شهرداری تهران ارائه میکند
تسهیلات تشویقی برای رونق ساخت
دنیای اقتصاد - شهرداری تهران برنامهای برای کاهش هزینه ساختوسازهای مسکونی در نظر گرفته است که محتوای آن دو نوع تخفیف از محل عوارض صدور پروانه را به سازندهها ارائه میدهد. تخفیف اول حذف ۲۵ درصد از بهای پروانه ساختمانی به شرط پرداخت نقدی عوارض است و تخفیف دوم نیز حذف ۲۰ درصد از مبلغ بدهی سازندهها به شهرداری به شرط تسویه حساب آنها است. عوارض صدور پروانه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت تمامشده یک واحد مسکونی را شامل میشود. سازندهها با شروع پروژههای جدید در تهران حمایت مالی میشوند
تسهیلات تشویقی برای رونق ساخت
۲۵ درصد تخفیف در عوارض صدور پروانه و ۲۰ درصد تخفیف به سازندههای بدهکار
سحر باباخانی
شهرداری تهران برنامهای برای کاهش هزینه ساختوسازهای مسکونی در نظر گرفته است که محتوای آن دو نوع تخفیف از محل عوارض صدور پروانه را به سازندهها ارائه میدهد. تخفیف اول حذف ۲۵ درصد از بهای پروانه ساختمانی به شرط پرداخت نقدی عوارض است و تخفیف دوم نیز حذف ۲۰ درصد از مبلغ بدهی سازندهها به شهرداری به شرط تسویه حساب آنها است. عوارض صدور پروانه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت تمامشده یک واحد مسکونی را شامل میشود.
شهرداری از آنجایی تصمیم به نرمش بیشتر با سازندهها را گرفته است که در نیمه دوم سال گذشته یکسری محرکهای مالی برای این حوزه در نظر گرفت. همچنین قوت بازار ساختوساز طی ۴ ماه گذشته و رشد مثبت در حجم صدور پروانه ساخت مقامات شهری پایتخت را به این جمعبندی رسانده که اگر در آستانه رونق مسکن، سازندهها حمایت مالی شوند، دامنه رونق ساختوساز افزایش پیدا خواهد کرد.
طرح تخفیفهای ویژه به سازندهها هماکنون در نوبت بررسی در شورایشهر قرار دارد که به احتمال خیلی زیاد بدون مشکل خاصی تصویب میشود.
معاون مالی شهرداری تهران در این باره به «دنیایاقتصاد» گفت: در صورت تصویب این طرح، کلیه ساختوسازهایی که از ابتدای امسال در تهران شروع شده نیز مشمول تخفیفهای در نظر گرفته شده، میشوند.
به گزارش «دنیایاقتصاد» در اسفندماه سال گذشته و فروردین امسال نرخ صدور پروانه ساختمانی در شهر تهران به ترتیب ۲۴ درصد و ۷۷ درصد رشد کرد که این ارقام در مقایسه با کاهش ۶۵ درصدی این نرخ در نیمه اول سال گذشته نشاندهنده پایان رخوت ساختمانی است.
هماکنون شهرداری با توجه به اینکه از محل درآمد به شدت به دریافت عوارض ساخت وابسته است، تلاش میکند با حربه تخفیف در عوارض، سرمایهگذاران ساختمانی را به فعالیت دعوت کند. شهرداری تهران در سال جدید از شورای شهر درخواست کرده برای تداوم این رونق، کلیه افرادی که در ازای عوارض ساخت و ساز به شهرداری بدهکار هستند، درصورت پرداخت نقدی چکهای برگشتی خود مشمول تخفیف ۲۰ درصدی عوارض ساختوساز شوند.
در کنار این تسهیلات سازندگان خوش حسابی که به پرداخت نقدی عوارض ساختوساز اقدام کنند نیز میتوانند پروانه خود را با ۲۵ درصد تخفیف از شهرداری دریافت نمایند.
اجازه شورا لازم است
حسین محمد پورزرندی، معاون مالی و اداری شهردار تهران در توضیح این مطلب به «دنیایاقتصاد» گفت: سال گذشته نیز پرداختهای نقدی شهروندان مشمول تخفیف می شد ولی چون مهلت اجرای این مصوبه از سوی شورای شهر یک سال بود، باید برای تداوم اجرای این تسهیلات تشویقی، مجددا در قالب طرح یک فوریتی در دستور کار شورا قرار بگیرد.به گفته پورزرندی یکی از مهمترین دلایل تشویق شورا توسط شهرداری برای ارائه این تسهیلات، تاثیر مثبت آن بر درآمدهای سال گذشته شهرداری است.
معاون مالی و اداری شهرداری با اشاره به افزایش درآمدهای این سازمان از محل پرداخت عوارض شهروندان یادآور شد: سال گذشته ۷۵ درصد از درآمدهای نقدی و ۱۱۵ درصد از درآمدهای غیر نقدی شهرداری محقق شد و این آمار خوبی به نسبت درآمدهای سال گذشته است.وی همچنین اظهار امیدواری کرد که در سال ۸۹ نیز با در نظر گرفتن ۲۰ درصد تخفیف برای پرداخت نقدی بدهکاران شهرداری و ۲۵ درصد تخفیف برای پرداخت نقدی متقاضیان جواز ساخت ،درآمدهای شهرداری به رشد تصاعدی نزدیک و بسیاری از مشکلات موجود مرتفع شود.حسین محمد پورزرندی در ادامه در رابطه با زمان بندی اجرای این بسته تشویقی به «دنیایاقتصاد» گفت: در صورت تصویب شورا قصد داریم کلیه پرداختهای نقدی عوارض ساختوساز از ابتدای سال ۸۹ را مشمول این بسته تشویقی و تخفیف نماییم.
متن ماده واحده شورایشهر
به گزارش دنیایاقتصاد، شورای شهر تهران براساس پیشنهادی که به امضای قالیباف شهردار تهران به شورا ارسال شده، در ماده واحدهای تاکید کرده است: به منظور تشویق بخش خصوصی و عموم شهروندان تهرانی به فعالیت در امر ساختوساز و حمایت از رونق بازار زمین و مسکن در حوزه اقتصاد شهری، به شهرداری تهران اجازه داده میشود از تاریخ ابلاغ این مصوبه به مدت یکسال در ردیف عوارض ساختوساز به متقاضیان دریافت پروانه ساختمانی، در صورت پرداخت نقدی عوارض مرتبط با صدور پروانه ساختمانی شامل عوارض زیربنا، تراکم، تغییر کاربری، پذیره، پیشآمدگی و حق تشرف، نسبت به اعمال ۲۵ درصد پاداش به عنوان جایزه خوشحسابی اقدام کند.
همچنین بر اساس یک تبصره پیرو این ماده واحده، وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و دستگاههای دولتی و همچنین نهادهای وابسته به موسسات عمومی غیردولتی به میزان ۵۰ درصد از جایزه خوشحسابی صدرالذکر برخوردار خواهند بود.
ارسال نظر