قانون «انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» قانون در مجلس اصولگرای یازدهم و در تاریخ هفت آبان سال ۱۴۰۱ همزمان با دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی در مجلس تصویب و توسط محمدباقر قالیباف ابلاغ شد.
گرایش به سمت سفرهای سلامتی کاملاً جدید نیست، اما در سال های اخیر شتاب قابل توجهی به دست آورده است. مردم از اهمیت سلامت روانی و جسمی بیشتر آگاه شدهاند و به دنبال تعطیلاتی هستند که به جای اینکه از سلامتی آنها بکاهد، به رفاه آنها کمک کند.
یک روز پس از اعلام آتش بس میان اسرائیل و حزب الله لبنان اخباری از احتمال کناره گیری محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رسانهها منتشر شده است.
رهبر مخالفان در کنست اسرائیل خطاب به رئیس ستاد ارتش این رژیم اعلام کرد، اگر حقایق را با مردم و افکار عمومی در میان نگذاری به سربازان اسرائیلی و مردم خیانت کردهای.
معاون راهبردی رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره سخنان رئیس مجلس، لبخند زد و در جملهای کوتاه به خبرنگار ایسنا گفت: «این مساله را از رئیس جمهور بپرسید.»
اعلام موضع صریح رئیس قوه مقننه درباره حضور ظریف در کابینه پزشکیان در حالی مورد توجه قرار گرفته است که او پیش از این در جلسه بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس که با مخالفت قاطع نمایندگان همراه بود و به لایحه اصلاحی عادی تبدیل شد؛ بر خلاف مخالفان، ضرورت اصلاح این قانون را زیر سوال نبرد و با اظهارنظری جالب توجه، خود را در صف موافقان اصلاح قانون مشاغل حساس معرفی کرد.
نام محمدجواد ظریف این روزها بیش از همه از صحن علنی مجلس به گوش میرسد و ماجرای انتصاب او به عنوان معاون راهبردی مسعود پزشکیان همچنان ورد زبان نمایندگان است.
اظهارنظر اخیر قالیباف را میتوان اولین مخالفت رئیس مجلس با دولت چهاردهم قلمداد کرد؛ چرا که او پیش از این همواره با حمایت از شعار «وفاق ملی» مسعود پزشکیان سعی در همراهی با سیاستهای دولت داشت.
کلودیا شینباوم که به عنواننخستین رئیسجمهور زن در مکزیک در اکتبر سال جاری به قدرت رسید، در حال حاضر چالشهای اقتصادی زیادی پیشرو دارد. برای مثال دونالد ترامپ تهدید کرده که تعرفههای سنگینی بر کالاهای مکزیکی وضع خواهد کرد که میتواند آسیبهای جدی به اقتصاد این کشور وارد کند. در حال حاضر بیش از ۸۰درصد صادرات مکزیک به آمریکا میرود و حوالههای پولی از کارگران مکزیکی در آمریکا حدود ۴درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند.
۲۴ ساعت مانده به حضور هیاتهای ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو سوئیس برای مذاکرات درخصوص موضوعات اختلافی دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهور که خود یک دهه پیش در ۳ آذر ۱۳۹۲ توافق موقت ژنو را با ۱+۵ به امضا رساند، تاکید کرده که تنها با ایجاد یک توازن و موضع برابر است که میتوانیم به توافق برسیم. ظریف همچنین مبنای توافق جدید را برجام با بهروزرسانی برخی بندهای آن دانست.
ماجرای حضور محمدجواد ظریف در دولت چهاردهم به یکی از دغدغههای جدی مخالفانش در مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. این دغدغه تا آنجا پررنگ است که طی تمام جلسات هفتههای گذشته مجلس بارها ازسوی طیف رادیکال مجلس در قالب نطقها یا تذکرهایی مساله حضور ظریف در دولت مطرح شده است. این موضوع اما روز گذشته به شکل دیگری در مجلس مطرح شد تا آنجا که حتی رئیس مجلس هم حضور ظریف در دولت را غیرقانونی بیان کرد و تلویحا از او خواست تا تعیین تکلیف لایحه مشاغل حساس از سمت خود در دولت کنارهگیری کند. قالیباف همچنین تاکید کرد: وفاقی که بخواهد به خاطر رای نیاوردن یک لایحه به هم بخورد نباشد بهتر است. وزیر اسبق خارجه کشور روز ۱۳مرداد با حکمی از سوی رئیسجمهور به سمت معاون راهبردی رئیسجمهور منصوب شد. هر چند او ۱۱روز پس از این انتصاب به دلیل مجموعهای از فشارها استعفا داد، اما مجدد ۱۶روز پس از این استعفای جنجالی به دولت بازگشت.
«دنیای اقتصاد» اهمیت توسعه صنعت موسیقی را بررسی میکند
«سیمرغ» عطار این روزها در شبکههای اجتماعی به پرواز درآمده و پس از سالها سکوت، بحث استقبال از کنسرتها را داغ کرده است. ماجرا از این قرار است که در آخرین ماه پاییز، برای نخستینبار مسعود پزشکیان، رئیسجمهور دولت چهاردهم همراه با عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد پا به تالار وحدت گذاشتند تا گوش به «کنسرتو ویولن» بسپارند.
آمادگی بازار برای بازپسگیری سقف اردیبهشت به حداکثر رسیدهاست
بورس تهران طی روز چهارشنبه برخلاف روزهای گذشته با افت و خیزهایی همراه بود. بهرغم آنکه با نزدیکشدن نماگر اصلی به سقف اردیبهشت سالگذشته، بازار با کمرمقیهایی روبهرو میشود، اما همچنان خریداران بهصورت فعال ظاهر میشوند. قیمتها برای ورود سرمایهگذاران جامانده بسیار بالاست و یک روند اصلاحی برای ظهور مجدد تقاضا در بازار ضرورت دارد. احتمالا شاخص تا مرز ۲.۵میلیون واحدی، با قدرت حرکت خواهد کرد و میتوان در تابلوی معاملات، شاهد ارزش بالایی از دادوستدهای سهام بود. بهنظر میرسد پس از فتح قله، شاخصکل بورس روندی اصلاحی را دنبال کند. در این شرایط اگر ارزش معاملات بین ۷تا ۱۰هزار میلیاردتومان باقیبماند، میتوان به یک روند جدید برای سقفشکنی و رکوردشکنیهای جدید امیدوارتر شد، با اینحال بازار طی آخرین روز هفته با ورود پول ۱۱۸میلیاردتومانی و ارزش معاملات بیش از ۷هزارمیلیاردتومانی همراه بودهاست. همچنین نسبت P/E بازار هنوز با میانه تاریخی ۷.۵واحدی خود فاصله دارد، از اینرو بورس برای عبور از مانع ۲.۵میلیونواحدی، بیشترین آمادگی را دارد.
فعالان بازار موبایل بابت تعلل در فعالسازی رویه تجاری واردات این گوشیها هشدار میدهند
با گذشت تقریبا یک ماه از اعلام آزادسازی واردات آیفون در حال حاضر فقط امکان واردات و رجیستری این گوشیها از رویه مسافری فراهم شده است. بر اساس اعلام سامانه تجارت فرامرزی، دارندگان آیفونهای مدل ۱۴، ۱۵ و ۱۶ که از ۹ آبان در شبکه ثبت شدهاند، میتوانند با پرداخت هزینه رجیستری از تلفنهای خود استفاده کنند. این در حالی است که کارشناسان و فعالان بازار موبایل فعالسازی واردات آیفونهای مسافری پیش از برقراری رویه تجاری را اقدام نادرستی میدانند و به اعتقاد آنها این رویه به تشدید قاچاق و ایجاد بازار سیاه آیفونهای مسافری دامن خواهد زد. در این شرایط توصیه کارشناسان به دولت و مردم این است که هر چه سریعتر رویه تجاری واردات آیفون را فعال و برای خرید این گوشیها با رویه مسافری اقدام نکنند؛ زیرا خرید به این صورت با قیمت گرانتر نسبت به رویه تجاری و فاقد خدمات پس از فروش خواهد بود.
چگونه از دانشگاهها برای تبادل دانش و افزایش رشد اقتصادی استفاده کنیم؟ (قسمت آخر)
این نوشتار پژوهشی توضیح میدهد چگونه کشورهای با درآمد متوسط با تشویق به همکاری و همفکری در سرتاسر زیستبوم نوآوری، تعیین اهداف یادگیری بر اساس نظرات ذینفعان، بهکارگیری اجزای محتوای آموزشی یکپارچه و اعمال نفوذ و فشار متخصصان فن و کاربلدها، میتوانند نظامهای آموزش عالی را متحول کنند. دانشگاهها با اجرای پژوهشهای مشترک، میتوانند از ایدهها و فناوریهای نوظهور بهرهبرداری کنند، جریان مهاجرت به خارج از کشور را به جریان توسعهیافتگی کشور تبدیل کنند و سرمایهگذاریها را تحریک و تشویق کنند. دانشگاهها با ایجاد انجمنهای پژوهشی و بهبود نوآوری فرآیند در شرکتهای کوچک و متوسط، میتوانند بهرهوری تولید را افزایش دهند. دانشگاهها میتوانند هم برای جامعه دانشگاهی و هم برای کسانی که درون هسته مرکزی و اصلی شهر هستند فرصتهای کارآفرینی ایجاد کنند. دانشگاههای کشورهای با درآمد متوسط با انطباقدادن و اجرای این رویههای کارآمد، میتوانند اتحادها و ائتلافهای گوناگون را تقویت کنند، نوآوری را چند برابر سازند و توسعه اقتصادی را ارتقا ببخشند.