با توجه به رشد قیمت جهانی قراضه و برای ممانعت از خروج بیرویه صورت گرفت
افزایش ۴۰ درصدی عوارض صادرات قراضه
با توجه به مصرف بالای انواع قراضه در کشور و در مقابل تولید اندک آن در داخل به منظور حمایت از تولیدکنندگان، عوارض صادرات قراضه آهن و محصولات فلزی از ۳۰ به ۷۰ درصد رسید.
آزاده حسینی
با توجه به مصرف بالای انواع قراضه در کشور و در مقابل تولید اندک آن در داخل به منظور حمایت از تولیدکنندگان، عوارض صادرات قراضه آهن و محصولات فلزی از ۳۰ به ۷۰ درصد رسید. افزایش نرخ عوارض صادرات قراضه در حالی صورت پذیرفته است که برخی کشورها به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی صادرات آن را ممنوع اعلام کردهاند و درحالی که نرخ قراضه آهن در بازارهای جهانی در حال ثبت رکورد جدید قیمتی است و از ۴۵۰ دلار برای هر تن نیز گذشته است، بالا بردن عوارض صادرات آهن قراضه به ۷۰ درصد بهترین راهکار حمایتی برای تولیدکنندگان محسوب میشود.
احمد دنیانور مدیرعامل فولاد جنوب در باره تعیین نرخ ۷۰ درصدی برای عوارض صادرات آهن قراضه گفت: تاکنون آهن قراضه با پرداخت عوارض ۳۰ درصدی از کشور خارج میشد و نحوه محاسبه آن نیز بر مبنی ۳۰ درصد قیمت قراضه است که آن هم از سوی کارشناس تعیین میشود که معمولا قیمتها بر اساس نرخهای دولتی تعیین شده و نرخ بازار ملاک قرار نمیگیرد و نرخهای دولتی پایینتر از قیمتهای بازار است.
بهطور مثال، قیمت آهن قراضه هم اکنون در بازار داخل ۴۰۰ تومان است، در حالیکه از سوی کارشناس ۲۵۰ تومان تعیین میشود و در واقع عوارض صادرات قراضه تاکنون ۳۰ درصد ۲۵۰ تومان محاسبه میشد که به دلیل بالا بودن سطح قیمت قراضه در بازارهای جهانی خروج آن از کشور به دلیل حاشیه سود بالا، مشتریان فراوان داشت و تجار پاکستان و هند از ابتدای سال اقدام به خروج قراضه از کشور میکردند. وی ضمن اظهار رضایت فولادسازان از بالابردن عوارض بر صادرات آهن قراضه گفت: امیدواریم با بالا بردن نرخ عوارض صادرات که با پیگیریهای تولید کنندگان از ابتدای سال تاکنون و با برگزاری جلساتی که در این باره با مسوولان داشتیم و همچنین ارائه درخواست مکتوب به رییسجمهور و در نهایت با حمایت وزارت صنایع و معادن صورت گرفته از خروج بیرویه آهن قراضه به عنوان ماده اولیه فولادسازان ممانعت شود. در حال حاضر میزان مصرف قراضه در کشور حدود ۴ میلیون تن است که به میزان ۵/ ۲ تن آن وارد میشود و ۵/۱ میلیون تن نیز در داخل تولید میشود، لذا با وضع عوارض ۷۰ درصدی یکی از مشکلات تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه مرتفع خواهد شد.
بر این اساس البته وضع عوارض صادرات بر ضایعات آهن قراضه و محصولات فلزی دو جنبه مثبت و منفی دارد، از سویی تولیدکنندگان محصولات فولادی و آلومینیوم به دلیل پایین بودن میزان تولید نسبت به تقاضا و کمبود در داخل از افزایش عوارض صادرات راضی هستند و از سوی دیگر با توجه به بالابودن تولید مس و روی در داخل نسبت به تقاضای بازار تولیدکنندگان این محصولات در نهایت از بالا بردن عوارض صادرات خوشنود نخواهند بود.از این رو بهتر بود در وضع این قانون وضعیت تولید، مصرف، بازار تمامی محصولات فولادی مورد بررسی و کار کارشناسی قرار میگرفت تا تمامی تولیدکنندگان از وضع قوانین اینچنینی منتفع شوند. بنابراین گزارش، هیات وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای بازرگانی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن و جهاد کشاورزی و تایید شورای عالی صادرات و به استناد بند « د» ماده (۳۳) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
ـ مصوب۱۳۸۳ـ تصویب کرد: عوارض صادرات آهن قراضه و ضایعات فلزی به هر شکل و شمش حاصل از قراضه کلیه فلزات به میزان ۷۰ درصد قیمت پایه صادرات محصول یادشده تعیین و توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل واریز میشود.
ارسال نظر