در صورت تسهیل شرایط ساختوساز
۱۰۰درصد ساختوسازها توسط بخش خصوصی انجام میشود
گروه مسکن- افزایش عوارض تنها راه مقابله با صاحبان خانههای خالی از سکنه نیست. امیررضا واعظی آشتیانی عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن بیان مطلب فوق افزود: توقف ساختوساز در سال ۸۱ توسط وزارت مسکن موجب کاهش ۴۱درصدی ساخت خانه در سال ۸۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل شد. عضو شورای شهر تهران با اشاره به افزایش قیمت ساختمان در پی توقف ساختوسازها اظهار داشت: با محدود شدن سیاست ساختوساز نوسازی بافتهای فرسوده با رکود مواجه شد.
خزانهدار شورای شهر تصریح کرد: شورای شهر تهران به دنبال توقف ساختوساز تدابیری را برای رونق ساختوساز اندیشید. وی افزود: براساس طرح شورای شهر خانهها به چهار بخش تقسیم شده و ساخت بیش از سه طبقه ممنوع شد.
عضو شورای شهر با بیان این که توقف ساختوساز توجیه اقتصادی نداشت، خاطرنشان کرد: با اجازه ساخت خانههای چهار تا پنج طبقه نوسازی بافتهای فرسوده در سال ۸۳ دوباره رونق گرفت. آشتیانی در پاسخ به سوالی مبنی بر تکلیف خانههای خالی از سکنه اظهار داشت:صاحبان خانههای خالی از سکنه به منظور بورس بازی و افزایش قیمت، خانههایی را که میسازند خالی از سکنه نگاه میدارند. عضو شورای شهر تصریح کرد: خالی ماندن خانهها موجب معطل ماندن سرمایه این افراد نمیشود چرا که آنها سرمایه خود را در منبع دیگری صرف میکنند. وی با تاکید بر لزوم شناسایی خانههای خالی از سکنه توسط شهرداری خاطرنشان کرد: شهرداری باید براساس قیمت منطقهای دفترچه مالیاتی را تهیه کرده و بر آن اساس از صاحبان خانههای خالی از سکنه عوارض را دریافت کند. خزانهدار شورای شهر تصریح کرد: بدین ترتیب صاحبان این خانهها مجبور به فروش خانه و یا اجاره دادن خانه میشوند. به گفته وی شهرداری در عین حال میتواند از روی مبلغ فیش و قبوض آب و برق و ... به شناسایی خانههای خالی از سکنه بپردازد.
به گفته وی علاوه بر عوارض شهرداری میتواند مسائل تنبیهی دیگری را برای صاحبان خانههای خالی از سکنه در نظر بگیرد. آشتیانی با تاکید بر لزوم تدوین قانونی برای این موضوع اظهار داشت: افزایش میزان عوارض فقط برای مدت کوتاهی میتواند مشکل را مرتفع سازد. خزانهدار شورای شهر افزود: تولید انبوه و تقویت انبوهسازان یکی از راهکارهای مقابله با خالی ماندن خانهها است. عضو شورای شهر با اشاره به تاثیر قیمت زمین بر قیمت خانه خاطرنشان کرد: حقوق کارگر و قیمت مصالح ساختمانی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت خانه هستند.
خزانهدار شورای شهر اظهار داشت: پرداخت تسهیلات توسط بانکها، پرداخت وام، بهبود شرایط اقتصاد از عواملی است که همزمان با هم بر روی قیمت مسکن تاثیرگذارند، از اینرو صرف اعطای وام نمیتواند بر قیمت مسکن موثر باشد. عضو شورای شهر تصریح کرد: هزینههای سربار ساختمان باید کاهش یابد و بدین وسیله بازار ساختوساز رونق میگیرد.
آشتیانی خاطرنشان کرد: تمام فاکتورها برای تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن باید فراهم باشد و در این صورت دیگر شاهد خالی ماندن خانهها نخواهیم بود. خزانهدار شورای شهر اظهار داشت پولهایی که خارج از بازار هستند، باید در این صنعت فعال شوند تا بدینترتیب شرایط ساختوساز بهبود یابد.
عضو شورای شهر با اشاره به اینکه بیش از ۸۰درصد ساختوسازها توسط بخش خصوصی انجام میشود خاطرنشان کرد: در صورت تسهیل شرایط تمام ساختوسازها توسط بخشخصوصی انجام خواهد شد. وی تصریح کرد: با فعال شدن این صنعت شاهد رونق اشتغال نیز خواهیم بود.
ارسال نظر