ضرورت بهره‌‌‌مندی صنعت و کشاورزی از پساب حاصل از فاضلاب

 هاشم امینی در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح تصفیه‌‌‌خانه فاضلاب نیشابور  بر تغییر رویکردها در مصرف آب در بخش‌‌‌های کشاورزی، صنعت، شرب و محیط زیست تاکید کرد و یادآور شد: همان‌طور که گذشتگان شرایط مناسب آبی را تحویل ما دادند ما نیز وظیفه داریم با رفتارهای منطبق با محیط‌زیست و اقلیم موجود، آیندگان را از این نعمت الهی بهره‌‌‌مند سازیم.

وی افزود: هر چند سیاست نظام انتقال آب از دریای عمان به چند استان و همچنین خراسان رضوی است ولی منطقی‌‌‌ترین راه بهره‌‌‌مندی صنعت و کشاورزی از پساب حاصل از فاضلاب است.

 مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور متذکر شد: صلاح نیست کشاورزی و صنعت ، آبی را مصرف کنند که ارزش تولید ناخالص آن عدد ناچیزی باشد.

 امینی استفاده از ظرفیت بخش‌خصوصی را راهکار مناسبی برای تسریع در اجرا و تکمیل طرح‌‌‌ها و پروژه‌‌‌های فاضلاب دانست و از همکاری ارزشمند مجتمع فولاد خراسان در این طرح قدردانی کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز تعهدات سرمایه‌گذار را در طرح فاضلاب نیشابور احداث یک باب تصفیه خانه به ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و ایستگاه پمپاژ پساب، اجرای ۲۸۰کیلومتر شبکه جمع‌‌‌آوری و خط انتقال و نصب ۵۰ هزار فقره انشعاب اعلام کرد.

حسین امامی افزود: در مقابل این سرمایه‌‌‌گذاری ۲۸۹میلیون مترمکعب فاضلاب به مدت ۲۵ سال در اختیار شرکت فولاد خراسان قرار می گیرد.

 به گفته وی افزایش جمعیت تحت پوشش از ۵۶ درصد به ۱۰۰ درصد، کاهش آلودگی زیست محیطی ناشی از دفع فاضلاب به روش دفنی ، حذف مصارف آب زیرزمینی در صنعت فولاد و کمک به تامین آب شرب و بهداشت شهرستان‌‌‌های نیشابور و فیروزه از اهداف اجرای طرح است.