این اختراع نمی‌گذارد چاق شوید

بالن‌های سیلیکونی معده که با هوا یا نمک پر می‌شوند و در معده قرار می‌گیرند، با ایجاد احساس سیری می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند، اما این اثر در نهایت ممکن است با عادت کردن معده به احساس سیری از بین برود.

به گزارش ایسنا، مهندسان دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT) برای غلبه بر این محدودیت، نوع جدیدی از بالن معده را طراحی کرده‌اند که می‌تواند در صورت نیاز باد شود و دوباره تخلیه شود. آنها در آزمایش روی حیوانات نشان دادند که بادکردن بالن پیش از غذا باعث می‌شود حیوانات مصرف غذای خود را تا ۶۰ درصد کاهش دهند.

به گفته پژوهشگران، این نوع مداخله می‌تواند یک جایگزین برای افرادی باشد که نمی‌خواهند تحت درمان‌های تهاجمی‌تری مانند جراحی بای‌پس معده قرار بگیرند یا افرادی که پاسخ خوبی را به داروهای کاهش وزن نمی‌دهند. «جووانی تراورسو»(Giovanni Traverso)، دانشیار مهندسی مکانیک دانشگاه ام‌آی‌تی و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: مفهوم اصلی این است که ما می‌توانیم یک بالن پویا داشته باشیم تا درست پیش از وعده غذایی برای برطرف کردن احساس گرسنگی باد شود و بین وعده‌های غذایی دوباره باد آن خالی شود.

بالن معده پرشده با سالین در حال حاضر برای استفاده در آمریکا تایید شده است. این بالن، حس پر شدن را در معده تحریک می‌کند و پژوهش‌ها نشان داده‌اند که کارآیی خوبی دارد، اما فواید آن اغلب موقتی هستند. تراورسو گفت: بالن‌های معده در ابتدا کارآیی دارند، اما افزایش وزن در نهایت همان مسیر را از سر می‌گیرد. استدلال ما این بود که اگر سیستمی داشته باشیم تا سیری را به یک روش گذرا یعنی درست پیش از غذا شبیه‌سازی کند، شاید بتواند راهی را برای کاهش وزن ارائه دهد.

پژوهشگران برای دستیابی به اثر ماندگارتر در بیماران تصمیم گرفتند دستگاهی را طراحی کنند که بتواند در صورت نیاز منبسط و منقبض شود. آنها دو نمونه اولیه ساختند. یکی از نمونه‌ها یک بالن سنتی بود که باد می‌شود و خالی می‌شود و دیگری یک دستگاه مکانیکی با چهار بازو بود که به سمت بیرون منبسط می‌شود و یک پوسته پلیمری الاستیک را بیرون می‌کشد که روی دیواره معده فشار می‌آورد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.