رشد تدریجی هزینه سکونت در پایتخت
عوارض شهری در تهران افزایش یافت
مینا یوسفی
سری جدید دریافت عوارض شهری از ساکنان پایتخت آغاز شده و در قبوضی که بابت این عوارض به درب منازل مسکونی رسیده، نرخها از ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
نرخها در قبوض تازه ارسالشده از طرف شهرداری به آپارتمانهای مسکونی ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است
مینا یوسفی
سری جدید دریافت عوارض شهری از ساکنان پایتخت آغاز شده و در قبوضی که بابت این عوارض به درب منازل مسکونی رسیده، نرخها از ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. عوارض شهری در تهران شامل هزینههایی است که بابت نوسازی منازل و خدمات پسماند از همه شهروندان دارای ملک دریافت میشود که مجموع آن برای هر واحد مسکونی بطور متوسط بین ۷۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان است.
شهرداری تهران معادل ۵۰۰ میلیارد تومان روی درآمد حاصل از عوارض شهری در بودجه امسال خود حساب باز کرده است، اما این درآمد جدید که دومین سال است تعریف و اجرایی شده، کممحلی تهرانیها به آن را در پی داشته بهطوریکه شهرداری تا مرحله وصول این عوارض باید راه دشواری را طی کند.
طبق آماری که یک مسوول در شهرداری تهران اعلام کرده سال گذشته فقط ۳۰ درصد شهروندان، عوارض شهری سال ۸۸ را پرداخت کردند.
حال با توجه به اینکه نرخ امسال عوارض نوسازی و پسماند در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته، آیا سهم وصول آن در صندوق درآمدی شهرداری نیز افزایش پیدا میکند؟
معاونت مالی اداری شهرداری برای این موضوع، مشوقها و جریمههایی درنظر گرفته است: این عوارض برای سال جاری در اقساط دو ماهه تعریف شده است.
همچنین چنانچه پرداخت آنها سر موعد مقرر انجام شود، از مبلغ کل عوارض معادل ۱۰ درصد تخفیف اعمال میشود. اما چنانچه عوارض پرداخت نشود، جریمه ۹ درصدی روی فیشهایی که در دوره بعدی ارسال میشود، لحاظ خواهد شد.
به گزارش دنیایاقتصاد، سهم کل عوارض شهری از بودجه کل شهرداری تهران حدود ۸ درصد است.
تاثیر پرداخت عوارضشهری بر کیفیت اداره پایتخت
مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری تهران با اعلام این خبر به دنیای اقتصاد گفت: مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده به عنوان عواید حاصل از اخذ عوارض نوسازی، پسماند و کسبوکار، در بودجه شهرداری تهران ناچیز است، بنابراین میزان مشارکت شهروندان در پرداخت این عوارض تاثیر مستقیم بر کیفیت اداره شهر و خدماترسانیهای شهرداری دارد.
به گفته سیاوش آزادواری، براساس برنامه بودجه سال ۸۹ شهرداری تهران که بر پایه ۷ هزارو ۲۶۰ میلیارد تومان تدوین شده است باید ۵۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ از محل اخذ عوارض نوسازی، پسماند و کسب و کار تامین شود. این در حالی است که به گفته مسوولان شهرداری سال گذشته تنها ۳۰ درصد از شهروندان هزینه عوارض خود را پرداخت کردند.
اما امسال شهرداری تهران امیدوار است تا با تسهیلات و جوایزی که در نظر گرفته است مشارکت شهروندان تا ۶۰ درصد افزایش یابد.
همچنین امسال تمام جوایز نقدی است در صورتی که سال گذشته بخشی از جوایز خوش حسابی در مورد پرداخت عوارض نوسازی، پسماند و کسب و کار غیرنقدی بود. به این ترتیب شهرداری تهران امیدوار است حداقل ۵۰ درصد شهروندان عوارض خود را پرداخت کنند و در کل ۵۰ تا ۶۰ درصد این عوارض امسال وصول شود.
مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری با اشاره به جوایز ویژه برای آن دسته از شهروندانی که تا پایان شهریور اقدام به پرداخت این عوارض کردهاند، اعلام کرد: افرادی که تا پایان مهر ماه عوارض خود را پرداخت کردهاند مشمول جوایز خوش حسابی شهرداری خواهند شد.
جریمه ۱۹ درصدی برای دیرکرد در پرداخت عوارض
به گفته آزادواری، شهرداری امیدوار است ۵۰ تا ۶۰ درصد این عوارض تا پایان امسال وصول شود. مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری همچنین با اشاره به تخفیف ۱۰ درصدی برای شهروندانی که تا پایان شهریور ماه قبوض خود را پرداخت میکنند، گفت: از سوی دیگر شهروندانی که عوارض پسماند، نوسازی و کسب و پیشه خود را تا پایان سال پرداخت نکنند، مشمول ۹ درصد جریمه میشوند.
وی تاکید کرد : به این ترتیب جریمه واقعی دیرکرد در پرداخت عوارض ۱۹ درصد خواهد بود.
آزادواری با تاکید بر اینکه هزینه عوارض نوسازی، پسماند و کسب و پیشه برای شهروندان تهرانی مبلغ بسیار ناچیزی است، گفت: به طور مثال برای یک واحد آپارتمان ۴۰ تا ۴۵ متری در منطقه متوسط تهران کل این عوارض ۲۰ هزار تومان خواهد شد.
مدیرکل وصول درآمدهای شهرداری تهران با این توضیحات علت کوتاهی شهروندان در پرداخت این عوارض را بیشتر نبود فرهنگ مشارکت در اداره شهر عنوان و اظهار کرد: برخی شهروندان با این تفکر که به جای پرداخت عوارض شهرداری بهتر است در زمینههای دیگر سرمایه گذاری کنند از پرداخت آن خودداری میکنند.
وی افزود: البته تعداد کمی از شهروندان توانایی مالی برای پرداخت چنین هزینههایی را ندارند و برخی نیز به خاطر بیاعتمادی به شهرداری و مسوولان شهری از پرداخت عوارض شهری سرباز میزنند.
نرخ عوارض شهری در مناطق مختلف
نرخهایی که به عنوان عوارض شهری روی قبوض آبی و قرمز رنگ ممهور به آرم شهرداری تهران برای آپارتمانهای مسکونی تعیین شده در مناطق مختلف شهر، متفاوت است.
در منطقه ۵ در حوالی خیابان ستاری عوارض نوسازی برای یک واحد مسکونی نوساز ۶۵ متری - قبضهای آبیرنگ- برای سال ۸۹ رقمی معادل ۴۶ هزار تومان تعیین شده است. که قبض آن در ۴ قسط ۱۱ هزار تومانی برای پرداخت دو ماهه تا آخر سال تهیه و به درب منزل ارسال شده است.
اما در منطقه ۳ حوالی خیابان فرخییزدی نرخ عوارض نوسازی برای سال جاری معادل ۱۰۹ هزار تومان است.
این نرخ در منطقه ۴ نیز نرخی متفاوت بوده که حدود ۴۰ هزار تومان تعیین شده است.
همچنین در مورد عوارض پسماند، نرخها در این مناطق از ۲۰ هزار تومان تا ۴۰ هزار تومان در نوسان است. به گزارش دنیایاقتصاد، با توجه به مشخصات واحدهای مسکونی که در این قبوض ثبت شده، رابطه مستقیم بین متراژ واحدهای مسکونی و نرخ عوارض شهری آنها وجود دارد؛ بهطوریکه عوارض نوسازی یک واحد ۱۴۰ متر مربعی بیشتر از دو برابر یک واحد ۶۴ متری در دو منطقه متفاوت تهران است.
ارسال نظر