شکست حمایت روانی بورس

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در جریان معاملات روز یکشنبه، ۲۳ دی‌ماه، نماگر اصلی بازار سهام با فشار فروش مضاعف همراه شد و در کمتر از ۲۰دقیقه کانال مهم ۲.۹میلیون واحدی را از دست داد. شاخص هم‌وزن نیز همگام با شاخص کل از ابتدای معاملات روز جاری با نزول همراه شد و تا سطح ۹۰۲هزار واحد کاهش ارتفاع را تجربه کرد. با این حال رفتار مشابه روزهای گذشته در بازار سرمایه تکرار شد و از ساعت ۱۰صبح صفوف فروش لیدرها جمع آوری و موجب شد تا از فشار فروش ابتدای روز کاسته شود. 

عقب نشینی از کانال ۲.۹میلیونی

فشار عرضه موجب شد تا نماگر اصلی تالار شیشه ای در کمتر از 20دقیقه افت بیش از 1درصدی را تجربه کند و سطح کلیدی 2.9میلیون واحدی را از دست بدهد. با گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات بازار سرمایه، شاخص کل بورس تهران با افت 1.25درصدی همراه شد و به سطح 2میلیون و 874هزار واحد عقب نشینی کرد. شاخص هم‌وزن که از ابتدای هفته گذشته همواره عملکردی بهتر از شاخص کل به ثبت رسانده بود، در روز جاری همگام با نماگر تالار شیشه ای کاهشی شد. 560نماد در محدوده قرمز تابلوی معاملاتی دست به دست شدند و ارزش صفوف فروش به بیش از 1همت افزایش یافت. 

صفوف فروش ۱.۵همتی

بازگشایی منفی لیدر بازار سرمایه یعنی نماد ایران خودرو و تشکیل صف فروش برای این شرکت، از عواملی بود که موجب شد تا فشار فروش مضاعف بر بازار ایجاد شود. با گذشت یک ساعت از شروع معاملات روز جاری دماسنج اصلی بازار سهام افت 1.43درصدی را به ثبت رساند و به سطح 2میلیون و 869هزار واحد نزول یافت. شاخص هم‌وزن نیز همگام با شاخص کل با نزول 1.2درصدی همراه شد و تا سطح 904هزار واحد کاهش ارتفاع را تجربه کرد. ارزش صف های فروش بازار سرمایه با گذشت یک‌ساعت به 1هزار و 500میلیارد تومان رسید و 542نماد در محدوده قرمز تابلوی معاملاتی قرار گرفتند. 

تحرکات مثبت در بزرگان

در ساعت 10صبح، صف‌های فروش شاخص سازان بازار سرمایه از جمله نماد ایران خودرو، خساپا و بانک ملت جمع آوری شد و همین موضوع موجب شد تا جو مثبت تقاضا در بازار ایجاد شود. بررسی رفتار بازار در روند صعودی اخیر نشان می‌دهد که هر تحرک منفی سریعا توسط خریداران بلعیده می شود. در روز جاری نیز این رفتار تکرار شد و به رغم‌ شتاب نزولی ابتدای روز، موج تقاضا نمادهای بزرگ بازار را با افزایش همراه کرد. سرانجام نماگر اصلی بورس تهران با کاهش 1.74درصد معادل 50هزار واحد به سطح 2میلیون و 860هزار واحد کاهش یافت. شاخص هم‌وزن نیز با نزول 1.36درصد به سطح 902هزار واحد عقب نشینی کرد. ارزش صف‌های فروش که تا 1هزار و 500میلیارد تومان افزایش یافته بود، در انتهای بازار به 1همت کاهش یافت. همچنین تعداد نمادهای مثبت تابلو از 10نماد ابتدای معاملات به بیش از 110نماد افزایش یافت. باتوجه به تحرکات مثبت می‌توان انتظار داشت وضعیت مذکور  بهبود یابد و از شتاب کاهش نماگر های بازار سرمایه کاسته شود. ارزش معاملات خرد در میانه بازار به نزدیک 8همت رسید. بیشترین میزان خروج پول از محصولات شیمیایی، بانکی ها و فلزات اساسی صورت گرفت. 

ریزش یا فرصت خرید؟

با افت نماگرهای بازار سرمایه از ابتدای هفته، حرف و حدیث درباره ادامه روند بورس تهران در میان فعالان بازار بالا گرفته است. برخی اعتقاد دارند که این موضوع فقط یک اصلاح است؛ ارزیابی متغیرهای بنیادی بازار سرمایه نشان می‌دهد که تمامی فاکتورهای بنیادین از ارزندگی این بازار حکایت دارد. از طرفی طی روند افزایشی که از آبان ماه آغاز شد نماگر اصلی بورس تهران بدون هیچ وقفه با افزایش همراه شد و سطوح مقاومتی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت. افرون بر آن روند صعودی اخیر در نبود بزرگان پتروشیمی صورت گرفته است. باتوجه به اثرات مثبت حذف دلار نیما بر صنعت پتروشیمی، هنوز سناریوی بازگشایی مثبت این نمادها که موجب شتاب در تحرک مثبت کلیت بازار می شود، رقم نخورده است. بنابراین به هیچ عنوان نوسانات اخیر را نمی‌توان یک ریزش تلقی کرد. این اصلاح جذابیت قیمتی را برای ورود کم ریسک افزایش خواهد داد.

گزارش کامل را پس از پایان ساعت معاملات بخوانید.