آزاده حسینی - فعالان بازار آهن هفته گذشته را با ناامیدی پشت سر گذاشتند؛ چرا که برخلاف آنچه امید می‌رفت بعد از ماه رمضان نیز در بازار تحرکی به‌وجود نیامد و فضای بازار در هفته اخیر آکنده از رکود بود؛ البته شایعاتی نیز مبنی بر ورود محصولاتی چون میلگرد و تیرآهن رکود را تشدید کرده بود.

میانگین قیمت میلگرد در هفته گذشته حدود ۵۵۵ تومان برای هر کیلو بود و تیرآهن سایز ۱۴ نیز در محدوده یک صد هزار و ۱۰ تومان بود و در طول هفته نوسان قیمتی نداشت؛ درحالی‌که بازار سال گذشته در همین شرایط با رشد قیمت مواجه شده بود و با وجود بالا بودن سطح قیمت‌ها در رونق به‌سر می‌برد. سطح قیمت‌ها در سال گذشته حدودا دو برابر نرخ های فعلی بود، میلگرد در محدوده قیمتی ۹۵۰ تا ۱۰۵۰ تومان و تیرآهن ۱۴نیز حدودا شاخه‌ای یک هزار و ۵۵۰ تومان مورد مبادله قرار می‌گرفت؛ البته رکود از پاییزسال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد. در این راستا، کارشناسان معتقدند تنها راه برون رفت بازار آهن از رکود، اقدامات حمایتی دولت و با تزریق نقدینگی میسر خواهد شد.

این اقدامات می‌تواند شامل تغییرات نرخ تعرفه‌های واردات و پرداخت بودجه برای پروژه‌های دولتی و اجرای آن و عملیاتی شدن مسکن مهر باشد؛ اما شایعاتی در این باره وجود دارد که نه تنها نقدینگی به بازار تزریق نشده، بلکه در برخی مناطق برای طرح نوسازی مدارس به جای تسهیلات مالی و نقدینگی محصولات ساختمانی از قبیل میلگرد به پیمانکاران تحویل داده شده که همین موضوع باعث ورود حجم وسیعی از محصولات ساختمانی به بازار و قفل شدن مبادلات در بازار آهن شده است.

از همین رو بازار با وجود گذراندن ماه رمضان همچنان شاهد رکود است و با وجود حجم وسیع از موجودی انبارها، امیدی به بهبود آن نیست؛ مگر اینکه تغییری در روند بازار مصرف ایجاد شود و اشتهایی برای مصرف آهن ایجاد شود.