سیاست فدرالرزور در ۲۰۲۵ مانع رشد بازارهای کالایی میشود؛
کمک چینیهای چشمبادامی به کامودیتیها با یارانه خرید
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد با پایان یافتن نشست ۲ روزه کار اقتصادی در چین در روز دوازدهم دسامبر دولت پکن متعد شد تا با انتشار بیشتر اوراق قرضه ویژه، افزایش کسری بودجه، تقویت مصرف داخلی و تثبیت بازار املاک در این کشور به بهبود داده رشد اقتصادی کمک کند.
در این نشست عدد و رقم ارائه نشده و تنها کلیتی از آینده سیاستهای اقتصادی ارائه میشود؛ اگرچه سیاستگذران چینی در این نشست وعده بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد را دادند، اما بخشی از تحلیلگران بر این باورند که وعدههای سیاست پولی نسبتا سست بود و به نظر میرسد که دولت چین همچنان رویکرد محتاطانه خود برای حمایت از تولید و بازار را حفظ میکند؛ این در حالی است که اقتصاد این کشور برای بازگشت به دوران اوج نیاز به محرکهای جدی و کارسازتری دارد.
با این وجود برخی دیگر از فعالان بازار بر این باورند که دولت چین میتواند با اعطای یارانه خرید به مردم و تقویت مصرف داخلی به کمک اقتصاد این کشور در ۲۰۲۵ بیاید.
رهبران چین در نشست کار اقتصادی چین متعهد شدند که بازار املاک را که پس از چند سال سرکوب وامهای مازاد توسط شرکتهای توسعهدهندگان ملک در رکود فرو رفته بود، تثبیت کنند.
همچنین آنها وعده دادند که با تقویت بازار کار و رشد دستمزدها، هزینههای مصرفکننده در این کشور را افزایش داده و به تقویت رشد تقاضای داخلی کمک کنند.
حزب کمونیست چین در حال تهیه پیشنویس استراتژیهای بلندمدت برای برنامه پنج ساله آینده کشور است؛ به نظر میرسد که این طرح بر توسعه فناوریهای پیشرفته و رشد کیفی تمرکز داشته باشد.
ترغیب خانوادههای چینی به خرید بیشتر
بانک مرکزی چین چند ماه قبل درصدد برآمد تا با اعمال مشوقهای گوناگون و رشد دستمزد برخی مشاغل خانوارهای چینی را به صرف بیشتر پول تشویق کند؛ در نشست اخیر نیز بر این رویه تاکید شد.
در عین حال دولت چین وعده داد که برنامههایی برای پرداخت یارانه به مردم برای جایگزینی خودورهای قدیمی با خودروهای جدید به خصوص با تاکید بر خودروهای برقی و کم مصرف دارد.
به گفته انجمن خودروسازان چین، طرحهای حمایتی چین از تویض خودروهای فرسوده به نو به افزایش فروش خودرو در این کشور منجر شده و کمک ویژهای به رشد اقتصادی در چین کرده است.
سازمان صنعت این کشور در هفته گذشته اعلام کرد که فروش خودروهای سواری در چین طی ماه نوامبر 17.5 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته جهش کرد؛ این در حالی بود که فروش خودوری سواری چین در ماه اکتبر نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز جهشی 10.7 درصدی داشت.
رشد تورم تولیدکننده، مانع افزایش سیاست انبساطی در آمریکا
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت مصرفکننده (PPI) ایالات متحده آمریکا منتشر شد؛ مطابق پیشبینیها تورم برای مصرفکنندگان آمریکایی رشدی 2.7 درصدی داشت؛ اما تورم تولیدکننده در این کشور فراتر از پیشبینی رشد کرد و با ثبت رشد سالانه 3 درصدی اعلام شد.
این رقم بیشترین میزان تورم تولیدکننده در ایالات متحده پس از مارس 2023 بود. رشد تورم تولیدکننده در میان مدت بر هزینه مصرفکننده اثرگذار میشود. اگرچه در شرایط کنونی همچنان فعالان بازار به کاهشی دیگر در نرخ بهره آمریکا در روزهای آتی امیدوارند، اما دادههای بخش تولید آمریکا باعث شد تا فعالان بازار امید به کاهشهای بیشتر در افت نرخ بهره در 2025 را از دست بدهند و این موضوع باعث افت قیمت فلزات در بازار جهانی طی روزهای منتهی به نیمه دسامبر شد.