کامودیتیها به خبر اعلام شده توسط دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه وارداتی بر تمامی کالاها واکنش نشان دادند و در پی آن تحتتاثیر افزایش ارزش دلار قرار گرفتند. از طرفی احتمال برقراری آتشبس در منطقه خاورمیانه موجب شده تا نگرانیها در خصوص عرضه نفت کاهش یابد و از اینرو شاخص برنت در روز ۲۶نوامبر افزایشی شد. همچنین فلزاتی همچون طلا، آلومینیوم و سنگآهن تحتتاثیر ادعای جدید رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا و افزایش ارزش دلار در مسیر رشد قرار گرفتند و در این بین تقویت دلار، کالاهایی مانند مس را برای خریدارانی که ارزهای دیگر دارند گرانتر میکند و از اینرو تقاضا برای فلز سرخ را کاهش میدهد.
اولین سهشنبه آذرماه در معاملات سیمان، بسیار پررونق به پایان رسید؛ این در حالی بود که معاملات ورق فولادی از این رونق بهرهمند نشد، به نحوی که در این روز تنها ۳۲ درصد انواع ورقهای فولادی عرضه شده در رینگ صنعتی بازار فیزیکی به فروش رفت.
فعالان بازار به عبور اقتصاد چین از فاز رکود در ماه نوامبر امیدوار شدند؛ به خصوص اینکه تحقق این پیشبینی مثبت میتواند از رشد بهای کالاهای صنعتی با محوریت آهن و فولاد در دنیا حمایت کند.
آمار معاملات تالار صنعتی و معدنی بورسکالای ایران نشان میدهد که با توجه به محدود شدن خرید محصولات زنجیره فولاد به سامانه بهینیاب، میزان تقاضای کاذب برای شمش کاهش یافته و از طرفی محصول میانی زنجیره فولاد طی سههفته گذشته به بالاترین سطح قیمتی خود رسیده و بیشتر خریدهای بازار فیزیکی به صورت اعتباری انجام شده است که نشاندهنده کمبود نقدینگی در بخش فولاد است. فاصله قیمت شمش در بازار فیزیکی و بازار آزاد به حداکثر رسیده و این موضوع باعث وخامت شرایط این بخش شده است. بنابراین افزایش بیشتر قیمت پایه شمش دور از انتظار است.
BMI اخیرا در گزارشی به بررسی سنگآهن و چالشهایی که بر سر راه این بازار قرار دارد پرداخته است. در این گزارش با بررسی سمت عرضه و تقاضا و روند تولید و مصرف این ماده، پیشبینی شده است که قیمت سنگآهن در بلندمدت به روند نزولی خود ادامه میدهد. براساس این گزارش، انتظار میرود قیمت سنگآهن در سال ۲۰۲۵ بهطور میانگین در سطح ۱۰۰دلار در هر تن باقی بماند، زیرا املاک در چین کماکان در وضعیت رکودی قرار دارد.
۱۲۰ هزار تن شمش فولاد با متوسط قیمت ۲۴ هزار و ۱۷۲ تومان به ازای هر کیلوگرم در هفته ابتدایی آذر ماه در رینگ صنعتی بورس کالای ایران معامله شد که این رقم حدود ۵۰ درصد حجم عرضهها بود.
قیمتهای پایه ۸۲درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار مبادلهای یعنی در حدود ۱.۷درصد بود. این در حالی است که بهرغم رشد هفتگی ۵درصدی قیمت نفت برنت، قیمت پایه محصولات پتروشیمی تغییری نداشته است. دلار مبادلهای ۲۵هفته متوالی است که رشد داشته و اثر این رشد بازار محصولات شیمیایی و پلیمری را تحتتاثیر قرار داه و موجب افزایش یکپارچه قیمتهای پایه شده است.
دنیای اقتصاد آنلاین: در هفته میلادی منتهی به ۲۳نوامبر(۳آذر)، عمده کامودیتیها تحت تاثیر افزایش تنش میان روسیه و اوکراین و همچنین افزایش انتظارات مبنی بر کاهش نرخ بهره، با افزایش قیمت همراه شدند.
«دنیایاقتصاد» جزئیات معاملات گواهی شمش نقره در بورسکالا را بررسی کرد
جزئیات معاملات گواهی شمش نقره در بورس کالا منتشر شد. بورس کالای ایران پس از تجربه موفق معاملات گواهی سپرده طلا، اینبار به سراغ نقره رفته است و از این رو اطلاعات نحوه سپرده شمش نقره و به زودی قراردادهای آتی این فلز گرانبها نیز رقم خواهد خورد.