شماره روزنامه ۶۱۳۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۱۳۲

  • ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». به گزارش گروه شبکه‌‌‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»
  • احتمال ورود مجلس به مساله جزایر سه‌گانه

    دنیای اقتصاد: ۲۵مهر ماه اتحادیه اروپا بیانیه مشترکی را با اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس صادر کرد و در این بیانیه به صراحت از ادعای واهی امارات مبنی بر مالکیت جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرد و از ایران خواست تا به اشغال این جزایر پایان دهد! این بیانیه در نوع خود بی‌سابقه‌ترین موضع‌گیری کشورهای غربی علیه تمامیت ارضی ایران است. پیش از این اما امارات اقداماتی را جهت هم‌نظر کردن کشورهایی همچون چین، روسیه، کره‌جنوبی و ژاپن در خصوص مالکیت جزایر سه‌گانه انجام داده بود. در شرایط کنونی که احتمال افزایش تنش میان ایران و اسرائیل وجود دارد، این بیانیه نگرانی جدیدی را به وجود آورده است.
  • پول‌پاشی ماسک برای خرید رای

    دنیای‌اقتصاد: بر کسی پوشیده نیست که رابطه ایلان ماسک، مالک تسلا و صاحب شبکه اجتماعی ایکس با ترامپ بسیار گرم است. او بارها به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک‌های مالی کلان کرده است و حالا می‌گوید که به رای‌دهندگان ترامپ تا روز انتخابات، روزی یک‌میلیون دلار به قید قرعه جایزه می‌دهد. به نوشته روزنامه گاردین، ایلان ماسک روز شنبه گفت که «آمریکا پک»، کمیته اقدام سیاسی متحد دونالد ترامپ که او تاسیس کرده است، هر روز یک میلیون دلار تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری به کسی که طومار او را امضا کند، جایزه می‌دهد. کسانی که این طومار را امضا کنند، به ترامپ رای خواهند داد و این‌گونه ماسک، رای‌دهندگان را تشویق به رای به ترامپ می‌کند. ماسک در مراسمی در «تالار شهر» پنسیلوانیا گفت: «ما یک‌میلیون دلار به‌طور تصادفی به افرادی که طومار را امضا کرده‌اند، اهدا می‌کنیم. یکی از چالش‌هایی که ما با آن روبه‌رو هستیم این است که چگونه مردم را از این طومار مطلع کنیم؛ زیرا رسانه‌های سنتی که عمدتا طرفدار هریس هستند، درباره آن اطلاع‌رسانی نمی‌کنند.»
  • فرسودگی شبکه توزیع آب

    دنیای اقتصاد: محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران، با بیان اینکه در حال حاضر چهارمین سال خشکسالی را در استان تهران پشت سر می‏‏‌گذاریم، عنوان کرده هر شهروند استان تهران روزانه ۲۵۰لیتر آب مصرف می‌کند، این در حالی است که در کشورهایی که بالغ بر ۷۵۰میلی‌متر در سال بارندگی دارند، میزان مصرف آب شهروندان روزانه ۱۷۰لیتر است. به گفته کارشناسان، مصرف سرانه ما در بخش شرب نزدیک به دوبرابر متوسط جهانی است، در حالی که نسبت به متوسط جهانی یک‌سوم ظرفیت منابع آبی را در اختیار داریم.
  • غافلگیری‌های راهبردی در راه است

    دنیای اقتصاد: ارتش رژیم صهیونیستی درحالی شعبه‌های موسسه «القرض الحسن» در مناطق مختلف لبنان را (یکشنبه‌شب ۲۹مهرماه) به بهانه نابودی حمایت مالی از حزب‌الله، هدف قرار داد که این موسسه طبق مجوز رسمی وزارت کشور لبنان، یک انجمن اجتماعی حامی اقشار ضعیف در جامعه این کشور به شمار می‌رود و هدف آن اعطای وام بدون بهره و آسان به این قشر است. به گزارش «ایسنا» جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی یکشنبه شب چندین حمله به شعبه‌های موسسه «القرض الحسن» متعلق به حزب‌الله لبنان در ضاحیه جنوبی بیروت، شهر هرمل در استان بعلبک، صیدا و مناطق دیگر انجام دادند. حزب‌الله در سال۱۹۸۲ موسسه «القرض الحسن» را به‌عنوان یک موسسه خیریه تاسیس کرد که به لبنانی‌های نیازمند وام بدون بهره می‌دهد.
  • خدمت دولتی در انحصار شرکت‌ها

    حکمرانی هوشمند که با هدف بهبود تصمیم‌گیری و خدمات عمومی از طریق فناوری اجرا می‌شود، با خطر انحصار شرکت‌های معدود نرم‌افزاری روبه‌رو است. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی زیست‌بوم نرم‌افزاری دولت و چالش‌های موجود در زمینه انحصار ارائه خدمات نرم‌افزاری در سازمان‌های دولتی ایران پرداخته است. این گزارش تاکید می‌کند که بیش از ۳۰درصد اطلاعات کارکنان دولت در اختیار پنج شرکت است. این موضوع می‌تواند منجر به تهدیدهای امنیتی، نابرابری‌های اجتماعی و جلوگیری از ورود شرکت‌های دانش‌بنیان شود. راهکارهای پیشنهادی این گزارش شامل تدوین استانداردهای امنیتی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های مختلف برای کاهش انحصار و ارتقای امنیت داده‌هاست.
  • دانش، طبقه، ثروت و قدرت

    آموزش عالی در ایران در وضعیت خطیری به سر می‌برد. امروز ساختار آموزش عالی که زمانی با دو کارکرد افزایش آگاهی عمومی در راستای توسعه انسانی و افزایش نیروی متخصص در راستای توسعه اقتصادی طراحی شده بود، از بیماری‌‌‌های گوناگونی در رنج است. مدل مدیریت دانشگاه، رابطه نظام علم و نظام حکمرانی، نحوه جذب اساتید و نیروهای آموزشی و کادر دانشگاه در کنار نحوه ارتباط صنعت و دانشگاه در زمره مهم‌ترین مسائلی هستند که کارشناسان را به نقد و نظر واداشته‌اند. جنجال بر سر نحوه ورود افراد به دانشگاه، به‌ویژه در آن دسته از رشته‌‌‌های دانشگاهی که افراد را در معرض تخصص‌‌‌های ثروت‌‌‌ساز و قدرت‌‌‌ساز قرار می‌دهد، اخیرا دوباره به کانون بحث و گفت‌وگو در عرصه عمومی بدل شده که در عمده این مباحث، نوک انتقادات به سمت «سهمیه‌‌‌ها» نشانه رفته است. اقتصاددانان و پژوهشگران این حوزه در این باره نکات قابل تاملی دارند که پرونده امروز «باشگاه اقتصاددانان» به همین بهانه تهیه شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر