نیروگاههای خورشیدی در اصفهان
وی با بیان اینکه در کارگروه تئوری، مجموعه اقدامات آموزشی و فرهنگسازی در ۶ فرهنگسرای شهر اصفهان درحال اجرا است، گفت: در این زمینه شرکتهای داخلی در زمینه تجهیزات و آبگرمکنهای خورشیدی اقدام به اطلاعرسانی و آموزش به شهروندان کردند. مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در بخش عملی نیز در کنار برنامههای معاونت فرهنگی – اجتماعی شهرداری اصفهان که در تابستان جاری برگزار شد، اقدام به برگزاری نمایشگاههای جنبی با حضور شرکتهای فعال در حوزه انرژی خورشیدی کردیم، گفت: آخرین برنامه در این زمینه در باغ غدیر برگزار شد. استقبال مردم از این نمایشگاهها بسیار خوب بود و بهنظر میرسد، بازخورد برگزاری این نمایشگاه منجر به نصب و استفاده از آبگرمکنهای خورشیدی از سوی شهروندان در واحدهای مسکونی و تجاری در آینده نزدیک شود. ملکپور با اشاره به اینکه در ابلاغ جدید شهرداری ساختمانهای گروه «ج» و «د» در شهر اصفهان ملزم به استفاده از تجهیزات خورشیدی شدهاند، اظهار کرد: البته این ساختمانها دارای متراژ ۵ هزار مترمربع به بالا است و در واقع انبوهسازان گروه هدف این مصوبه بهشمار میروند.
با توجه به اینکه حدود سه ماه بیشتر از ابلاغ این مصوبه نمیگذرد و هنوز اجرایی نشده است، آماری از ساختمانهای ساخته شده با این روش وجود ندارد و شهرداری با روشهای مختلف درحال فرهنگسازی، آموزش و تشویق مردم است. وی افزود: اکنون ۲۳ نیروگاه خورشیدی در شهر اصفهان وجود دارد که بزرگترین آن در سالن اجلاس سران شهر نصب شده و توان تولید انرژی آن روزانه یکصد کیلووات است. با توجه به اینکه این میزان انرژی مازاد بر نیاز مصرفی است، به شبکه توزیع وصل شده، از طریق تجهیزات شرکت برق به برق شهری تبدیل شده و مورد استفاده قرار میگیرد. مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: باغ گلها، شهرداری منطقه ۸ و ۴ نیز مجهز به تاسیسات خورشیدی است که توان تولید در منطقه ۸ روزانه حدود ۱۲ کیلووات است که تمامی این میزان انرژی به مصرف میرسد، اما در بخشهایی که اضافه تولید بار وجود داشته باشد، شهرداری اقدام به فروش انرژی میکند. وی گفت: در مجموع اکنون روزانه حدود ۳۰۰ کیلووات انرژی از طریق تاسیسات خورشیدی در شهرداری اصفهان تولید میشود.
ملکپور با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شرکت برق یارانه به بخش تولید انرژی خورشیدی ارائه میداد اما اکنون این مزیت وجود ندارد، گفت: تولیدکنندگان انرژی خورشیدی با کیلووات بالا میتوانستند برای احداث تاسیسات از یارانه بخش دولتی که شرکت برق تخصیص میداد استفاده کنند ولی اکنون یارانه به صفر رسیده است. وی با اشاره به اینکه راهکار ما برای گسترش استفاده از انرژی خورشیدی در شهر اصفهان ارائه زمین به سرمایهگذار بخشخصوصی از سوی شهرداری و تامین تجهیزات از سوی سرمایهگذار برای تولید و بهرهبرداری از این نوع انرژی است، افزود: به همین منظور اکنون طرح نصب تجهیزات خورشیدی روی سولههای متعلق به سازمان میادین و ترهبار در انتظار سرمایهگذار بخشخصوصی است که در صورت مشارکت میتوان انرژی ۴۰۰کیلوواتی تولید کرد.
ارسال نظر