونه آشکار شده از یک چنین وقایعی بوده - با توجه به اینکه کشور دران زمان در حال جنگ بوده- میتواند توجیه خوبی برای یک چنین اشتباهی باشد ولی در سال ۹۴ آن هم درست در زمانی که سفیر ایران از یک عملیات انتحاری پیچیده در لبنان جان سالم به در برده، چه لزومی به حضور "رکن آبادی" در حج امسال بوده است؟
حج تنها در صورتی که شرایط برای فرد مستطیع بر قرار باشد، واجب است و در شرایط فعلی با توجه به اینکه اسرار کشور شیعه در سینه یک فرد مهمی چون "رکن آبادی" به امانت بوده، میتوان حکم اکراه و یا حرمت شرعی برای یک چنین سفری را قائل شد.عدم پاسخ گویی یکدست و اظهار نظرهای مختلف مسئولین کشور (اعم از نمایندگان مجلس و مسئولین دولتی و خصوصاً وزارت خارجه) در این برهه نیز شرایط نه چندان خوبی را برای خانواده وی رقم زده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر