عملیات قله‌زنی در بورس

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، درجریان معاملات آخرین روز هفته جاری ۲۱ آذرماه، شاخص کل بورس تهران در حالی که در نیمه اول داد و ستدها نوسانات منفی را تجربه کرد؛ در نهایت با رشد ۰.۹۷ درصدی در کانال دو میلیون و ۵۴۳ هزار و ۲۶۶ واحد آرام گرفت تا به این ترتیب سقف پایانی ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ را شکسته شود.

البته شاخص کل در ۱۷ اردیبهشت ماه تا دو میلیون و ۵۴۸ هزار واحد نیز رشد کرده بود؛ اما پرونده آن در این روز بعد از ۹۵ هزار واحد ریزش در کانال دو میلیون و ۴۴۰ هزار واحد بسته شده بود.

کارشناسان بازار سرمایه می‌گویند سناریوی تداوم صعود در روز شنبه نیز بسیار محتمل است.

شاخص هم‌وزن نیز در جریان معاملات امروز با ۰.۷۴ درصد رشد در کانال ۸۱۵ هزار و ۷۰۷ واحد ایستاد. در بازار امروز فملی،‌ فارس، فولاد و وبملت اثر مثبت بیشتری بر شاخص ثبت کردند و ذوب، وبملت و خودرو از سایر نمادها تراکنش بیشتری داشتند.

رشد در بازار فرابورس ایران نیز ادامه یافت.شاخص کل فرابورس با حدود یک درصد رشد وارد محدوده ۲۵ هزار و ۱۰۷ واحد شد و شاخص هموزن نیز با ۰.۹۳ درصد رشد ۱۴۲ هزار و ۷۸۹ واحد ایستاد.

کگهر، بپاس و وسپهر اثر مثبت بیشتری بر شاخص ثبت کردند.

امروز ۷ میلیارد تومان از سهام بورس و فرابورس خارج شد. این در حالی است که صندوق‌های سهامی در حال حاضر شاهد ورود پول هستند. در حالی که کلیت ۸۴ درصدی تابلوی معاملات در تسخیر سبزرنگ‌ها بود ۲۸۶ سهم قفل صف خرید بودند و ۱۹ سهم در صف‌های فروش کار خود را به اتمام رساندند.

همچنین ارزش سفارش‌های خرید تابلو در ساعت پایانی بازار به دو هزار و ۳۵۳ میلیارد تومان رسید و در طرف مقابل ارزش سفارش‌های فروش ۴۱۷ میلیارد تومان بود. امروز ارزش معاملات خرد (سهام+حق تقدم) به ۱۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان رسید که بالاترین ارزش معاملات خرد پایان هفته در ۲۰ ماه گذشته بود.

چشم‌انداز مثبت در هفته آخر پاییز

بازار سرمایه در حالی کار خود را در سومین هفته آذرماه به پایان برد که هفته‌ای پرخبر و پرهیجان را سپری کرد. بازار در آغاز هفته با استراحتی دو روزه مواجه شد، اما در ادامه توانست سه روز پایانی را با روندی مثبت و رو به رشد به پایان برساند.

روز پایانی هفته به‌خصوص با حرکت از منفی به مثبت، نشان داد که روند بازار همچنان پرقدرت و امیدوارکننده است. این تغییرات نشان‌دهنده افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و حمایت از روند صعودی بازار است.  

از جمله عوامل تأثیرگذار در این هفته می‌توان به تحولات نرخ ارز، رشد دلار در بازار آزاد، و اظهار نظرها پیرامون دلار توافقی اشاره کرد. همچنین، تغییرات در نرخ نیما و اظهارات رئیس بانک مرکزی در خصوص سیاست‌های ارزی نیز به نوسانات بازار دامن زد.

در عین حال، تحولات منطقه‌ای به‌ویژه در سوریه، فضای بازار را تا حدی تحت تأثیر قرار داد، اما بازار توانست بر این چالش‌ها غلبه کند و روند خود را ادامه دهد.  

با توجه به روند رو به رشد شاخص و شرایط فعلی، انتظار می‌رود که در صورت عدم وقوع خبرهای منفی، هفته آینده نیز فضایی مثبت برای بازار رقم بخورد.

آرامش نسبی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی می‌تواند به تثبیت این روند کمک کند. همچنین، گزارش‌های کدالی و رویدادهای اقتصادی پیش رو می‌توانند نقش مهمی در ادامه مسیر بازار ایفا کنند.