شماره روزنامه ۶۰۳۶
|

  • پایان طلسم برگزاری کنسرت در تخت‌جمشید

    بالاخره طلسم شکست! اگرچه سال‌های طولانی، رویای کنسرت محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، یانی و کیتارو در تخت‌جمشید تعبیر نشد و شاید حسرتی بزرگ را در تاریخ این سرزمین به‌جا گذاشت، اما حالا طلسم شکسته شده و به‌زودی صدای‌ ساز و آواز ایرانی، پیچک‏‏‌وار بر ستون‏‏‌های برافراشته این بنای باشکوه، خواهد پیچید!
  • دعوت عام به سینمای مستند

    دنیای اقتصاد: از اوایل هفته آینده ۶فیلم مستند به‌صورت رایگان در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نمایش داده می‌شوند. اکران رایگان این آثار در ادامه طرح «اکران حقیقت» مربوط به آثار جشنواره هفدهم «سینماحقیقت» و در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۳ و ۴تیرماه انجام خواهد شد. سینمای مستند در یک دهه اخیر بیش از گذشته مورد توجه سینمادوستان ایرانی قرار گرفته است.
  • فاطمه معتمدآریا رئیس هیات داوران «آمیکورتی» شد

    دنیای‌اقتصاد: فاطمه معتمدآریا بازیگر و کارگردان ایرانی بعد از تجربه داوری در فستیوال و نیز و چندین فستیوال بین‌المللی دیگر، رئیس هیات داوران فستیوال «آمیکورتی» ایتالیا شد و حسین سلیمانی بازیگر سینما بعد از گذشت ۲۹سال از تجربه بازی در کنار فاطمه معتمدآریا در فیلم سینمایی «مهر مادری» در جایگاه داوری در کنار وی خواهد بود. فستیوال «آمیکورتی» به مدیریت اینتریتا روسی، تهیه‌کننده و کارگردان هنری ایتالیایی و رئیس فستیوال، هر سال از ۲۵ تا ۳۰ژوئن (۵ تا ۱۰ تیر) در ایتالیا برگزار می‌شود.«آمیکورتی» در بخش‌های فیلم کوتاه، فیلم بلند، فیلم کوتاه بین‌المللی، موزیک ویدئو برگزار و ۲۹ ژوئن در اختتامیه فستیوال، جوایز برندگان با حضور عوامل فیلم و هیات داوران اهدا خواهد شد.
  • اجرای کیوان ساکت در سه شهر

    کیوان ساکت برای اجرای کنسرت به شهرهای تبریز، کرمان و رفسنجان می‌رود. نخستین کنسرت این آهنگ‌ساز و نوازنده امروز پنج‌شنبه ساعت۲۱ در سالن پتروشیمی برپا خواهد شد و در آن اتابک عطری به‌عنوان خواننده حضور دارد.این کنسرت شامل دو بخش است که بخش اول به اجرای قطعات ایرانی و آذری اختصاص دارد و تمامی قطعات جدید هستند و در بخش دیگر قطعاتی آشنا برای مخاطبان در دستگاه نوا، شور، دشتی، شیراز، اصفهان و ماهور آذری اجرا خواهد شد.
  • «کرم با طعم توت‌فرنگی» در گالری ‌آرتیبیشن

    دنیای‌اقتصاد: نمایشگاه انفرادی «کرم با طعم توت‌فرنگی» با نقاشی‌های الهه جعفری، فردا جمعه به‌صورت آنلاین در گالری ‌آرتیبیشن به نمایش درمی‌آید.
  • نمایش فیلم اکشن هندی روی آنتن شبکه تهران

    دنیای‌اقتصاد: فیلم سینمایی «یک در میلیون» فردا جمعه از شبکه تهران پخش می‌شود.
  • رکورد تاریخی انیمیشن محبوب

    دنیای اقتصاد: حتما انیمیشن Inside Out را می‌شناسید. انیمیشنی که البته هیچ‌گاه ترجمه درست، جذاب و مناسبی از نامش در فارسی ارائه نشد اما برخی آن را درون-بیرون نامیدند. این انیمیشن حدود ۱۰ سال پیش، یعنی در سال ۲۰۱۵، منتشر و با استقبال چشمگیر و غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شد. بسیاری از شهروندان ایرانی نیز از همان سال نمایش این انیمیشن، مخاطبان پروپاقرص آن شدند و دی‌وی‌دی‌های آن خانه‌به‌خانه و دست‌به‌دست چرخید. برخی حتی از آن به عنوان یک اثر آموزشی و تربیتی استفاده کردند. حالا سری دوم این انیمیشن تولید و اکران شده و توانسته با پشتوانه سری نخست خودش، رکورد تاریخی افتتاحیه انیمیشن‌ها را بشکند.
  • سقوط بازیگر ۸۵ساله هنگام اجرا

    دنیای اقتصاد: ایان مک‌کلن، بازیگر ۸۵ساله بریتانیایی، در حین اجرای نمایش «پادشاهان بازیکن» در تئاتر نوئل کوارد در «وست اند» لندن از صحنه سقوط کرد و در بیمارستان بستری شد. این بازیگر در حال بازی صحنه نبرد بود که تعادل خود را از دست داد و سقوط کرد. بلافاصله تماشاگران از سالن خارج شدند و نمایش لغو شد. در بیانیه تئاتر گفته شده این بازیگر روحیه خوبی دارد و به‌سرعت و به طور کامل حالش خوب می‌شود. اجرای روز بعد هم لغو شده تا این بازیگر بتواند استراحت کند. مک‌کلن نقش جان فالستاف را در «پادشاهان بازیکن» که اقتباسی از «هنری چهارم، قسمت‌های اول و دوم» ویلیام شکسپیر است، بازی می‌کند. این نمایش در ماه آوریل شروع شده و به مدت ۱۲ هفته روی صحنه است.
  • فراخوان خلق صد تصویر برای باستانی پاریزی

    دنیای اقتصاد: فراخوان رویداد «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی»، طی مراسمی همراه با افتتاح سالنی به نام او در باغ‌موزه نگارستان منتشر شد.در سالن این نویسنده، آثار هنری خلق و اهدا شده به یاد و نام باستانی پاریزی توسط هنرمندان علاقه‌مند به وی همچون زنده‌یاد کامبیز درمبخش، حسین محجوبی، یدالله کابلی و ... در کنار اتاقی برای نمایش یادگارهایی از او به نمایش گذاشته شده است.طراحی و اجرای این سالن و اتاق باستانی پاریزی را اکبر نیکان‌پور انجام داده است.در مراسمی که برای اعلام فراخوان «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد باستانی پاریزی» و افتتاح سالن برگزار شد، مجید منتظرظهور رئیس باغ موزه نگارستان، حسن باستانی‌راد استاد تاریخ، حمید باستانی پاریزی فرزند استاد و سید‌عباس دعایی دبیر برنامه آینه‌دار دوران به سخنرانی پرداختند و همچنین از سردیس محمد ابراهیم باستانی پاریزی رونمایی شد.در پایان ضمن دعوت از تمامی هنرمندان تصویرگر برای شرکت در رویداد تصویرگری «تا صدسالگی» اعلام شد داوری آثار در زادروز علی‌اکبر صادقی انجام می‌شود. بر اساس فراخوان «خلق صد تصویر برای صدسالگی استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی»، هنرمندان علاقه‌مند برای دریافت شرایط ارائه اثر و همکاری یا شرکت در بخش رقابتی جشنواره می‌توانند مشخصات و درخواست خود را به پست الکترونیکیtandis@jayezetandis.ir ارسال کنند.
  • بزرگداشت خواننده «پایتخت» در پایتخت

    دنیای اقتصاد: آیین بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی محمدرضا اسحاقی گرجی، خواننده و نوازنده، امروز چهارشنبه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.در این آیین جمعی از استادان برجسته حوزه موسیقی درباره جایگاه و اهمیت استاد اسحاقی گرجی در سپهر موسیقایی کشور سخنرانی خواهند کرد. محمدرضا اسحاقی گرجی در سال ۱۳۲۶ شمسی در روستای گرجی محله ۵کیلومتری غرب شهرستان بهشهر متولد شد. مادرش در زمینه شعر و موسیقی فعالیت جدی داشت و همین فضای مناسب وی را به سمت این هنر سوق داد و نوازندگی را در ۱۱سالگی زیر نظر حسن علی‌پور، معروف به «حسن طبال» و با ساز تمبک آغاز کرد. وی بعدها به دوتار روی آورد و همزمان در تعزیه‌خوانی‌ها نیز شرکت داشت.
  • نقد «تصاحب تاریکی» در خانه اندیشمندان

    دنیای اقتصاد: نشست نقد و بررسی ترجمه رمان «تصاحب تاریکی» نوشته بختیار علی امروز چهارشنبه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.ارسطو میرائی، فرشید فرهمندنیا و بهرام پروین گنابادی سخنرانان این مراسم هستند.در معرفی رمان «تصاحب تاریکی» که با ترجمه مریوان حلبچه‌ای راهی بازار کتاب شده، آمده است: این کتاب رمانی است دربارە هویت و تعصبات و ملی‌گرایی و فاشیسم، دربارە توهم و خودبزرگ‌بینی و جهل و خرافات. تمام ماجراهای رمان در کشور ترکیه اتفاق می‌افتد. برخلاف رمان‌های قبلی نویسندە که همگی در کردستان عراق یا در مکان نامعلومی اتفاق می‌افتادند، رمان جدید او جغرافیای مشخصی دارد و این بار نویسنده به سرزمین کشور همسایه و تاریخ معاصر و پرتشنجش رفته است.«تصاحب تاریکی» دربارە تنهایی انسان معاصر، عشق‌های بی‌فرجام، مفهوم هویت و همزیستی و تعامل با دیگری و احترام وجود دیگری است. این کتاب رمانی است در نقد رادیکالیسم و فاشیسم، نقد تعصبات و ملی‌گرایی، همچنین درباره قتل‌عام ارامنه، کشتار شهر درسیم و قتل عام کردهای علوی در ترکیه. تمام حوادث رمان از سال ١٩٤٠ تا سال ۲۰۰۰ میلادی در ترکیه رخ می‌دهند.این نشست از ساعت ۱۷:۳۰ در سالن حافظ خانه اندیشمندان به نشانی خیابان نجات‌اللهی(ویلا)، نبش خیابان ورشو برگزار خواهد شد.
  • تولد صدسالگی عزت‌الله انتظامی در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: به مناسبت صدمین زادروز زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی معروف به آقای بازیگر، شنبه دوم تیرماه مراسم نکوداشتی برای این هنرمند فقید در موزه سینما برگزار خواهد شد. در این مراسم که اجرای آن را پژمان بازغی بر عهده دارد، هنرمندان سینما و تئاتر حضور خواهند داشت و کارگردانان و بازیگران درباره ویژگی‌های شخصیتی و نقش‌آفرینی‌های این هنرمند فقید سخنرانی خواهند کرد. در انتهای این برنامه تصاویر دیده‌نشده‌ای با ویدئومپینگ از عزت‌الله انتظامی روی عمارت مجموعه فرهنگی - تاریخی موزه سینما پخش می‌شود. این برنامه با مشارکت موزه سینما، انجمن بازیگران خانه سینما و خانه‌موزه استاد عزت‌الله انتظامی ساعت ۱۹ در موزه سینما برگزار خواهد شد.
  • اکران «روزی روزگاری آبادان» پس از ۵ سال

    دنیای اقتصاد: فیلم «روزی روزگاری آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ پس از حدود پنج سال از ساخت آن، از هفته آینده روی پرده سینماها می‌رود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خانواده پنج‌نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری‌اش به مواد مخدر است کشمکشی میان آن‌ها درمی‌گیرد و در اوج تلاش خیری، مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به‌ناگاه اتفاقی غیرمنتظره همه آن‌ها را غافلگیر می‌کند و … اولین نمایش فیلم «روزی روزگاری آبادان» که نخستین تجربه کارگردانی حمیدرضا آذرنگ نیز هست، سال ۱۳۹۹ در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بود. فاطمه معتمد‌آریا، محسن تنابنده، الهام شفیعی، هیراد آذرنگ، سهیل جمالی و امیرحسین ابراهیمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
  • «کینه» روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «کینه» ساخته تاکاشی شیمیزو امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. داستان این فیلم ترسناک شرح نفرینی است که به وجود آمدن آن به دو صورت اتفاق می‌افتد: هنگامی که فردی با خشم شدید یا با غصه فراوان می‌میرد. کسانی که با این قدرت ماوراءالطبیعه کُشنده مواجه می‌شوند می‌میرند و خود به شکل همین نفرین دوباره متولد می‌شوند، از یک قربانی به قربانی دیگر و این زنجیره وحشت بی‌انتها ادامه می‌یابد. این فیلم آمریکایی که از روی اثری ژاپنی به همین نام ساخته شده اولین فیلم از مجموعه فیلم‌هایی با نام «کینه» است که کارگردانی آن بر عهده تاکاشی شیمیزو بوده و اولین بار در ۲۲ اکتبر ۲۰۰۴ در آمریکای شمالی پخش شده است. سارا میشل گلر، کلیا دووال و کی‌دی استریکلند از بازیگران این فیلم هستند. علاقه‌مندان به ژانر ترسناک می‌توانند «کینه» را ساعت ۲۳ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • ساخت مستند «گیله‌پیرمرد» از زندگی اردشیر کاظمی

    دنیای اقتصاد: مستند «گیله‌پیرمرد» به کارگردانی علی رستگار که به شخصیت و زندگی اردشیر کاظمی، بازیگر سینما و تلویزیون می‌پردازد، در تهران کلید خورد. این فیلم که عنوان آن به معنی پیرمرد اهل گیلان است، با محوریت شخصیت بامزه، جذاب، صریح‌اللهجه و درعین‌حال در برخی مواقع ناخشنود و گلایه‌مند اردشیر کاظمی روایت می‌شود و گروه سازنده مستند در سفری چندروزه به بندر انزلی (زادگاه این بازیگر) و رشت او را همراهی می‌کند. اگرچه اردشیر کاظمی را معمولا در نقش‌های کوتاه و با دیالوگ‌هایی مختصر و کم و بیش شبیه کاراکتر واقعی خودش در فیلم‌ها و سریال‌ها به یاد می‌آوریم، اما او شخصیتی فرهیخته، کتابخوان و درحال مطالعه مدام روزنامه‌ها و مجلات است و تحلیل‌ها و نظرات دقیق و بی‌پرده‌ای درباره شخصیت‌های تاریخ معاصر و اتفاقات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. وی سال ۱۳۱۷ به دنیا آمده و ۸۶ سال دارد. فیلم‌های «دایره زنگی» و «در دنیای تو ساعت چند است؟» و سریال‌های «پژمان»، «لیسانسه‌ها» و «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» از مهم‌ترین آثار کاظمی است. «گیله پیرمرد» برای حضور در هجدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» آماده می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر