احیای بافت فرسوده با 300میلیون دلار

مدیرکل دفتر تجهیز و مشارکت‌های مردمی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اعلام کرد: امسال با استفاده از شیوه تامین مالی (فاینانس) ۳۰۰میلیون دلار برای احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده چهار استان کشور جذب می‌شود. «بهرام وهابی» در گفت‌وگو با ایرنا افزود: طبق برنامه‌ریزی انجام شده استان‌های خراسان شمالی، جنوبی،رضوی و قم از منابع مذکور بهره‌مند می‌شوند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: توجیه اقتصادی، سودآوری و تحقق پذیری باید از مشخصه‌های طرح‌هایی باشد که موجب جذب منابع خارجی می‌شوند و این موارد در پروژه‌های مربوط به استان‌های مذکور تایید شده است.

به گفته مدیرکل تجهیز و مشارکت‌های مردمی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، در مجموع برای بازسازی ۴۹‌هزار هکتار بافت فرسوده مصوب و تایید شده در سطح کشور به ۴۰‌تریلیون ریال منابع مالی نیاز است که از منابع خارجی نیز برای این منظور می‌توان بهره گرفت.

وی در ادامه تصریح کرد: دولت از سال ۱۳۸۰مجوز انتشار اوراق مشارکت برای بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری را صادر کرد که نخستین بار در اسفند ماه همان سال ۱۰۰میلیارد ریال اوراق برای دوره سه ساله عرضه گردید که ۱۰۰درصد منابع آن جذب شد.

همچنین در بهمن ماه ۱۳۸۵ ارزش اوراق مشارکت منتشر شده برای بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده به رقم ۵۰۰میلیارد ریال رسید که برای ۱۰ پروژه در ۱۰ شهر اختصاص یافت.

وهابی سپس یادآور شد: سال گذشته مجوز انتشار اوراق مشارکت به ارزش شش تریلیون ریال صادر شد که به‌دلیل عدم جذب منابع لازم، این مجوز برای سال جاری تمدید شد که یک تریلیون و ۲۰۰میلیارد ریال از محل عرضه این اوراق جذب و برای پروژه‌های سال جاری صرف می‌شود.

این مقام مسوول افزود: منابع دولت در زمینه نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در بخش‌های بازگشایی معابر، بیمه ساختمان‌های مسکونی، مطالعات بافت فرسوده، یارانه مربوط به نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده و مطالعات مربوط به سکونتگاه‌ها صرف می‌شود.

وهابی اضافه کرد: امسال ۱۶۰میلیارد ریال یارانه برای ساخت‌وساز واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده پیش بینی شده است.

براساس قانون افرادی که واحدهای مسکونی خود را در بافت فرسوده نوسازی کنند، حداقل از ۵۰‌درصد تخفیف عوارض شهرداری برخوردار هستند.

وی در پایان از وجود ۵۰‌درصد ساختمان‌های فرسوده و فاقد مقاومت و نیز وجود بیش از ۵۰درصد معابر و شبکه‌های دسترسی که عرض کمتر از شش متر داشته باشند، به عنوان برخی از مشخصه‌های بافت فرسوده شهری یاد کرد.