شماره روزنامه ۶۱۱۵
|

  • هوش مصنوعی دنیای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار را دگرگون می‌کند

    دنیای اقتصاد: زیر پوست دنیای توسعه نرم‌افزار دو تغییر در حال وقوع است. از زمان معرفی چت‌بات هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی در سال ۲۰۲۲، مدیران و روسا در تلاش برای یافتن روش‌هایی برای استفاده از هوش مصنوعی هستند. تا حالا اغلب تلاش‌ها نتیجه چندانی نداشته‌اند، اما در این میان برنامه‌نویسی نرم‌افزاری استثنا است. نظرسنجی‌ها در این زمینه نشان می‌دهند که توسعه‌دهندگان نرم‌افزار در سراسر جهان هوش مصنوعی مولد را آن‌قدر مفید می‌دانند که در حال حاضر حدود دو پنجم آنها مشغول استفاده از آن هستند. این حرفه به یک شکل دیگر هم در حال تغییر است. سهم رو به رشد مهندسان جهان از بازارهای نوظهور می‌آیند. هیچ تعریف استاندارد و مشخصی از یک توسعه‌دهنده وجود ندارد، اما در حدود سال ۲۰۲۰ تعداد کاربران پلتفرم محبوب ذخیره و اشتراک‌گذاری کد Github که در کشورهای فقیرتر زندگی می‌کنند، از کشورهای ثروتمند پیشی گرفت. در همین راستا، انتظار می‌رود که در چند سال آینده هند با پشت سر گذاشتن آمریکا به بزرگ‌ترین استخر استعدادهای برنامه‌نویسی جهان تبدیل شود.
  • تجدیدنظر آمریکا در صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به خاورمیانه

    ایسنا: وزارت بازرگانی آمریکا از مقرراتی رونمایی کرد که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی مانند محصولات انویدیا به دیتاسنترها در خاورمیانه را تسهیل خواهد کرد. صادرکنندگان آمریکایی از اکتبر سال ۲۰۲۳، ملزم شده‌اند قبل از صادرات تراشه‌های پیشرفته به بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی، مجوز دریافت کنند.
  • نظارت آلمان بر مایکروسافت بیشتر می‌شود

    مهر: ناظر رقابت آلمان، مایکروسافت را به عنوان «شرکتی با اهمیت بازاری مهم در زمینه رقابت» طبقه‌بندی کرده است، این بدان معنا است که این سازمان احتمالا اقدامات سختگیرانه‌تری علیه شرکت اتخاذ کند. به نقل از رویترز، آندریاس موند، رئیس سازمان «بوندسکارتلمات» (Bundeskartellamt) در این باره می‌گوید: «بسیاری از محصولات مایکروسافت در همه جا وجود دارند و عدم استفاده از آنها امکان‌پذیر نیست. اکوسیستم این شرکت اکنون بیش از هر زمان دیگری در هم تنیده و قدرتمندتر است.»
  • مالزی قوانین ملی هوش مصنوعی را تعیین می‌کند

    مهر: انور ابراهیم، نخست‌وزیر مالزی اعلام کرد این کشور تصمیم دارد سیاست ملی ابر ایجاد و مقرراتی برای تشویق به استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی را ارائه کند. به نقل از رویترز، این اظهارات در حالی بیان می‌شود که شرکت‌های جهانی فناوری طی سال گذشته سرمایه‌گذاری کلانی در مالزی انجام داده‌اند؛ زیرا خواستار احداث زیربنای حیاتی برای تامین تقاضای روز‌افزون سرویس‌ها و خدمات ابر رایانشی و هوش مصنوعی بودند.
  • شکایت اپیک گیمز از گوگل و سامسونگ

    ایسنا: شرکت «اپیک گیمز»، در شکایتی، گوگل و سامسونگ را به توطئه برای حمایت از فروشگاه برنامه «پلی‌استور» گوگل در برابر رقابت، متهم کرد. سازنده بازی ویدئویی «فورت نایت»، شکایتی را در دادگاه فدرال آمریکا در کالیفرنیا تنظیم کرد و مدعی شد قابلیت امنیت موبایل سامسونگ به نام «اتو بلاکر» (Auto Blocker)، برای ممانعت از دانلود اپلیکیشن‌ها از منابع دیگری به جز «پلی‌استور» یا فروشگاه «گلکسی» سامسونگ طراحی شده است.
  • روسیه دستور حذف محتوای غیرقانونی از دیسکورد را صادر کرد

    مهر: «راسکامنادزر» رگولاتور ارتباطات روسیه به پلتفرم پیام‌رسان «دیسکورد» دستور داده حدود هزار محتوای غیرقانونی از جمله پست‌های حاوی هرزنگاری کودکان و ترویج استفاده از مواد مخدر را حذف کند. به نقل از رویترز، به‌طور دقیق راسکامنادزر خواستار حذف ۹۴۷ محتوای غیرقانونی از جمله پست‌های حاوی هرزه‌نگاری کودکان، ترویج افراطی‌گری، درگیر کردن کودکان در فعالیت‌های غیرقانونی، ترویج خودکشی و ترویج مواد مخدر شده است.
  • بزنگاه تصمیم‌گیری برای رفع فیلترینگ

    دنیای اقتصاد: امروز در حالی نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار می‌شود که جدیدترین نظرسنجی‌ از میزان استفاده ایرانی‌ها از شبکه‌های اجتماعی بیانگر تداوم محبوبیت پلتفرم‌های فیلترشده است. هر چند این نظرسنجی از افزایش استفاده از پیام‌رسان‌های بومی به مدد فیلترینگ گسترده خبر می‌دهد، اما به نظر می‌رسد که گردش مالی چشمگیر بازار سیاه فیلترشکن‌ها و البته افزایش آسیب‌پذیری شبکه اینترنت به دنبال آن، مسوولان را به خوبی متوجه نادرست بودن این سیاست و اجبار کاربران به استفاده از پلتفرم‌های ایرانی کرد. حالا با وجود طرح چندباره موضوع رفع فیلترینگ در این دولت، اذعان مجلسی‌ها و دولتی‌ها نسبت به شکست فیلترینگ و انتشار گزارش‌های متعدد با نتیجه یکسان در تایید این موضوع، کمترین انتظار از نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت جدید، انتشار خبر رفع محدودیت‌های اینترنتی است.
  • وزیر ارتباطات: وظیفه و تعهد اپراتورها اتصال سریع فیبرنوری است

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکه‌های مجازی به یکی از کاربران درباره روند اتصال فیبر نوری پاسخ داد. ستار هاشمی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در پاسخ به کاربری که از طولانی‌ بودن فرآیند اتصال به سرویس فیبرنوری گلایه داشت، گفت: «اپراتورها وظیفه و تعهد قراردادی دارند که در سریع‌ترین زمان ممکن اتصال فیبرنوری را برقرار کنند و این میزان از انتظار اصلا قابل قبول نیست.»
  • نسخه ناکارآمد برای آماده‌باش سایبری

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام مرکز مدیریت راهبردی افتا، امنیت سایبری ایران در وضعیت قرمز و آماده‌باش سراسری قرار دارد. یکشنبه شب سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین هشداری را منتشر اما مدتی بعد در اطلاعیه‌ای آن را تکذیب کرد. با تمام این‌‌ها، حالا نگرانی نسبت به تهدیدات سایبری در بین کاربران ایرانی تشدید شده است.
  • محدودیت خرید تراشه‌های انویدیا برای شرکت‌های چینی

    ایسنا: پکن با هدف توسعه صنعت نیمه‌رسانای خود و مقابله با تحریم‌های آمریکا، فشار بر شرکت‌های چینی برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی تولید داخلی به جای تراشه‌های انویدیا را مضاعف کرده است. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: «رگولاتورهای چینی، شرکت‌ها را از خرید تراشه‌های H۲۰ انویدیا که برای توسعه و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شوند، بازداشته‌اند.
  • انرژی هسته‌ای به کمک توسعه هوش مصنوعی می‌آید

    مهر: جن‌سن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، معتقد است برق هسته‌ای گزینه مناسبی به عنوان انرژی تجدیدپذیر مورد نیاز برای تعداد بی‌شماری از مراکز داده است. به گزارش بلومبرگ، هوانگ در مصاحبه‌ای گفت: «انرژی هسته‌ای به عنوان یک منبع ایده‌آل است و البته یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر است.
  • ضرر فروشندگان اماراتی از احتکار آی‌فون ۱۶

    ایسنا: عرضه نسل جدید آی‌فون موجی از هیجان را در میان فروشندگان و خریداران در امارات عربی متحده برانگیخت که امیدوار بودند از جدیدترین مدل این گوشی سود کسب کنند، اما برخی فروشندگان با ضررهای مالی هنگفتی به میزان حداکثر ۲۰۰ هزار درهم مواجه شدند. هر سال عرضه مدل جدید آی‌فون به فرصتی برای بسیاری از ساکنان امارات تبدیل می‌شود تا با فروش مجدد دستگاه‌ها با قیمتی بالاتر، درآمد خوبی کسب کنند. جدیدترین عرضه آی‌فون ۱۶ در ۲۰ سپتامبر هم از این قاعده مستثنی نبود، زیرا خریدارانی که دستگاه را از قبل به صورت آنلاین رزرو کرده بودند، به فروشگاه‌های اپل هجوم بردند تا گوشی‌های خود را تحویل بگیرند و بفروشند.
  • نفوذ کره‌شمالی به سیستم‌های شرکت‌های آمریکایی

    ایسنا: تحقیقات جدید «ماندیانت» (Mandiant) نشان می‌دهد کارکنان جمهوری دموکراتیک خلق کره برای استخدام در شرکت‌های غربی و نفوذ در سیستم‌های آنها، خود را به جای ملیت‌های دیگر جا می‌زنند. مشخص شد یک عامل تسهیل‌کننده به کارکنان فناوری اطلاعات کره‌شمالی کمک می‌کرد تا از هویت سرقت شده بیش از ۶۰ شهروند آمریکایی در بیش از ۳۰۰ شرکت استفاده کنند و به این ترتیب درآمد بیش از ۶.۸ میلیون دلاری را برای کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ به همراه داشت.
  • هندوستان در صدر خاموشی اینترنت در جهان

    مهر: هندوستان در صدر کشورهای جهان قرار دارد که اینترنت را تعطیل کرده‌اند.
  • مراکز داده بیشتر؛ آب‌وهوای آلوده‌تر

    دنیای اقتصاد: در سال‌های اخیر غول‌های تکنولوژی ادعاهای بزرگی درباره انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته‌اند. با این حال از آنجا که ظهور هوش مصنوعی نیازهای بیشتری برای انرژی ایجاد می‌کند، پنهان کردن هزینه‌های واقعی مراکز داده که به تقویت این انقلاب تکنولوژیک کمک می‌کنند، برای این صنعت سخت می‌شود. بررسی‌ها و تحلیل‌های اخیر گاردین در این زمینه نشان می‌دهد که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میزان واقعی انتشار گازهای گلخانه‌ای از مراکز داده داخلی یا خانگی شرکت‌های گوگل، مایکروسافت، متا و اپل احتمالا حدود ۶۶۲ درصد - یا ۷.۶۲ برابر - بیشتر از گزارش رسمی آنهاست. در میان پنج غول تکنولوژی جهان اما آمازون بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای است؛ چون میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای دومین شرکت بزرگ، یعنی اپل، کمتر از نیمی از آلاینده‌های آمازون در سال ۲۰۲۲ بوده است. با این حال، آمازون از محاسبه بالا دور مانده است، چون مدل کسب‌و‌کار متفاوتش جداسازی ارقام مربوط به انتشار گازهای گلخانه‌ای خاص مرکز داده را برای این شرکت دشوار می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر