شماره روزنامه ۶۰۳۹
|

  • همه به دنبال تفاهم غیرمستقیم با حزب‌الله

    دنیای اقتصاد: جنگ مرگبار و ویرانگر اسرائیل - حماس کافی نبود که ترس از رویارویی گسترده‌تر بین اسرائیل - حزب‌الله هم بر آن افزوده شده است. اوایل همین هفته، یعنی ساعاتی پس از انتشار ویدئویی ۹دقیقه‌ای از سوی حزب‌الله که پهپادهای جاسوسی را در حال گشت‌زنی در شمال اسرائیل نشان می‌داد، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که برای یک «جنگ همه‌جانبه» آماده هستند و طرح‌هایی را برای حمله مورد تصویب قرار داده‌اند. پس از نمایش فیلم پهپاد، سیدحسن نصرالله تهدید کرد که اگر اسرائیل دامنه درگیری‌های کنونی را گسترش دهد، «بدون محدودیت، بدون قاعده و سقف» نبرد خواهد کرد.
  • فرانسه در آستانه تشکیل اولین دولت ملی‌گرای افراطی

    دنیای‌اقتصاد: در فرانسه، مانند ایالات متحده، احساسات علیه مهاجران سخت‌تر می‌شود و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده به این موضوع توجه ویژه دارند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، با رشد سریع احساسات ناسیونالیستی این نگاه در حال جا افتادن است که مهاجران تهدیدی مستقیم علیه فرانسه هستند و به نظر می‌رسد این احساس رو به رشد در میان بسیاری از فرانسوی‌ها وجود دارد که آنها دیگر در کشور خود نیستند.
  • انقلاب نظامی هوش مصنوعی

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: رایانه در میانه جنگ و به دنبال وقوع جنگ متولد شد. دستگاه کلوسوس در سال۱۹۴۴ در دوران جنگ جهانی دوم برای شکستن کد رمزهای آلمان نازی ساخته شد. یک دهه بعد، رایانه‌ها سیستم دفاع هوایی آمریکا را سامان می‌دادند. در دهه‌های بعد، هوش ماشینی نقش اندکی در جنگ‌ها ایفا کرد؛ اما امروز این حوزه قرار است نقش کلیدی و محوری داشته باشد. همان‌طور که جهان غیرنظامی، شاهد پیشرفت سریع در حوزه هوش مصنوعی (AI) است، جهان نظامی نیز باید برای جهش نوآوری آماده شود و این پدیده به همان اندازه که ماهیت جنگ را تغییر می‌دهد، می‌تواند منجر به بی‌ثباتی شود.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    دیویدسون به ملاقات‌ مکرر بین قطر و نمایندگان اسلام‌گرا اشاره می‌کند و اینکه هم دو دولت آمریکا و هم دولت‌های عربی معتقد بودند که رهبران النصره از دوحه بازدید کرده‌اند. علاوه بر این، قطر سعی کرد از تروریست نامیدن جبهه‌ النصره اجتناب کند. شیخ تمیم در اولین مصاحبه خود با سی‌ان‌ان اظهار کرد که این یک «اشتباه بزرگ» است که همه‌ اسلام‌گرایان در سوریه را افراط‌گرا معرفی کنیم و همان‌طور که دیکنسون درسال۲۰۱۴ تصریح کرد: «دوحه در تمام اظهارات اخیر خود در رد افراط‌گرایی، از دولت اسلامی [داعش] نام برده، اما هرگز نامی از جبهه‌ النصره به میان نیاورده است.»
  • ارزیابی حماس پس‌از ۷ اکتبر

    دنیای اقتصاد: ۹ماه عملیات جنگی هوایی و زمینی اسرائیل در غزه نه حماس را شکست داده و نه می‌توان گفت اسرائیل به شکست این گروه نزدیک شده است. برعکس، می‌توان گفت حماس امروز قدرتمندتر از ۷اکتبر است. از زمان حمله حماس در اکتبر گذشته، اسرائیل با حدود ۴۰هزار سرباز به شمال و جنوب غزه حمله کرده است، ۸۰درصد جمعیت را به زور آواره کرده، بیش از ۳۷هزار نفر را کشته، حداقل ۷۰هزار تُن بمب روی غزه پرتاب کرده (که وزن این بمب‌ها بسیار بیشتر از وزن بمب‌هایی بود که در تمام جنگ جهانی دوم بر لندن، درسدن و هامبورگ ریخته شد)، بیش از نیمی از ساختمان‌های غزه را ویران کرده یا مورد آسیب قرار داده است و دسترسی این منطقه به آب، غذا و برق را محدود کرده و کل جمعیت را در آستانه قحطی قرار داده است.
  • زمزمه جنگ در منطقه

    دنیای‌اقتصاد: مقامات ارشد آمریکایی به هیاتی از مقامات ارشد اسرائیلی که چندی پیش از واشنگتن بازدید کردند، اطمینان دادند که اگر جنگی تمام‌عیار در مرز شمالی اسرائیل بین این رژیم و حزب‌الله رخ دهد، دولت بایدن کاملا آماده است تا از متحد خود حمایت کند. این تضمین‌های حضوری در حالی ارائه شد که نگرانی از افزایش درگیری میان طرفین وجود دارد. از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو نیز علنا آمریکا را متهم کرده بود که تسلیحات و مهمات مورد نیاز این رژیم را دریغ کرده که باعث تنش‌هایی میان مقامات اسرائیلی و آمریکایی شده بود.
  • سایه جنگ بر سر مدیترانه

    دنیای اقتصاد: پس از چندین روز درگیری بین حزب‌الله و اسرائیل، روز چهارشنبه حسن نصرالله هشدار داد که در صورت وقوع جنگ همه‌جانبه، «هیچ مکانی در برابر موشک‌ها و پهپادهای ما امن نخواهد بود.» او همچنین قبرس را تهدید کرد که به اسرائیل اجازه استفاده از فرودگاه‌ها و پایگاه‌های خود در یک درگیری تمام‌عیار را ندهد. «یوان وارد» در گزارش ۱۹ژوئن برای الجزیره نوشت، نصرالله گفت: «دشمن به خوبی می‌داند که ما خود را برای سخت‌ترین روزها آماده کرده‌ایم و دشمن می‌داند که با چه چیزی روبه‌رو خواهد شد. اگر جنگ بر ما تحمیل شود، مقاومت بدون قید، قاعده و محدودیت خواهد جنگید.»
  • ماموریت نجات انجام شد

    دنیای اقتصاد: دو هفته قبل از انتخاباتی که انتظار می‌رود «کی‌یر‌استارمر» رهبر حزب کارگر بریتانیا را به خیابان داونینگ۱۰ برساند، او آهسته آهسته پا در مسیر مبارزات انتخاباتی نهاده است. استارمر جدیدترین مجری «استراتژی گلدان مینگ» است. این عبارت که به سیاستمداری اشاره دارد که به‌شدت از لغزش‌ها اجتناب می‌کند تا از برتری در نظرسنجی‌ها محافظت کند، سابقه‌اش به «روی جنکینز»، سیاستمدار بریتانیایی برمی‌گردد که نامزد قبلی حزب کارگر، تونی بلر را در آستانه پیروزی‌اش در سال۱۹۹۷ به مردی تشبیه کرد که «در حال حمل یک گلدان گرانبهای مینگ از روی یک کف بسیار لغزنده است.»
  • پوتین آژیرجنگ سرد را کشید

    دنیای‌اقتصاد: رهبر روسیه در پایان سفر خود به کشورهای آسیایی یک هشدار صادر کرد. او در این سفر یک پیمان دفاعی متقابل با رهبر کره‌شمالی، کیم جونگ اون را امضا کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به‌طور مستقیم به ایالات متحده و متحدانش هشدار داد که درصورت ارائه سلاح‌های پیشرفته به کی‌یف که به خاک روسیه حمله کرده است، مایل است کره‌شمالی را مسلح کند و خطرات را برای قدرت‌های غربی حامی اوکراین افزایش دهد.
  • نتیجه معکوس دادگاه‌های ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: همین دو ماه پیش، به نظر می‌رسید که بایدن از یک مزیت مالی هنگفت برخوردار باشد. سپس دونالد ترامپ به ۳۴مورد کیفری محکوم شد و همزمان کیف پول جمهوری‌خواهان فعال و باز شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، رئیس‌جمهور سابق دونالد جی.‌ترامپ در ماه مه برای دومین ماه متوالی از بایدن پیشی گرفت. او پس از محکومیت کیفری، از حمایت مالی زیادی برخوردار شده است. در ماه مه، کمپین بایدن ۸۵میلیون دلار جمع‌آوری کرد؛ در حالی که بر اساس برآورد از این دو کمپین، ۱۴۱میلیون دلار برای ترامپ و کمیته ملی جمهوری‌خواهان جمع شده است. در ماه آوریل، تیم ترامپ نیز ۲۵میلیون دلار بیشتر از تیم بایدن به‌دست آورد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    پیشنهادهای قدرتمندی وجود داشت دال بر اینکه کمک مالی اسلام‌گرایان در جریان تصرف شمال مالی در سال۲۰۱۲ توسط هلال‌احمر قطر تسهیل شده است. خطیب معتقد است که هلال‌احمر قطر در مالی در حمایت از پناهندگان در شمال فعال بوده است. صریح‌ترین انتقادها از سوی الجزایر و فرانسه بود. مجله‌ فکاهی و تحقیقی فرانسویِ «مرغابی زنجیری» جریانی از ادعاها را منتشر کرد مبنی بر اینکه تیم هلال‌احمر قطر یک جبهه است و اینکه دوحه برای تامین مالی شبه‌نظامیان در شمال مالی مداخله می‌کند.
  • راز رفاقت دو رفیق

    دنیای اقتصاد: نیاز به مهمات برای استفاده علیه اوکراین، رهبر روسیه را وادار می‌کند تا روابط خود را با کره‌شمالی عمیق‌تر کند، در اتحادی که زنگ خطر را در غرب به صدا درآورده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز چهارشنبه در اولین سفر خود به این کشور پس از ربع قرن، با رهبر کره‌شمالی، کیم جونگ اون، دیدار کرد؛ درحالی‌که دو دولت متعهد شدند که یک جبهه مشترک علیه ایالات متحده ایجاد و این ائتلاف را عمیق‌تر کنند. روابط دوجانبه‌ای که واشنگتن از آن می‌ترسد شامل تجارت تسلیحات بیشتر شود.
  • بازی پرمخاطره در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که جنگ در غزه بیداد می‌کند، نبرد دیگری به موازات مرز شمالی اسرائیل با لبنان در جریان است؛ یک بازی پرمخاطره که در هفته‌های اخیر با دشمنی بسیار سرسخت‌تر تشدید شده است. پرزیدنت بایدن در راستای ترس از خطر شروع یک جنگ تمام‌عیار، یکی از دستیاران ارشد خود به نام «آموس هوخشتاین» را روز دوشنبه به اسرائیل و روز سه‌شنبه به لبنان فرستاد تا برای یک راه‌حل دیپلماتیک فشار بیاورد. برخلاف حماس، حزب‌الله نیروهایی دارد که مبارزانی سرسخت هستند و این گروه دارای موشک‌های دوربرد و هدایت‌شونده است که می‌تواند اهدافی را در عمق اسرائیل هدف قرار دهد.
  • شروع به کار یک دولت استثنایی

    دنیای‌اقتصاد: برای اولین‌بار از زمان سقوط آپارتاید، مردم آفریقای جنوبی باید به ائتلافی از احزاب رقیب برای تشکیل حکومت تکیه کنند. سوال اساسی این است که آیا این ائتلاف به‌گونه‌ای خواهد بود که بتواند آنها را نجات دهد؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی روز گذشته برای دومین دوره سوگند یاد کرد و دولتی را قرار است راه‌اندازی کند که مشابه دولت‌های این کشور از زمان پایان آپارتاید در سال۱۹۹۴ نخواهد بود.
  • شکست ماموریت اسکله موقت در غزه

    دنیای‌اقتصاد: سازمان‌های امدادی می‌گویند اسکله موقت ۲۳۰میلیون دلاری که ارتش آمریکا در مدت کوتاهی برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه ساخته بود تا حد زیادی در ماموریت خود شکست ‌خورده است و احتمالا هفته‌ها زودتر از آنچه در ابتدا پیش‌بینی می‌شد به عملیات خود پایان خواهد داد. «هلن کوپر» و «اریک اشمیت» در گزارش ۱۸ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، در یک ماهی که از زمان اتصال آن به خط ساحلی می‌گذرد، این اسکله تنها حدود ۱۰روز در خدمت و فعال بوده است. بقیه زمان‌ها در حال تعمیر بود و این یا به‌دلیل آب‌های مواجی بود که آن را از هم می‌گسست یا به‌دلیل جلوگیری از آسیب بیشتر یا به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر