دنیا نیرزد آنکه پریشان کنی دلی
زنهار بد مکن که نکردهاست عاقلی
استاد جلال تاجاصفهانی همیشه این بیت سعدی شیرازی را زمزمه میکرد و آنگونه که نزدیکانش گفتهاند در زندگی همین شعر را سرلوحه خود قرار داده بود و هرگز کسی آزاری از او ندید. کسانی که محضر تاجاصفهانی را درک کردهاند همواره به مکتب او وفادار ماندهاند.
علیرضا رئیسیان، کارگردان باسابقه، معتقد است سینمای ایران در مرگ مغزی به سر میبرد و عاملان این وضعیت باید پاسخگو باشند. او میگوید مناسبات سینمای ایران دچار یک فروپاشی شده که ترمیم آن نیازمند همدلی با فیلمسازان، تغییر شرایط تولید و پخش، حذف افراد غیرمرتبط با سینما از مدیریت و نیز توجه به این مساله است که کار فیلمساز هنری، اطاعت از دولت نیست.
فریدون جیرانی فیلمساز، پژوهشگر و منتقد سینمای ایران با بیان این مطلب که نگارش فیلمنامه «نام من مینا» به پایان رسیده است، گفت: پیش تولید تازهترین فیلمنامهام به پایان رسیده و در حال رایزنی برای جذب سرمایه لازم برای تولید این فیلم اجتماعی هستم.
این کارگردان درباره تازهترین فیلمنامهاش گفت: «نام من مینا» اسم موقت فیلمنامه است که قصد دارم با موضوعی کاملا زنانه آن را بسازم. این فیلم، یک اثر جادهای است که یک سکانس داخلی هم در آن وجود ندارد. جیرانی افزود: یکی از دلایلی که همه فیلم در فضای بیرون میگذرد این است که قصد دارم به شخصیت حالتی واقعی بدهم، برای همین است که داستان در جاده و فضاهای خارجی روایت میشود.
او توضیح داد: طبق برنامهریزی انجامشده بنا داشتم پس از پایان مراحل نگارش تولید کنم اما اکنون دنبال جذب سرمایه هستم که در صورت توافق هرچه زودتر فیلم را کلید بزنم.
اثر هنری محبوبه مقصودی هنرمند افغانستانی برای تمبر ویژه کریسمس آلمان انتخاب شد. او نخستین زن و همچنین اولین هنرمندی است که اثرش در زمان حیاتش روی تمبری به این مناسبت چاپ میشود. محبوبه مقصودی که اکنون ۶۷ساله است در شهر هرات در غرب افغانستان به دنیا آمد. در بزرگسالی بهعنوان معلم دبیرستان در آنجا مشغول بهکار شد. خواهرش عفیفه بزرگترین مدرسه دخترانه شهر را اداره میکرد که در سال۱۹۷۹ توسط یکی از گروههای افراطی در خیابان به ضرب گلوله کشته شد. مقصودی در پی این قتل بهسرعت بههمراه همسرش کشورش را ترک کرد. مقصودی در سال۱۹۹۴ بههمراه خانواده به مونیخ آمد و در آنجا ساکن شد. طی ۱۰ سالگذشته، تمبر ویژه کریسمس بین ۲ تا ۴میلیون تیراژ داشتهاست.
گروه استاد وحید اسدالهی با همراهی گروه حرکات آیینی «اوتلار» سهشنبه ۲۰ آذر ماه در تالار وحدت روی صحنه میروند. در این کنسرت که با قطعه بیکلام فولکلور آغاز و با حرکات موزون لزگی و شالاخو همراه است، قطعاتی آذری اجرا خواهدشد.
وحید اسدالهی سرپرست گروه و نوازنده ناغارا، مراد اسدالهی نوازنده گارمون و تنظیمکننده، رضا اسدالهی نوازنده ناغارا و سازهای کوبهای، حسین جعفری و مهدی حمزهزاده خواننده، سویل اقدسی نوازنده تار، تارا موسویان نوازنده سازهای کوبهای، علی سیدزاده نوازنده عود و تارباس، محمد آذرسوی نوازنده بالابان، صدرا شاهمرادی نوازنده پیانو وعلی پورسیفی طراح گروه حرکت اوتلار هستند. وحید اسدالهی دارای مدرک درجهیک هنری، نوازنده ناغارا و دایره، متولد سال ۱۳۳۹است. او فعالیت خود را از سال ۱۳۵۴در سازمان ملی فولکلور ایران زیرنظر علی سلیمی و صفرعلی جاوید آغاز کرد. اسدالهی از سال ۱۳۵۵در ارکستر سمفونیک صداوسیما حضور داشت. علاقهمندان برای تماشای این کنسرت میتوانند ساعت۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
کنسرت موسیقی معاصر اشتیمونگ امروز سهشنبه در لابی طبقه همکف خانه هنرمندان ایران برگزار میشود. بیست و چهارمین برنامه از سلسله اجراهای موسیقی زنده و محیطی «دلکوک» به اجرای موسیقی معاصر اشتیمونگ/ کارل هاینز اشتوکهاوزن موسیقیدان آلمانی اختصاص دارد. این اجرای کنسرت توسط آنسامبل خانه رویا به مدیریت سهیل شیرنگی، سرپرستی پارسا ستوده و نوازندگی پارسا ستوده، سینا جباری، فرهاد محمدی، ملینا جوهری، نسترن بختیاری و مانا اسمعیلفرد برپا خواهدشد.
«دلکوک» عنوان سلسله برنامههای اجرای موسیقی زنده و محیطی در خانه هنرمندان ایران است که میزبان دانشجویان، استادان، دستاندرکاران، نوازندگان، آهنگسازان و فعالان رشته موسیقی در قالبهای اجرایی: تجربی، کلاسیک، تکنوازی، دو نوازی، سهنوازی، گروهی، تلفیقی، ترکیبی، اقوام، بینارشتهای و... خواهد بود. علاقهمندان برای تماشای این برنامه میتوانند ساعت۱۹ به لابی طبقه همکف خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند. تماشای این اجرا برای عموم علاقهمندان آزاد است.
آلبوم «آتش نهان» در ۹قطعه، موسیقی بابک زرین و با صدای پرواز همای منتشر شد. پرواز همای درباره این آلبوم توضیح دادهاست: «موسیقی در ایران دیگر از دستهبندیهای معمول خارجشده و نمیتوان سبک و قالب مشخصی را برای آن تعریف کرد. بهنظرم هنرمندان ایرانی هرکدام مُهر و امضای شخصی خود را روی آثارشان دارند و این موضوع بهمرور در حال تکثیر است. آلبوم «آتش نهان» برگرفته از حالوهوای این روزهای ماست که در برگیرنده مفاهیمی است که حتما مرور زمان باعث ارتباط جدی مخاطب با آن خواهدشد و بسیار دوستش دارم.»
کتاب «ادبیات در وضعیت متاورس» نوشته مزدک پنجهای که به بررسی تاثیرات فضای متاورس و فناوریهای دیجیتال بر ادبیات و شعر معاصر میپردازد، منتشر شد. این کتاب در دو بخش اصلی تدوین شدهاست: در بخش نخست این کتاب، نویسنده مفهوم متاورس را بهعنوان یک فضای دیجیتال سهبعدی توضیح داده و به این مساله پرداخته که چگونه متاورس میتواند نظامهای زبانی و ارتباطی و... را متحول کند. در بخش دوم، نویسنده به تاثیر متاورس و هوشمصنوعی بر شعر معاصر پرداخته است.
مراسم یادبود علیرضا طبایی، فردا چهارشنبه همزمان با هشتادمین سالروز تولد این شاعر فقید در خانه شاعران تهران برگزار میشود. علیرضا طبایی زاده ۱۴ آذر سال ۱۳۲۳ در شهر شیراز بود که ۱۹ شهریور در ۸۰سالگی از دنیا رفت. اولین مجموعه شعرش با عنوان «جوانههای پاییز» در تیرماه ۱۳۴۴ منتشر شد. او از سال ۱۳۴۸ به ترانهسرایی روی آورد و طی چند سال موفق به خلق ترانههایی همچون «طلسم آرزوها»، «کوچه میعاد»، «عشق تو نمیمیرد»، «تنها با گلها»، «شهر فرنگه چشمات»، «مرد سرگردان»، «یاد آن شبها»، «دختر دریاها»، «آسمان آسمان»، «نگاهم با نگاهت قصهها داره» و... شد.
طبایی همچنین ۱۴ سال مسوولیت اداره صفحات شعر مجله «جوانان امروز» را برعهده داشت. مراسم یادبود این شاعر از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در خانه شاعران تهران به نشانی خیابان دولت نبش کوچه نعمتی برگزار خواهد شد.
دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
پخش مجموعه اقتباسی از سریال پرطرفدار ایرانی آغاز میشود
چندی پیش خبر ساخت نسخهای از سریال «شهرزاد» در ترکیه منتشر شد و طرفداران این مجموعه را متعجب کرد. در این سالها بسیاری از کارشناسان و منتقدان از تاثیر سریالهای ترکیه بر سریالهای ایرانی حرف میزدند و حالا ساخت سریالی اقتباسی از یک مجموعه ایرانی کنجکاوی علاقه مندان را برانگیخته است. البته پیشتر سینمای ترکیه از چندین فیلم ایرانی ازجمله «مارمولک» ساخته کمال تبریزی اقتباس کرده بود اما این نخستین باری است که یک سریال ایرانی، سوژه اقتباس در خارج از کشور قرار گرفته است.
دنیای اقتصاد: در آستانه پخش فصل چهارم سریال «زخم کاری»، نسخه سینمایی فصل سوم این سریال منتشر شد. در خلاصه داستان نسخه سینمایی این سریال آمده است: «مالک که همه چیزش را باخته، بهظاهر تارک دنیا شده، او در خلوت و خفا و دور از طلوعی و بقیه سهامداران هلدینگ، زندگی را سپری میکند. طلوعی برای حل مشکلات هلدینگ تلاش میکند به مالک نزدیک شود. مالک قول همکاری میدهد اما یک شرط دارد. اینکه سهم هر یک از سهامداران مشخص شود، همان شرطی که قبلا با ناصر ریزآبادی گذاشته! طلوعی و سهامداران به مالک خوشبین نیستند. مالک تلاش می کند اعتماد آنها را جلب کند. بازی مالک آغاز میشود، هنوز بوی خون به مشام میرسد...»
«زخم کاری ۳» به کارگردانی محمدحسین مهدویان در ادامه داستان فصل دوم و با نگاهی به تراژدی «شاه لیر» و همینطور تراژدی «ریچارد سوم» اثر ویلیام شکسپیر ساخته شده است. در فصل سوم این سریال که با عنوان انتقام منتشر شد، بازیگرانی چون جواد عزتی، رعنا آزادی ور، کامبیز دیرباز، الناز ملک، مهراوه شریفینیا، سیدجواد هاشمی، الهه حصاری، عرفان ناصری، فاطمه مسعودیفر، مهران غفوریان و پژواک ایمانی ایفای نقش کردهاند. اولین قسمت از فصل چهام «زخم کاری» با عنوان «مجازات» نیز جمعه ۱۶ آذر از پلتفرم فیلیمو منتشر خواهد شد.
دنیای اقتصاد: نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» نوشته شیده غفاریان و کارگردانی وهاب ناصریمنش از شنبه ۱۷آذر در کاخ هنر به روی صحنه میرود. در توضیح این نمایش کمدی تاریخی آمده است: اهالی بُرجِ عیوَض روی صحنه سالن کاخ هنر ساکن هستند تا با انسانهای معاصر گفتوگو کنند. این نمایش که کاری از گروه بازیگران
(Actors Club) است، با ایجاد سوال و پرسش، تماشاگر را به مشارکت و همراهی در اجرا میطلبد تا صحنه تئاتر، شباهت بیشتری به زندگی و شکل آن پیدا کند. آرش آذر، امیرحسام بنایی، جلیل ایراندوست، کیمیا اکبری، مهران باقری، حسین بنیتبار، مهدی بیرانوند، محمدمهران تاجیک و مهرداد نعیمی در این نمایش ایفای نقش میکنند.
نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» هر روز ساعت ٢٠بهمدتزمان ۶٠دقیقه در کاخ هنر به نشانی خیابان رازی، نبش کوچه زندوکیل، پلاک ۵۰ روی صحنه است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سالهای تلخی را پشتسر میگذارد. نهادی که روزگاری یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراکز تولید آثار فرهنگی در ژانر کودک و نوجوان به حساب میآمد و چهرههای برجستهای با آن همکاری میکردند اکنون کارکردش را از دست داده و از دوران طلاییاش فرسنگها فاصله گرفته است. در این سالها اهالی فرهنگ بارها نسبت به ضعف مدیریتی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هشدار دادند و گفتند با رویههایی که در پیش گرفته شده این نهاد ویران خواهد شد. دو سال پیش وزارت ارشاد درخواست کرد که کتابخانههای کانون به نهاد کتابخانههای عمومی واگذار شوند و همین موضوع یک جنجال بزرگ درست کرد و خیلیها نسبت به آن موضع گرفتند و از این تصمیم انتقاد کردند.
فردی که یک اثر هنری متشکل از یک موز چسبیده به دیوار را به قیمت ۶ میلیون یورو خریداری کرده بود، همانطور که پیشتر وعده داده بود، آن را مقابل دوربینها خورد. جاستین سان، مجموعهدار چینی ـ آمریکایی که از او به عنوان بنیانگذار پلتفرم ارزهای دیجیتال «ترون» یاد میشود، در یک هتل مجلل در هنگکنگ، مقابل دهها روزنامهنگار و اینفلوئنسر، موز را بلعید.
فیلم مستند داستانی «مراسم ویژه» به کارگردانی میثم شاهبابایی از چهارشنبه ۱۴ آذر در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اکران خواهد شد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: بعد از انتشار خبر فوت نلسون ماندلا (رهبر ضدآپارتاید آفریقای جنوبی)، تیم مستندسازی از ایران راهی آن کشور شد تا از مراسم وداع و خاکسپاری، مستندی تهیه کند. بعد از چند روز که مراسم وداع توسط تیم مستندساز به ثبت رسید، در روز خاکسپاری، این گروه دچار چالشهایی شده و توسط پلیس، از سالن مراسم به بیرون رانده میشوند. آنها در مسیر بازگشت به پایتخت آفریقا، در جریان تولد فرزند رانندهشان قرار میگیرند و از پرواز جا میمانند...
مهتاب کرامتی، بهزاد دورانی و میثم شاهبابایی از جمله بازیگران ایرانی این فیلم هستند. همچنین مراسم رونمایی از «مراسم ویژه» با حضور عوامل سازنده فیلم سهشنبه ۱۳ آذر در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد.
وودی آلن، کارگردان نامآشنای هالیوود، مقصد جدیدی برای فیلمبرداری آخرین اثر خود انتخاب کرده است. پس از لغو پروژه ایتالیایی به دلیل مشکلات مالی، این بار شهر بارسلون میزبان دوربینهای آلن خواهد بود. این تغییر مسیر، در حالی اتفاق میافتد که قرار بود پاییز امسال فیلمبرداری در ایتالیا آغاز شود. با این حال، هنوز مشخص نیست آیا این پروژه، همان فیلم ایتالیایی است که با تغییراتی در لوکیشن فیلمبرداری میشود یا اینکه ایدهای کاملا جدید است.
بنیاد سینمایی فارابی که وارد پنجمین دهه عمر خود شده چند سالی است با اماواگرهای زیادی بر سر بود و نبودش یا نحوه عملکردش مواجه شده است. حاشیههای متعدد این مجموعه از بُعد مالی و غیرمالی گاهی چنان بحثبرانگیز شده که ماهیت وجودی بنیاد را در تیررس انتقادها قرار داده و از آنجا که سینماگران زیادی نسبت به برخوردهای خودی و ناخودی مدیران آن گله داشتند، تعطیلی بنیاد سینمایی فارابی یکی از پیشنهادهای پرتکرار آنها در این سالها بوده است. اما حالا مدیران جدید هم بر حکمرانی نرم در سینما تاکید میکنند و هم بر ضرورت بازنگری جدی در فارابی. پرسش این است که این دو چگونه قرار است در چنین مجموعهای اجرا شوند؟
انجمن جامعهشناسی ایرانی ششمین همایش «کنکاش های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران» را خرداد ماه ۱۴۰۴برگزار میکند. این همایش که هر دوسال یک بار برگزار میشود به ابعاد نظری و مفهومی و همچنین تحلیلی جامعه ایران توجه دارد. تامل انتقادی در مفهومپردازی و نظریهسازی در باب جامعه ایرانی، توضیح نظری شرایط معاصر جامعه ایران، واکاوی اندیشههای جامعهشناسانه از جامعه ایران در دیگر کشورها، نقد نظام آموزشی علومانسانی در ایران در سِترونسازی جامعه ایران و بررسی مناسبات میان ایدئولوژی، قدرت و علوماجتماعی در ایران اهداف این همایش هستند.
سیوچهارمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلمتئاترهای شاخص در خانه هنرمندان چهارشنبه ۱۴ آذر به نمایش فیلمتئاتر «روز رستاخیز» به کارگردانی فرهاد مهندسپور اختصاص دارد. پس از نمایش این فیلمتئاتر که سال ۱۳۸۱ توسط گروه تئاتر آفتاب اجرا شد، نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری و رامتین شهبازی، منتقد تئاتر، برگزار میشود.
در بخشی از نمایشنامه «روز رستاخیز» که بازخوانی محمد چرمشیر و فرهاد مهندسپور از رمان «محشر صغرا» اثر تادنوش کونویتسکی است، آمده: «اینک پایان جهان فرا میرسد! … میآید، نزدیکتر میشود و من در واپسین قدمهای جلجتایم در انتظارم؛ در انتظار این پایان. من که هیولایی کوچکم؛ ایستاده بر دو پای خویش. من که یکی از شمایم، یکی از شما هیولاهای کوچک ایستاده بر دو پای خویش؛ در آخرین دور این جهان و در این آخرین دور، چه کسی میداند باید به کدامین سو چرخید؟»
علاقهمندان به دیدن فیلمتئاتر «روز رستاخیز» میتوانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
شارون استون گفت مردم آمریکا سادهلوح، نادان و متکبر هستند که موجب پیروزی دونالد ترامپ شدند. این بازیگر مطرح که هماکنون در جشنواره تورینو در ایتالیا بهسر میبرد گفت: باید فکر کنیم که چه کسی را برای دولت انتخاب میکنیم و آیا واقعا دولت خود را انتخاب میکنیم یا اینکه دولت خودش را انتخاب میکند. ایتالیا فاشیسم را دیده، بچههای ایتالیا این چیزها را دیدهاند و درک میکنید چه چیزهایی در پیش است چون این مسائل را تجربه کردهاید.
با همکاری مشترک موزه دانشگاه مورسیا اسپانیا و گالری خانه هنر حسام اولین رویداد مشترک نقاشی ایرانی و خوشنویسی در خانه هنرمندان ایران برپاست.
در معرفی این رویداد آمده است: از آنجایی که هنر معاصر یک حضور سیال است، در قالب خاصی نمیگنجد. یعنی از پذیرش قواعد حاضر سرباز میزند، داوری را نفی میکند و میکوشد تا سلطهپذیر نباشد.
موزه دانشگاه مورسیای اسپانیا و گالری خانه هنر حسام و هنرمندان هنرهای ایرانی خوشنویسی و نقاشی ایرانی با رویکردهای گسترده سنتی، مدرن و معاصر گرد هم آمدهاند تا گذر از مرزهای قراردادی و جغرافیایی را هموار کنند.
رویداد مشترک نقاشی ایرانی و خوشنویسی تا ۱۸ آذر (به استثنای روزهای شنبه) از ساعت ۱۳ تا ۲۰ در گالری میرمیران خانه هنرمندان ایران میزبان تمامی علاقهمندان است.
صادق زیباکلام، نویسنده و استاد علوم سیاسی، در نامهای به وزیر ارشاد، دلیل عدم صدور مجوز برای کتابهایش را جویا شد. متن نامه صادق زیباکلام به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است: «جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی، وزیر محترم ارشاد، با سلام و تحیات. به استحضار میرساند سهجلد از تالیفات اینجانب سالهاست که در ممیزی ارشاد در انتظار صدور مجوز هستند. نخستین آنها «تولد اسرائیل»، دومی «رضاشاه» و سومی «شاه کشتار نکرد» است. «تولد اسرائیل» در دوران ریاستجمهوری «معجزه هزاره سوم» در سال ۹۱، «رضاشاه» در ۹۶ و «شاه کشتار نکرد» در ۱۴۰۰ به منظور دریافت مجوز به ارشاد تسلیم شدهاند.
حیاتبخش شعر طنز معاصر؛ این شاید بهترین توصیف درباره زندهیاد ابوالفضل زرویی نصرآباد به حساب بیاید که سعید بیابانکی، شاعر و طنزپرداز، در مراسم تجلیل او گفته است. زرویی نصرآباد شاعر، نویسنده و انسان عجیبی بود. ۴۹ ساله بود که در خانهاش در احمدآباد مستوفی سکته کرد و مرد اما در همین عمر کوتاه آنقدر کارهای مهم انجام داد که نامش برای همیشه در تاریخ ادبیات این سرزمین خواهد ماند. اگر او و برخی چهرههای دیگر در سالهای پس از انقلاب تلاش نمیکردند، حالا چیزی به اسم شعر و نثر طنز وجود نداشت.
رمان «در بزم آتش» نوشته کاترین سنتر با ترجمه فیروزه مهرزاد منتشر شد. در خلاصه داستان این رمان آمده است: در ایستگاه آتشنشانی مستقر در آستین، «کسی» به عنوان تنها آتشنشان زن در کارش یک حرفهای محسوب میشود و رابطه خوبی با همکارانش دارد. اما وقتی مادرش که از قضا برای او حکم بیگانه را دارد با او تماس میگیرد و میخواهد کَسی پس از عمل جراحیاش برای کمک به او برود، ناگهان در موقعیتی اضطراری قرار میگیرد.کاترین سنتر نویسنده آمریکایی، مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته داستاننویسی از دانشگاه هیوستون دریافت کرد. در همان زمان، دستیار سردبیر مجله ادبی گلف کاست نیز بود. او نویسنده چندین کتاب پرفروش است. «در بزم آتش» در سال ۲۰۱۹ جزو پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز شناخته شد. رمان «در بزم آتش» در ۳۹۲ صفحه و به قیمت ۳۵۲ هزار تومان از سوی نشر آموت روانه بازار کتاب شده است.
پنجشنبه، ۰۸ آذر ۱۴۰۳
علیرضا قربانی از سالها حضورش در موسیقی ایران حرف زد
اولین قسمت «اکنون» با اجرای سروش صحت در حالی پخش شد که این برنامه میزبان علیرضا قربانی، خواننده مشهور موسیقی ایرانی، بود. این خواننده که خیلی کم مصاحبه میکند نکات مهم زیادی را مطرح کرد. در ابتدای حضورش گفت: خیلی خوشحال هستم که برنامهای مثل «کتابباز» مورد توجه مردم قرار گرفت و به نظرم این برنامه جزو فاخرترین آثار بوده و همه متفقالقول بر این عقیدهاند که از بهترین برنامههای چند سال اخیر بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت نسبت به بخش قابلتوجهی از هنرمندان رفع محدودیت صورت گرفته است که این موضوع در آینده خودش را نشان میدهد. به گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت، درباره محدودیت ایجادشده برخی هنرمندان گفت: ما تلاش کردیم با مساعدت نهادهای قضایی و امنیتی، رفع محدودیت برای سلبریتیها اتفاق بیفتد. نسبت به بخش قابل توجهی از آنها رفع محدودیت صورت گرفته است که خودش را در آینده نشان میدهد.
بزرگداشت استاد کیخسرو خروش، استاد خط نستعلیق، در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. کیخسرو خروش چهره ماندگار و از بزرگترین استادان خط نستعلیق معاصر متولد سال ۱۳۲۰ است. او در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل کرد و خوشنویسی را نزد استاد میرخانی آموزش دید. از او به عنوان اولین دارنده مدرک ممتاز انجمن خوشنویسان ایران نام برده میشود. او سال ۱۳۵۴ مدرک استادی خود را گرفت و در سال ۱۳۵۸ مدرک استاد ارشد انجمن خوشنویسان ایران را دریافت کرد.
کنسرت ریچارد کلایدرمن، پیانیست شناختهشده فرانسوی، در حالی در کانادا برگزار شد که این هنرمند وعده داد به زودی در ایران روی صحنه خواهد رفت. او در کنسرت پایانی خود در تورنتو با معرفی تهیهکننده ایرانیاش گفت قصد دارد چند تور ویژه در ایران برگزار کند.اعلام این خبر توسط هنرمند مشهور فرانسه غافلگیرکننده بود. کلایدرمن در ایران طرفداران پروپاقرصی دارد که از دیروز در شبکههای مجازی خوشحالی خودشان را ابراز کردهاند و خیلی جدی منتظر حضور این موزیسین هستند.
الکس اسکات مجری تلویزیون بیبیسی گفت که توسط کاربران شبکه های مجازی به اسید پاشی تهدید شده و به همین خاطر میترسد از خانهاش بیرون بیاید. اسکات بازیکن سابق تیم ملی فوتبال انگلستان بود و ۱۴۰ بازی ملی نیز در کارنامه دارد و اکنون به عنوان مجری برنامه «فوتبال فوکوس» در بیبیسی فعالیت میکند.
نمایش «شَهرِ بازی» با کارگردانی و بازی نوید محمدزاده روی صحنه خواهد رفت. این بازیگر فعالیت حرفهایاش را از تئاتر شروع کرد و در آثار مهمی روی صحنه رفت اما در این سالها بیشتر در سینما فعالیت داشت.
محمدزاده حالا قرار است یک اتفاق جدید را رقم بزند و به عنوان کارگردان، اولین نمایش خودش را روی صحنه ببرد. یک تیم حرفهای به عنوان مشاور در کنارش حضور دارند، اما نکته جالب فعالیت فرشته حسینی، همسر این بازیگر، به عنوان طراح لباس است.
جزئیات داستان این نمایش منتشر نشده اما در خلاصه داستانش آمده است: «ماری در شهربازی گم شده است.» مریم حسینی، حدیث نظری، کوشان همتی، سجاد اسیوند، سینا فاتحی و نوید محمدزاده بازیگران نمایش «شَهرِ بازی» هستند که قرار است از ۱۸ آذر، ساعت ۱۹ در مجموعه تئاتر لبخند به نشانی تهران، خیابان طالقانی بین وصال شیرازی و نادری، پلاک ۴۱۵ روی صحنه برود.