پرداخت 60‌درصد از تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه خارج از شبکه بانکی

در مراسم تحویل صندلی مدیریت عاملی بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران، فتحعلی با ارائه تصویری از شرایط کنونی اقتصادی کشور، به توضیحاتی در رابطه با بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران و برنامه پیش روی خود در بانک قرض‌‌‌الحسنه پرداخت. به گفته وی حجم نقدینگی در شهریورماه سال ۱۴۰۳ به رقم ۹۰۷۰۵.۱هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۵.۱درصد رشد داشته است.

البته انتظار می‌رود در پی هماهنگی‌‌‌های لازم میان دولت و بانک مرکزی و اقدامات و برنامه‌‌‌های بانک مرکزی روند رشد نقدینگی در نیمه دوم سال اصلاح شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه مجموع منابع قرض‌‌‌الحسنه و کوتاه‌‌‌مدت به کل نقدینگی با شیب ملایمی در حال کاهش است، گفت: آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که نسبت سپرده‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه پس‌‌‌انداز به نقدینگی در حال افزایش است.

سپرده‌‌‌های کوتاه‌مدت نیز نسبت به نقدینگی وضعیت کاهشی را نشان می‌دهد.

به گفته وی، چالش‌‌‌های مهم موجود در نظام بانکی شامل چالش‌‌‌های نقدینگی، ناترازی بانک‌ها، مطالبات غیرجاری و معوقات بانکی، رقابت ناسالم در شبکه بانکی در تجهیز منابع، ناکارآمدی در عملکرد بانک‌ها، ضعف شبکه بانکی در حفظ امنیت اطلاعات، وجود تسهیلات تکلیفی، ضعف مدیریت ساختار سرمایه و پایین بودن کفایت سرمایه است.

اما در این میان تکالیف نظام بانکی در برنامه هفتم توسعه اصلاح ساختار مالی و کاهش ناترازی بانک‌ها، مهار تورم و کنترل نقدینگی، تقویت نظارت و انضباط مالی، حمایت از تولید و اشتغال و توسعه بانکداری دیجیتال و فناوری‌‌‌های نوین برشمرده شده است.

بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران با کفایت سرمایه ۹.۵‌درصد در میان بانک‌های کشور رتبه چهارم را بعد از بانک خاورمیانه، کارآفرین و سامان دارد. با این تفاوت که به لحاظ ارائه تسهیلات خرد ماهیت متفاوتی دارد.

فتحعلی با اشاره به اینکه حدود ۶۰‌درصد از تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه خارج از شبکه بانکی پرداخت می‌شود، گفت: این تسهیلات به صورت غیررسمی از طریق صندوق‌های قرض‌‌‌الحسنه خانگی و... پرداخت می‌شود.

مدیرعامل جدید بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران چالش‌‌‌های عمده بانک را در حوزه تطبیق با الزامات بانک مرکزی اعلام کرد و گفت: نیاز به به‌‌‌روزرسانی و تطبیق با مقررات جدید، افت مقطعی نسبت پوشش نقدینگی (LCR) و وجود نقاط ضعف عمده در عملکرد مبارزه با پولشویی از جمله این موارد است.

سیدسعید شمسی‌‌‌نژاد مدیرعامل پیشین بانک قرض‌‌‌الحسنه در این مراسم با اعلام اینکه ۶‌درصد منابع بانکی نزد بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران است، افزود: این بانک ۳۵ میلیون مشتری دارد. وی تصریح کرد: در مجموع دو بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران و رسالت بیش از ۳۶ میلیون تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه می‌‌‌پردازند.

به گفته وی رکورد ۵۵ میلیون تراکنش در روز در اختیار بانک قرار دارد.

وی ادامه داد: بانک قرض‌‌‌الحسنه مهر ایران ۳۷درصد از نقدینگی کشور را در اختیار دارد و حتی در یکی از استان‌‌‌ها ۱۷‌درصد از منابع نظام بانکی را در اختیار دارد.