نگاه درآمدزایی باید از بافت فرسوده حذف شود
نگاه درآمدزایی از بافت فرسوده و گرفتن عوارض رنگارنگ از این بناها باید از بین برود و از سویی راهکارهایی ارائه کرد که سرمایهگذاران و مردم به بازسازی بافت فرسوده تمایل پیدا کنند. امیر رضا واعظ آشتیانی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده نیازمند یک مثلث کاری است، گفت: یک ضلع این مثلث مردم، سرمایهگذاران و تعاونیها هستند و ضلع دیگر بانکها و تسهیلاتی است که عرضه میکنند و در ضلع سوم شهرداری و شوراها قرار داند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نوسازی بافت فرسوده را در گرو اقدامات هماهنگ سه ضلع این مثلث دانست و گفت: باید نوسازی برای مردم و سرمایهگذاران دارای توجیه اقتصادی باشد و خرده پلاکها تجمیع و به صورت بافتهای یکپارچه نوسازی شوند در عین حالی که بانکها میزان پرداخت وام به بافتهای فرسوده را افزایش و میزان اقساط و سود بانکی را کاهش دهند.
خزانهدار شورای شهر تهران با اشاره به اینکه نرخ سود بانکی در مورد بافتهای فرسوده باید کمتر از ۱۰درصد باشد، افزود: شوراها در دور دوم عوارض شهری را برای بافتهای فرسوده از ۱۰ تا ۹۰درصد کاهش دادند در حالیکه این کاهش آنچنان تاثیرگذار نبود زیرا با وجود وامهای پر بهره بانکها و عدم سرمایهگذاری تعاونیها کسی رغبت به نوسازی بافت فرسوده ندارد.
آشتیانی با اعلام اینکه بافتهای فرسوده به جهت بافت جمعیتی متراکم خود محل مناسبی برای ارتکاب جرم و بزه برای افراد سود جو است، گفت: نگاه فرهنگی به این محلات از این نظر قابل تعمق است و با توجه به اینکه ساکنان این محلات غالبا از قشر آسیب پذیرند میبایست با نوسازی محلات، حیات اجتماعی در این محلات نوسازی شود. وی، یکی از فاکتورهای مهم هزینههای ساختمان سازی را مبلغ عوارض عنوان کرد و تاکید کرد: شورا به سهم خود با کاهش عوارض درجهت نوسازی گام برداشته است و باید سیستم بانکی و سرمایهگذاران در این زمینه تحرک بیشتری داشته باشد.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با اشاره به روشهای تملک، گفت: تملک نباید اجباری باشد و با توافق مردم باید صورت گیرد.
آشتیانی در ارزیابی کارآمدی سازمان نوسازی شهر تهران گفت: کارهایی که انجام میشود باید عملیاتی باشد و موجب تضییع حقوق مردم نشود، گذر دادن اتوبانها از وسط بافت فرسوده نوسازی نیست و باید طرحهای اصولیتری اجرا شود.
ارسال نظر