تدوین برنامه درازمدت با زمانبندی خاص در بخش مسکن الزامی است و نمی‌توان این مساله را نادیده گرفت، اما تدوین طرح با زمانبندی خاص باید سال‌ها پیش مورد توجه قرار می‌گرفت تا در برخورد با بحران مسکن که امروز گریبان‌گیر جامعه شده است، راه‌حلی را ارائه می‌کرد. بیت‌ا... ستاریان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایسنا درباره الزام وزارت مسکن برای تهیه طرح جامعه ۲۰ ساله مسکن براساس لایحه ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، با بیان این مطلب اظهار کرد: طرح جامع مسکن راهکارهایی را در رابطه با مسائل این بخش ارائه کرده بود، اما به طور کامل و جامع به ضرورت‌ها و نیازهای بخش مسکن نپرداخته و برای ساماندهی این بخش کافی نبود؛ براین اساس، تدوین یک برنامه با زمانبندی مشخص ضروری است.

وی با بیان این‌که تدوین طرح جامع باید از ۲۰ سال پیش مورد توجه قرار می‌گرفت، تصریح کرد: اگر از سال‌ها قبل طرحی با دورنمای ۲۰ ساله داشتیم امروز می‌توانستیم به سرعت بحران مقطعی را رفع کنیم؛ چراکه همواره بخش مسکن با بحران‌های دوره‌ای مواجه است و پس از یک دوره آرامش، بروز این بحران طبیعی است که تنها چاره، برنامه‌ریزی درازمدت است که در آن راهکارهای اجرایی در نظر گرفته شده باشد.

به عقیده این کارشناس مسکن، باید هنگام برنامه‌ریزی در بخش مسکن به گونه‌ای عمل کرد که در زمان بحران بتوانند زمینه تعادل را فراهم کند؛ اما متاسفانه طرح‌هایی که تاکنون در بخش مسکن تدوین شده تنها کلی‌گویی و مسائل کلان را در نظر گرفته است.