سید احمد خاتمی، در شب عاشورای حسینی در سلسله برنامه‌های تبلیغی مذهبی حرم مطهر امام رضا(ع) ویژه دهه اول محرم به بیان نکاتی آموزنده از شب و روز عاشورا برای زندگی امروز پرداخت و ابراز کرد: زندگی امام حسین(ع) را می‌توان به هشت دوره کودکی، دوره سکوت امام علی(ع)، حکومت علوی، امامت امام حسن(ع)، امامت اباعبدالله(ع) در دوران معاویه، امامت ایشان در دوران یزید و دوره شب و روز عاشورا تقسیم کرد.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر این‌که سعادت و سربلندی ما در گروی فراگیری درس‌های آموزنده عاشوراست، گفت: انقلاب ما مدیون این درس آموزی‌هاست، انقلابی که در ۱۲ محرم مصادف با ۱۵ خرداد سال ۴۲ و توسط عزاداران حسینی و در دفاع از فرزند امام حسین(ع) آغاز شد.

وی با بیان این‌که در آن زمان روشنفکران بیمار این نهضت حسینی را کور می‌خواندند، ابراز کرد: در نظر آن‌ها نهضت روشن آن بود که با قیام پارلمانی و تصرف اکثریت مجلس، دولت را قبضه کنند؛ خیال خامی که تا سقوط شاه بر آن اصرار داشتند و حتی در استانه پیروزی انقلاب به پاریس نزد امام راحل(ره) رفته و عنوان کردند با شعار مرگ بر شاه نمی‌توان رژیم را سرنگون کرد.

درس‌های عاشورایی برای زندگی امروز

خاتمی به بیان درس‌های آموزنده شب و روز عاشورا برای زندگی امروز پرداخت و اظهار کرد: شب عاشورا برای اباعبدالله(ع) و یارانشان شب نماز، دعا و عشق و مناجات با خداوند بود؛ آن‌ها شب را با زمزمه مناجات به سحر رساندند و این از ویژگی‌های عاشوراییان است.

وی توجه به نماز اول وقت و نماز جماعت را از دیگر درس‌های روز عاشورا برشمرد و عنوان کرد: امام حسین(ع) و سایر عاشوراییان نماز ظهر عاشورا را در زیر تیرهای دشمن در اول وقت و به جماعت اقامه کردند؛ سنت حسنه‌ای که سال‌هاست در کشورمان برقرار است و عزادارن در ظهر عاشورا با شنیدن صدای اذان، در هرکجا که هستند نماز را به جماعت اقامه می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این‌که امام تا آخرین لحظات در صدد هدایت و موعظه لشکریان دشمن بودند، تصریح کرد: آرزو و اولویت نخست ما باید هدایت دیگران به هر روش صحیحی که صلاح می‌دانیم باشد.

امام جمعه موقت تهران پی بردن به اهمیت حق‌الناس را از دیگر درس‌های آموزنده عاشورا معرفی و بیان کرد: اهمیت حق الناس به اندازه‌آی است که سید الشهدا(ع) فرمودند هرکس حق الناس به گردن دارد، از جنگیدن در رکاب ایشان محروم است.

انتقاد از انتشار مطالب بی‌پایه و اساس

خاتمی با تأکید بر این‌که مسائل اقتصادی تنها بخشی از حق الناس محسوب می‌شود، گفت: بخش دیگر حق الناس مسئله آبروی افراد است؛ اینکه هر خبری را بشنویم و بخوانیم به سرعت آن را در روزنامه، سایت‌ها، موبایل‌ها و غیره منتشر کنیم صحیح نیست؛ حال عده‌ای بعد از اینکه به کذب بودن خبر آگاه شدن، تکذیبیه آن را نیز منتشر می‌کنند، چه ضمانتی است افرادی که خبر دروغ شما را خواندن، تکذیبیه آن را نیز بخوانند.

وی با اشاره به این‌که امام حسین(ع) در شب عاشورا عمر سعد را فراخوانده و او را نصیحت و موعظه کردند که دست از اشتباه بردارد و به با امام همراه شود، تأکید کرد: عده‌ای این حرکت و موعظه و نصیحت را به اشتباه مذاکره تفسیر می‌کنند در حالیکه در مذاکره بده بستان وجود دارد؛ این صحیح نیست که از مقتل عظمت بخش امام حسین(ع) بوی ذلت به مشام برسد، مذاکره با دشمن و کوتاه آمدن از اصول با فرهنگ نبوی، علوی و حسینی سازگار نیست بلکه فرهنگ حسینی «هیهات من الذله» است.

امام جمعه موقت تهران عفاف را به عنوان یکی دیگر از درس‌های عاشورایی برشمرد و با تأکید بر این‌که اباعبدالله(ع) تا آخرین لحظات دغدغه عفاف خانواده را داشتند، اظهار کرد: امام در آخرین وصیت‌های خویش به امام سجاد(ع) بر دوری و ترس از ظلم به انسان بی‌پناه و مقاومت و خستگی‌ناپذیری حتی اگر تلخ باشد تأکید کردند؛ مقاومت و صبری که امروز نسخه نجات بخش امت در برابر دشمنان است که اگر استقامت پیشه کنند، ‌همه توطئه‌های دشمن خنثی خواهد شد و این بشارت قرآنی است و من نیز در سایه این بشارت عنوان می‌کنم که شما امت عاشورایی روی ذلت را نخواهید دید.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.