پس از ده سال افزایش بهای مسکن و ثابت ماندن حقوق‌ها در اسپانیا، جوانان اسپانیایی برای تهیه مسکن با مشکل مواجه شده‌اند. به همین سبب دولت در نظر دارد بخش اجاره‌نشینی را در بازار مسکن توسعه دهد. به گزارش خبرگزاری موج به نقل از ترکیش‌دیلی، مردم اسپانیا اغلب در اجاره دادن املاک خود بی‌میل هستند، زیرا قانون نسبت به مالکان، بیشتر طرفدار مستاجرین است و به دلیل این که قیمت مسکن در این کشور افزایش یافته است، بسیاری از مردم در مقایسه با اجاره دادن، می‌توانند پول بیشتری را از طریق خرید و فروش به جیب بزنند. نماینده بخش مسکن سازمان ملل در ماه ژوئن اعلام کرد: حدود ۱۵‌درصد از خانه‌ها در اسپانیا خالی هستند و این در حالی است که ۱۱‌درصد از خانه‌ها اجاره داده می‌شوند.

دولت بسیار تلاش کرده از طریق دریافت مالیات از خانه‌های خالی، مردم را به اجاره دادن املاک خود مجبور کند. هم اکنون دولت حذف مالیات ۱۰۰‌درصدی بر روی درآمدهای اجاره‌ای را برای مالکانی که خانه‌های خود را به مستاجرین کمتر از ۲۵ سال اجاره می‌دهند، ارائه داده است و یک هیات دولتی برای تامین ضمانت مستاجرین جوان تشکیل شده است.وزیر جدید مسکن اسپانیا اعلام کرد: تلاش‌های ما برای جوانان و دسترسی آنها به مسکن به ویژه از طریق رونق اجاره مسکن می‌باشد.

دولت در نظر دارد تعداد خانه‌های اجاره‌ای را در کشور بیش از ۶۰۰‌درصد افزایش دهد. به عنوان بخشی از این تلاش‌ها، دولت با شرکت‌های املاک که می‌خواهند در فروش دارایی‌های خود تنوع داشته باشند، درباره پروژه‌های ممکن به گفت‌وگو نشسته است.بهای مسکن در کشور اسپانیا در طی شش سال گذشته به دلیل نرخ بهره پایین بیش از دو برابر افزایش داشته است. اما حقوق ماهانه در مقایسه با تورم، افزایش کمی داشته است و شرایط را برای افرادی که می‌خواهند برای اولین بار خانه بخرند، دشوار کرده است.

در کشوری که ۸۹‌درصد از مردم خانه دارند، دولت امیدوار است اجاره‌نشینی به جوانان کمک کند تا خانه‌ای برای خود تهیه کنند. گفتنی است در اتحادیه اروپا ‌درصد خانه‌دارها به ۷۵‌درصد می‌رسد. یکی از کارشناسان اقتصادی این کشور در دانشکده تجاری مادرید اظهار داشت: اجاره‌بها به دلیل کمبود عرضه، بالا خواهد بود.

گفتنی است در کشور اسپانیا جوانان به پدر و مادر خود بسیار وابسته هستند و نیمی از جوانان این کشور تا سن ۲۷‌سالگی با والدین خود زندگی می‌کنند، این در حالی است که نیمی از جوانان انگلیسی خانه پدری خود را در سن ۲۲ سالگی ترک می‌کنند.