رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: در حال حاضر شرایط اجرایی شدن وضع مالیات مضاعف بر مسکن‌های خالی در کشور فراهم نیست و برای افزایش عرضه مسکن در کشور موثرترین راهکار می‌تواند ارائه راهکارهای تشویقی نسبت به تولید مسکن ارزان‌قیمت باشد. علی‌اکبر آقایی، در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد، در رابطه با عدم وجود ماده‌ای در لایحه دولت با عنوان ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مبنی بر اجبار مالکان دارای واحدهای خالی از سکنه نسبت به فروش یا به اجاره گذاشتن آنها توضیح داد: اگرچه در این لایحه پیرامون ساماندهی اراضی خالی که هیچ‌گونه ساخت و سازی در آن انجام نشده و نیز اخذ عوارض مضاعف از مالکان این‌گونه زمین‌ها مورد اشاره قرار گرفته، اما به دلیل مسائلی نظیر رعایت حریم مالکیت‌های خصوصی در رابطه با مسکن‌های خالی هنوز تصمیمی از سوی دولت به مجلس اعلام نشده است.

وی افزود: البته دولت می‌تواند نه از طریق اجبار، بلکه با ارائه راهکارهای تشویقی مالکان دارای واحدهای خالی را برای به اجاره گذاشتن املاک یا فروش آنها متمایل کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هم‌اکنون چه تعداد واحد خالی از سکنه در کشور وجود دارد توضیح داد: اگرچه گفته می‌شود حدود ۲۰ تا ۲۵درصد از واحدهای مسکونی کشور خالی از سکنه است، اما من این آمار را نه تایید می‌کنم و نه رد. چرا که در حال حاضر آمار دقیقی بدین منظور به ما ارائه نشده است، اما دولت می‌تواند با انجام کارهای کارشناسی آمار واقعی را جمع‌آوری و در برنامه‌ریزی‌های بعدی به کار بگیرد.

وی در رابطه با رویکرد مجلس نسبت به نحوه برخورد دولت با محتکرین مسکن در کشور گفت: موضوع احتکار مسکن در کشور وجود ندارد، چون مسکن یک ثروت تولید شده است اما می‌بایست زمینه‌های واگذاری این واحد‌ها از سوی دولت فراهم شود. به اعتقاد وی، در این زمینه مهم‌ترین راهکارها بالا بردن درآمد خانوارها و ارائه تسهیلات تشویقی به مالکان دارای واحد‌های خالی است.

البته مهار تورم و افزایش سهم دولت در واگذاری تسهیلات بانکی نیز می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.

وی در رابطه با پیش‌بینی مجلس نسبت به عملی شدن اهداف پیش‌بینی شده در تبصره «۶» بودجه امسال دولت اظهار کرد: دید ما مثبت است و به اعتقاد من تمامی امکانات برای اجرایی شدن تبصره «۶» و نیز لایحه ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن وجود دارد، ضمن اینکه اعتبار مناسبی هم برای اجرایی شدن این برنامه‌ها پیش‌بینی شده است.

وی همچنین پیرامون این مطلب که آیا ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی در کشور طی سال‌جاری محقق می‌شود یا خیر، تصریح کرد: امیدواریم چنین امری محقق شود چرا که در این صورت، به نیاز یک‌میلیون واحدی مسکن در کشور پاسخ گفته شده و ۵۰۰هزار واحد نیز برای جبران کمبود‌ها در این بخش احداث می‌شود.