شماره روزنامه ۶۲۰۷
|

در گفت‌وگو با معاون اسبق بانک مرکزی مطرح شد؛

دنیای اقتصاد: معاون اسبق بانک مرکزی و از مدیران سرشناس نظام بانکی معتقد است که پذیرش FATF نباید از ابتدا مشروط به رفع تحریم‌ها می‌شد. زیرا پیوستن به FATF و رعایت رهنمودها و استانداردهای آن، از مهم‌ترین الزامات حکمرانی اقتصادی خوب، موثر، سالم، کارآ و همچنین مبارزه با فساد است.

آتش‌بس در غزه با سه ساعت تاخیر، دیروز اجرایی شد؛

دنیای‌اقتصاد: توافق آتش‌بس در غزه صبح دیروز یکشنبه (۳۰دی‌ماه) پس از نزدیک به سه ساعت تاخیر اجرایی شد. اسرائیل گفته بود تا زمانی که حماس نام گروگان‌هایی را که قرار بود دیروز آزاد شوند منتشر نکند، آتش‌بس آغاز نخواهد شد. حماس اما ساعاتی بعد نام سه‌ گروگان زن را منتشر کرد. به گزارش «یورونیوز»، آتش‌بس…

    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • در گفت‌وگو با معاون اسبق بانک مرکزی مطرح شد؛

    چرا پیوستن ایران به FATF برای اقتصاد حیاتی است؟

    دنیای اقتصاد: معاون اسبق بانک مرکزی و از مدیران سرشناس نظام بانکی معتقد است که پذیرش FATF نباید از ابتدا مشروط به رفع تحریم‌ها می‌شد. زیرا پیوستن به FATF و رعایت رهنمودها و استانداردهای آن، از مهم‌ترین الزامات حکمرانی اقتصادی خوب، موثر، سالم، کارآ و همچنین مبارزه با فساد است.
  • گزارش تصویری از بازگشت فلسطینی ها به نوار غزه

    دنیای اقتصاد: حماس دیروز اعلام کرد که «رومی گونن»، «دورون استاینبرچر» و «امیلی دمری» گروگان‌های اسرائیلی بودند که دیروز آزاد ‌شدند. بنابر اعلام دفتر بنیامین نتانیاهو، این گروگان‌ها پس از ساعت ۱۴:۰۰ به وقت محلی آزاد شدند. ارتش اسرائیل طی اعلامیه‌ای از فلسطینیان خواست که با وجود اعلام آتش‌بس، از ورود به نواحی استقرار نیروهای ارتش این رژیم خودداری کنند.//
  • واکنش دستیار اجتماعی پزشکیان به استعفای وزیر امنیت ملی اسرائیل

    دنیای اقتصاد: در پی انتشار خبر استعفای وزیر امنیت اسرائیل با اجرای آتش بس غزه، علی ربیعی در شبکه اجتماعی ایکس این پیروزی را تبریک گفت.
  • تکرار ترامپ: توافق با ایران یا تشدید تنش‌ها؟

    دنیای اقتصاد: اندیشکده استیمسون در تحلیلی به بررسی دیدگاه‌های دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و نوشت که او با انتقاد از رویکردهای سنتی سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده، تلاش داشت تا خود را از روسای جمهور پیشین متمایز کند. بسیاری از اعضای ساختار حکومتی آمریکا، دوره ریاست‌جمهوری ترامپ را به‌عنوان یک ناهنجاری تلقی می‌کردند و امیدوار بودند که کشور به مسیر معمول و بوروکراتیک خود بازگردد. حتی اعضای برجسته حزب جمهوری‌خواه، دموکرات‌ها و دستگاه قضایی نیز تلاش می‌کردند اقدامات او را مهار کنند.
  • هدیه روسی-ایرانی به تحلیف ترامپ؛ اتحاد چهارگانه‌ای که جهان را تکان داد

    دنیای اقتصاد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اتحادی را شکل دادند که ترامپ به دلیل نگرانی از پیامدهای احتمالی، تصمیم گرفته که آن را نادیده بگیرد..
  • شورای آتلانتیک بررسی کرد؛

    هدیه روسی-ایرانی به تحلیف ترامپ

    ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران، هدیه‌ای را پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ارائه کردند که او از ترس مقابله با آن، نادیده‌اش می‌گیرد.
  • آتش‌بس در غزه با سه ساعت تاخیر، دیروز اجرایی شد؛

    بازگشت فلسطینیان به سرزمین مادری

    دنیای‌اقتصاد: توافق آتش‌بس در غزه صبح دیروز یکشنبه (۳۰دی‌ماه) پس از نزدیک به سه ساعت تاخیر اجرایی شد. اسرائیل گفته بود تا زمانی که حماس نام گروگان‌هایی را که قرار بود دیروز آزاد شوند منتشر نکند، آتش‌بس آغاز نخواهد شد. حماس اما ساعاتی بعد نام سه‌ گروگان زن را منتشر کرد. به گزارش «یورونیوز»، آتش‌بس در غزه از ساعت ۱۱:۱۵ صبح یکشنبه (به وقت محلی) آغاز شد. این آتش‌بس قرار بود در ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شود.
  • اندیشکده استیمسون؛

    چرا می‌توان به ترامپ دوم خوش‌بین بود؟

    بر اساس تجربه تاریخی، چارچوب‌های نظری و اطلاعات فعلی، دوره دوم دونالد ترامپ این پتانسیل را دارد که عملگراتر و موثرتر از دوره اول او باشد. اندیشکده استیمسون در مطلبی به بررسی دیدگاه‌های ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و نوشت ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود از رویکردهای سنتی سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده انتقاد و سعی کرد خود را از روسای جمهور قبلی متمایز کند. بسیاری از اعضای تشکیلات ایالات متحده، ریاست‌جمهوری او را یک ناهنجاری می‌دانستند و انتظار داشتند که کشور در نهایت به مسیر متعارف و بوروکراتیک خود بازگردد. حتی اعضای بانفوذ حزب جمهوری‌خواه و همچنین دموکرات‌ها و دادگاه‌ها به دنبال مهار اقدامات او بودند.
  • پالس مثبت بغداد در آستانه تحلیف ترامپ

    ایسنا: وزیر خارجه عراق در گفت‌وگویی با ابراز نگرانی نسبت به تشدید تنش میان ایران و آمریکا، ابراز امیدواری کرد که روابط دو طرف برای دستیابی به راه‌حل‌های معین، مبتنی بر گفت‌وگو باشد. فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» در جریان سفر به لندن درباره ریاست جمهوری دوباره دونالد ترامپ گفت: «رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در یک فرآیند دموکراتیک توسط مردم کشورش انتخاب شد و ما به او احترام می‌گذاریم، اما سیاست آمریکا در قبال ایران، با توجه به تنش میان دو طرف، کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. عراق با توجه به اینکه همسایه ایران بوده و دارای مواضع مشترک تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی با آن است، در قلب این تاثیر قرار دارد. ما همچنین روابط قوی با آمریکایی‌ها در گذشته و حال داشتیم و داریم و آنها نیز طبق توافقات روشن در زمینه مبارزه با تروریسم به ما کمک کردند.»
  • الشرق الاوسط توافق ۲۰ساله ایران و روسیه را تحلیل کرد

    بزرگ‌تر از شراکت کوچک‌تر از ائتلاف

    دنیای اقتصاد: روزنامه سعودی «الشرق‌الاوسط» با تحلیل توافق ۲۰ساله ایران و روسیه موسوم به معاهده مشارکت جامع راهبردی می‌نویسد: با امضای توافق‌نامه «شراکت استراتژیک جامع» بین روسیه و ایران، روابط دو کشور وارد مرحله‌ای جدید شده است که در آن منافع طرفین به شکلی بی‌سابقه به هم نزدیک می‌شوند. بااین‌حال، در مسکو تردیدهایی درباره تمایل تهران به بازگشایی به سوی غرب وجود دارد.
  • خوش‌بینی اولیانوف نسبت به مذاکرات

    ایسنا: میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت که روسیه ازسرگیری تماس‌های غیررسمی ایران با آلمان، فرانسه و بریتانیا در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نشانه مثبتی می‌داند. اولیانوف افزود: «تا آنجا که ما متوجه شدیم، اخیرا تماس غیررسمی بین نمایندگان ایران با مدیران سیاسی سرویس‌های خارجی آلمان، فرانسه و انگلیس و همچنین با نمایندگان سرویس اقدام خارجی اروپا که نقش هماهنگ‌کننده‌های مذاکرات برجام را ایفا می‌کردند، از سر گرفته شده است.»
  • تحلیل فرماندهان سپاه از چرایی آتش‌بس غزه

    همزمان با برقراری آتش‌بس در غزه پس از ۱۵ماه درگیری میان اسرائیل و حماس، روز گذشته همایش تجلیل از پزشکان و پرستاران امدادرسان در حادثه تروریستی پیجرهای لبنان برگزار شد. سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس در این مراسم آتش‌بس غزه را بزرگ‌ترین شکست رژیم صهیونیستی توصیف کرد. ازسوی دیگر سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه آتش‌بس را یک پیروزی تاریخی و سرنوشت‌ساز دانست.
  • نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرد

    دولت معتقد به متناسب‌سازی، بازنشستگان ناراضی

    متناسب‌سازی حقوق همچنان مطالبه بازنشستگان است. این درحالی است که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید و از ابتدای سال جاری ‌‌باید از سوی دولت اجرایی می‌شد. در حال حاضر اگرچه دولتمردان معتقد به اجرای این قانون هستند، اما بازنشستگان همچنان از عدم اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گلایه دارند. در همین راستا روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در دیدار رئیس و اعضای کانون عالی کارگران بازنشسته کشوری و رئیس اعضای کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تهران به تشریح اقدامات مجلس در راستای حمایت از بازنشستگان پرداخت و با اشاره به برنامه هفتم گفت: مجلس برای حمایت از حقوق بازنشستگان، یک درصد از مالیات ارزش‌افزوده را به این موضوع اختصاص داده و این منبع پایدار، هر ساله افزایش می‌یابد؛ به‌طوری که امسال ۷۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
  • اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی یکشنبه شب بر پیکر دو قاضی شهید حجج‌اسلام آقایان شیخ علی رازینی و شیخ محمد مقیسه اقامه نماز کردند. این دو شهید از قضات برجسته و شجاع قوه‌قضائیه بودند که در محل خدمت خود به شهادت رسیدند.
  • ساختمان سفید - ۱۴۰۳/۱۱/۰۱

    سخنگوی دولت بستری شد: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز گذشته به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا و مشکلات تنفسی ناشی از این بیماری برای طی مراحل درمان به بیمارستان مراجعه کرد‌. در همین حال نفیسه زارع‌کهن، دستیار رسانه‌ای سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به کسالت سخنگوی دولت، از انتقال وی به بیمارستان سینا به دلیل ضعف شدید جسمی خبر داد. /ایسنا
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۱۱/۰۱

    تمایل پزشکیان برای مذاکره با آمریکا: احمد بخشایش، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: پزشکیان مایل به مذاکره با آمریکا است. معمولا عمان به عنوان واسطه بین ایران و آمریکا عمل می‌کند، اما بهتر است مذاکرات به صورت مستقیم انجام شود. بخشایش افزود: یکی از حسن‌های آقای پزشکیان این است که کارهایی که انجام می‌دهد، با مقام معظم رهبری هماهنگ می‌کند و درباره مذاکرات نیز این اقدام را انجام داده است./انتخاب
    یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳
  • ۸۰ سال مد بانوان اول

    دنیای اقتصاد: از النور روزولت تا جیل بایدن، بانوان اول همواره در روز تحلیف و مراسم‌های رقص افتتاحیه با انتخاب لباس‌های خود پیام‌هایی خاص را به نمایش گذاشته‌اند.
  • نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۴ در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:»

    بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ اواخر هفته در هیات دولت بررسی می‌شود

    نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ احتمالا اواخر هفته جاری به صحن هیات دولت ارائه می شود. بر این اساس به نظر می رسد تا قبل از نیمه بهمن ماه، جداول لایحه بودجه به مجلس ارسال شود.
  • واکنش محسن رضایی به شهادت دو قاضی

    قاضی رازینی و قاضی مقیسه توسط منافقین به شهادت رسیدند

    دنیای اقتصاد: محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توییتی به ترور دو قاضی دیوان عالی کشور واکنش نشان داد و منافقین را عامل ترور آنها دانست.
  • یک نماینده مجلس پاسخ داد:

    جزییات معاهده مشترک جامع ایران و روسیه چیست؟

    دنیای اقتصاد: احمد بخشایش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه‌ای با روزنامه "دنیای اقتصاد" به بررسی ابعاد معاهده جامع ایران و روسیه پرداخت. او ضمن اشاره به اطلاعات کلی خود درباره توافق‌نامه، ابعاد مختلف این همکاری را تحلیل کرده و تأثیرات آن را از منظر سیاسی، اقتصادی و روانی بر جامعه ایران مورد توجه قرار داد.
  • شهادت قضات عالی در حمله تروریستی

    صبح روز گذشته دو قاضی دیوان عالی کشور با شلیک گلوله ترور و به شهادت رسیدند. قوه‌قضائیه در اطلاعیه‌ای ضمن تایید ترور «علی رازینی» و «محمد مقیسه» با شلیک گلوله، از خودکشی ضارب پس از این اقدام خبر داد. در این میان برخی خبرها از زخمی شدن قاضی میری در این حمله تروریستی حکایت می‌کرد که قوه‌قضائیه ضمن تکذیب این خبر اعلام کرد علاوه بر شهادت دو قاضی برجسته دیوان عالی کشور تنها محافظ شهید رازینی مجروح شده است.
  • مفاد معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه بررسی شد

    ۵ سرفصل توافق ۲۰ ساله

    سرانجام توافق راهبردی ایران و روسیه به امضای روسای‌جمهور دو کشور رسید تا فصل جدیدی از روابط اقتصادی و تجاری دو کشور آغاز شود. بررسی ابعاد مختلف این توافق به همراه گزارشی از الجزیره پیرامون چشم‌انداز همکاری دو کشور گویای مسیری تازه پس از این توافق است.
  • عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد

    آورده توافق جامع با روسیه

    روز جمعه معاهده مشترک جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد از سوی مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری فدراسیون روسیه در کاخ کرملین در مسکو به امضا رسید.