افزایش قدرت ریال با امید
شاید بتوان ملموسترین واکنش بازار ایران به نتایج انتخابات ریاستجمهوری را کاهش قیمت دلار و سکه تلقی کرد. شنبه هفته گذشته وقتی نام حسن روحانی به عنوان رییسجمهور منتخب ملت ایران مطرح شد، بلافاصله اولین واکنش امیدوارانه به این انتخاب را دلار از خود نشان داد. آخرین روز کاری پیش از انتخابات دلار ۳۶۵۰ تومان رقم خورده بود و اکنون با سقوطی آزاد طی یک هفته خود را به ۳ هزار تومان رسانده است. تحلیلگران، خوشبینی بازارها به رییسجمهور جدید و سیاستهای اقتصادی او را که منجر به رونق سرمایهگذاری و تولید خواهد شد در کنار خوشبینی به کاهش تحریمها در آینده عاملی میدانند که فروشندگان خرد را بر آن داشته تا داراییهای خود را از ارز و طلا خارج کنند.
شاید بتوان ملموسترین واکنش بازار ایران به نتایج انتخابات ریاستجمهوری را کاهش قیمت دلار و سکه تلقی کرد. شنبه هفته گذشته وقتی نام حسن روحانی به عنوان رییسجمهور منتخب ملت ایران مطرح شد، بلافاصله اولین واکنش امیدوارانه به این انتخاب را دلار از خود نشان داد. آخرین روز کاری پیش از انتخابات دلار 3650 تومان رقم خورده بود و اکنون با سقوطی آزاد طی یک هفته خود را به 3 هزار تومان رسانده است. تحلیلگران، خوشبینی بازارها به رییسجمهور جدید و سیاستهای اقتصادی او را که منجر به رونق سرمایهگذاری و تولید خواهد شد در کنار خوشبینی به کاهش تحریمها در آینده عاملی میدانند که فروشندگان خرد را بر آن داشته تا داراییهای خود را از ارز و طلا خارج کنند. از طرفی همزمان، قیمت جهانی طلا هم که اکنون به زیر 1300 دلار در هر اونس رسیده موجب شده تا قیمت سکه هم به زیر یک میلیون و 100هزار تومان برسد و به این ترتیب در دو بازار ارز و طلا به گفته صرافان و طلافروشان، ریال برای پرداخت به فروشندگان کم بیاید. با وجود آنکه تغییر ساختاری عمدهای در بازار عرضه و تقاضا بهوجود نیامده است، اما کاهش بیشتر قیمت دلار به پیشرفت مذاکرات هستهای و لغو
تحریمها بستگی خواهد داشت. هرچند جنبه روانی و انتظاری خوشبینی ایجاد شده را نباید دست کم گرفت، اما با افزودن سیاستهای اقتصادی خردگرایانه دولت اعتدال به دو عامل فوق باید منتظر نشست و دید که آیا خوشبینی به بازارها همچنان ادامه خواهد یافت و ثبات مطلوب به بازار باز خواهد گشت؟ به هر حال باید نیمه پر لیوان را دید.
ارسال نظر