حزب سوچی مجاز به شرکت در انتخابات میانمار شد
سوچی، رهبر جنبش آزادیخواهانه میانمار پیش از این ۲۰ سال در حصر خانگی بود
گروه بینالملل - حزب «اتحاد ملی برای دموکراسی»، حزب مخالف در میانمار، به رهبری آنگ سان سوچی اجازه یافته است تا بار دیگر به عنوان یک تشکل سیاسی ثبت نام کند.
آنگ سان سوچی رهبر جنبش آزادیخواهانه میانمار / عکس: Getty Images
سوچی، رهبر جنبش آزادیخواهانه میانمار پیش از این ۲۰ سال در حصر خانگی بود
گروه بینالملل - حزب «اتحاد ملی برای دموکراسی»، حزب مخالف در میانمار، به رهبری آنگ سان سوچی اجازه یافته است تا بار دیگر به عنوان یک تشکل سیاسی ثبت نام کند. به گزارش بی.بی.سی، دولت تحت حمایت نظامیان در میانمار (برمه سابق) با این مجوز، راه را برای ورود مجدد این حزب به عرصه فعالیتهای سیاسی این کشور باز کردهاست.
پس از آن که این حزب انتخابات نوامبر سال پیش را تحریم کرد، دولت میانمار آن را غیرقانونی اعلام داشت.
نحوه برگزاری انتخابات سال پیش میانمار به طور گستردهای مورد انتقاد قرار گرفت و جامعه بینالمللی آن را ناعادلانه و غیردموکراتیک خواند.
اما دولت جدید غیرنظامی میانمار از زمان روی کار آمدن تلاش کرده است تا اصلاحاتی در این کشور به اجرا در بیاورد.
تاکنون چند صد زندانی سیاسی آزاد شدهاند و دولت گفته است تعداد بیشتری از زندانیان را آزاد خواهد کرد.
هفته پیش حزب اتحاد ملی برای دموکراسی گفت با ۴۸ نامزد در در انتخابات میاندورهای پارلمان این کشور شرکت خواهد کرد.
قرار است آنگ سان سوچی نیز از شهر«کی» در جنوب رانگون، پایتخت پیشین میانمار، کاندیدا شود.
دولت میانمار اخیرا در راستای اصلاحات در این کشور، دسترسی به سایت های مسدود را امکانپذیر کرده و اجازه دادهاست اخبار و گزارشهای مربوط به آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان منتشر شود.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا دو هفته پیش به میانمار سفر کرد و با مقامهای دولتی و آنگ سان سوچی دیدار کرد.
او اولین وزیر امور خارجه آمریکا بود که در نیم قرن گذشته به میانمار سفر کرد.
کلینتون از اصلاحات در میانمار استقبال کردهاست.پیش از خانم کلینتون، اندرو میچل، وزیر توسعه بین المللی بریتانیا هم به میانمار سفر و با مقامات بلندپایه دولتی و آنگ سان سوچی دیدار کرد. میچل در این سفر خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی میانمار
شد.
حزب اتحاد ملی برای دموکراسی بیشتر در سال ۱۹۹۰ میلادی به پیروزی گستردهای در انتخابات میانمار دست یافتهبود اما نظامیان حاکم بر این کشور از به رسمیت شناختن نتیجه این انتخابات خودداری کردند و این حزب هرگز موفق نشد قدرت را در اختیار بگیرد.
سوکی برای حدود ۲۰ سال در حصر خانگی به سر میبرد. به دنبال سرکوب نظامی جنبش آزادیخواهانه میانمار در سال ۱۹۸۸ میلادی، ایالاتمتحده آمریکا تحریمهای سخت نظامی علیه این کشور اعمال کرد. این تحریمها پس از خودداری رژیم نظامی میانمار از پذیرش نتایج انتخابات مجمع ملی در سال ۱۹۹۰ میلادی افزایش یافت. اتحادیه اروپایی هم علیه میانمار اعمال تحریم کرد که از جمله این تحریمها میتوان به تحریم تسلیحاتی و توقف تجارت با این کشور اشاره کرد. توقف همه کمکها بهجز کمک انساندوستانه به میانمار بخش دیگری از این تحریمها بود.
روابط سیاسی میان ایالاتمتحده و میانمار در سال ۱۹۸۸ میلادی و کودتای نظامی و به دنبال آن سرکوب خشونتبار تظاهرات دموکراسیخواهانه مردم به تیرگی گرایید. به دنبال آن، سرکوب خشونتبار تظاهراتکنندگان در سپتامبر سال ۲۰۰۷ میلادی روابط میان آمریکا و میانمار را تیرهتر از همیشه کرد. با این حال به دنبال بروز نشانههایی از نرمش حکومت میانمار، دولت آمریکا روند بهبود روابط با میانمار را در سال جاری میلادی آغاز کرد.
هیلاری کلینتون در جریان سفر به میانمار با ثین سین، رییسجمهوری کنونی، ژنرال سابق و از رهبران بلندپایه رژیم پیشین دیدار
کرد.
کلینتون و سین در این دیدار درباره راههای ارتقای پیوندهای دیپلماتیک با یکدیگر مذاکره کردند. وزیر امور خارجه ایالاتمتحده تاکید کرد که کشورش از برخی اصلاحات در روابط میانمار با بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول استقبال خواهد کرد.
با این همه آمریکا از پایان یا کاهش تحریمها علیه میانمار خودداری و آن را منوط به اعمال اصلاحات بیشتر در آینده کرد.
کلینتون دیدار خود با سین را «بیآلایش و سازنده» توصیف کرد اما هشدار داد با وجود آنکه اصلاحات انجام گرفته در میانمار بیسابقه و مورد استقبال بوده، اما این تنها آغاز راه است.
وزیر امور خارجه ایالاتمتحده گفت که رییسجمهوری میانمار در جریان دیدار ۴۵ دقیقهای و خصوصی با او تاکید کرده که امیدوار است بتواند به تدریج اصلاحات سیاسی را که از سال گذشته میلادی آغاز شدهاست گسترش دهد و با همکاری با غرب به توسعه غیرقانونی فنآوری هستهای و موشکی پایان دهد.
ثین سین هم در این دیدار از آغاز «فصل جدید» در روابط با ایالاتمتحده استقبال کرد.
ارسال نظر