گروه خودرو: تعرفه واردات خودرو اگرچه یکی از «ابزارهای حمایتی دولت از خودروسازان داخلی» است، اما این ابزار حمایتی این روزها تبدیل به ابزاری برای تهدید شده است. هرچند تعرفه واردات خودرو و کاهش تدریجی آن یکی از تهدیدهای همیشگی دولت‌‌ها علیه خودروسازان بوده و هست، اما این تهدید هیچ‌گاه رنگ‌وبوی عملیاتی شدن به خود نگرفت. به این ترتیب هربار که کیفیت یا قیمت خودروهای داخلی از سوی مسوولان دولتی مورد انتقاد قرار می‌گیرد، در پی آن به حذف تعرفه واردات خودرو در صورت بهبود نیافتن شرایط خودروسازان اشاره می‌شود.

«حذف تعرفه واردات خودرو» در حالی یکی از گزینه‌های همیشگی دولت‌ها برای هشدار به خودروسازان است که این دیوار حمایتی، هر ساله درآمدی میلیاردی برای دولت به همراه دارد.

درآمد حاصل از تعرفه واردات خودرو در بودجه سال ۹۳ یک‌هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد تعرفه واردات خودرو، ابزاری چندکاره برای دولت است که همزمان کار حمایت، تهدید و ایجاد درآمد را برای دولت انجام می‌دهد.

بر این اساس همزمان با اعلام قیمت‌های رسمی شورای رقابت برای محصولات خودروسازان، ایده حذف تعرفه واردات خودرو در حالی میان بسیاری از منتقدان صنعت خودرو جریان پیدا کرد که رسمی‌ترین آنها از سوی سخنگوی دولت یازدهم مطرح شد. روز گذشته محمد علی‌پور، نماینده مجلس در گفت‌وگو با تسنیم به نقل از محمدباقر نوبخت گفت که او خطاب به خودروسازان گفته است: «چنانچه فکر می‌کنید قیمت‌های شما به ضررتان است ما مشکلی نداریم تعرفه را حذف کرده و شما نیز هرچه می‌خواهید قیمت‌ها را افزایش دهید که ببینیم آیا قیمت‌هایتان بیشتر از این هم افزایش می‌یابد یا نه.»

در این میان با توجه به اینکه «تهدید حذف تعرفه واردات خودرو» هیچ‌گاه از سوی دولت‌ها عملی نشده است، به‌نظر می‌رسد خودروسازان نیز نسبت به این تهدید نگرانی ندارند. آنها هربار با مطرح شدن حذف تعرفه واردات اعلام کرده‌اند نه‌تنها از حذف تعرفه واردات خودرو نگران نیستند؛ بلکه از آن استقبال هم می‌کنند.