این سرویس جدید «جی‌میل/Gmail» نام داشت که به هر حساب کاربری خود یک گیگابایت فضای ذخیره‌سازی، آن هم به‌صورت رایگان ارائه می‌داد. البته نباید این مقدار فضای ذخیره‌سازی را با پیشرفت‌های عصر گوشی‌های آی‌فون با حافظه داخلی یک ترابایت مقایسه کرد. این حجم از فضای ذخیره‌سازی برای ایمیل در آن زمان خیلی غیرعادی بود و برای ذخیره حدود ۱۳۵۰۰ایمیل کافی بود، حال آنکه بقیه سرویس‌های ایمیل همچون یاهو و مایکروسافت ظرفیت ذخیره‌سازی تنها ۳۰ تا ۶۰ایمیل را پشتیبانی می‌کردند. این یعنی اینکه جی‌میل ۲۵۰ تا ۵۰۰برابر فضای ذخیره‌سازی را برای ایمیل فراهم کرده بود.

علاوه بر این جهش کوانتومی در فضای ذخیره‌سازی، سرویس جی‌میل به فناوری موتور جست‌وجوی گوگل نیز مجهز شد تا کاربران بتوانند به سرعت هر چه تمام‌تر اطلاعات مورد نظر خود را از بین ایمیل‌های قدیمی پیدا کنند. همچنین برای اولین بار جی‌میل به‌طور خودکار ایمیل‌های مرتبط با یک موضوع را به هم متصل می‌کرد تا همه چیز به‌گونه‌ای جریان یابد که گویی یک مکاتبه واحد هستند. این نحوه رونمایی از این سرویس جدید گوگل بخشی از جذابیت ماجرا بود؛ ساختن محصولی که مردم باور نکنند واقعی باشد.

حتی برخی از خبرگزاری‌ها همچون آسوشیتدپرس هم به شک افتاده بودند تا اینکه گزارشگر خود را به دفتر لری پِیج فرستاد. لری پِیج که در آن زمان فقط ۳۱سال داشت، صندوق ایمیل‌های ورودی یا همان اینباکس جی‌میل را با یک طراحی شیک نشان داد که با سرعت زیاد در مرورگر قدیمی مایکروسافت اکسپلورر کار می‌کند. او علاوه بر این اشاره کرد که دکمه حذف یا delete دیگر از نوار ابزار اصلی برداشته شده، چراکه فضای ذخیره‌سازی جی‌میل آن قدر زیاد است که اساسا به آن در جلوی چشم نیازی نباشد.

سرویس جی‌میل اکنون حدود یک میلیارد و ۸۰۰میلیون حساب فعال دارد که هر کدام از آنها حالا ۱۵گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان دارند. اگرچه این فضای ذخیره‌سازی ۱۵برابر بیشتر از مقدار اولیه آن شده است؛ اما برای بسیاری از کاربرانی که به ندرت سراغ پاکسازی حساب‌های خود می‌روند همچنان کافی نیست. انباشت ایمیل‌ها، عکس‌ها و سایر محتواهای دیجیتال باعث شده است گوگل، اپل و سایر شرکت‌ها به فروش ظرفیت اضافی ذخیره‌سازی برای کسب درآمد روی بیاورند. برای مثال، شرکت گوگل برای ۲۰۰گیگابایت فضای ذخیره‌سازی به ازای هر سال ۳۰دلار و برای ۵ترابایت فضای ذخیره‌سازی ۲۵۰دلار دریافت می‌کند.

جی‌میل از چندین جنبه دیگر نیز نقش یک بازی‌ساز را ایفا کرده و به اولین سنگ بنای گسترش امپراتوری اینترنت ورای موتور جست‌وجوی محبوب آن تبدیل شده است. به این معنا که بعد از ارائه سرویس جی‌میل، Google Maps و Google Docs هم پا به عرصه گذاشتند. سپس خرید سایت ویدئویی یوتیوب و به دنبال آن معرفی مرورگر کروم و سیستم عامل اندروید گوشی‌های هوشمند را دستور کار خود قرار داد. اما انحصار اولیه جی‌میل در فراهم آوردن چنین فضای ذخیره‌سازی برای ایمیل‌ها باعث شد تا در آن سال‌ها تقاضای شدیدی برای دعوت‌نامه‌های دست‌‌نیافتنی ثبت‌نام جی‌میل ایجاد شود. چنانچه برای اینکه یک دارنده جی‌میل بخواهد برای کس دیگری دعوت‌نامه افتتاح حساب کاربری بفرستند در وب‌سایت eBay تا ۲۵۰دلار تقاضا می‌کرد.

اگرچه با آنلاین شدن شبکه مراکز داده عظیم گوگل، ثبت‌نام در جی‌میل هم رفته رفته آسان‌تر شد؛ اما این شرکت تا زمانی که در سال۲۰۰۷ به‌عنوان هدیه روز ولنتاین به روی جهان باز شد، هر کاربری را به این سرویس ایمیل نمی‌پذیرفت. چند هفته بعد در روز اول آوریل سال ۲۰۰۷میلادی، گوگل ویژگی جدیدی به نام «کاغذ جی‌میل/Gmail Paper» را اعلام کرد که به کاربران این فرصت را می‌دهد تا آرشیو ایمیل خود را روی «کاغذهای بازیافتی ۹۴درصد عصاره سویای ارگانیک» چاپ و سپس آن را ارسال کنند. البته کاملا واضح است که شرکت گوگل در آن زمان دوباره شوخی‌اش گرفته بود.