گروه بورس‌کالا- نیکل یکی از فلزات پایه وارداتی به کشورمان است که هیچگونه تولیدی از این ماده بصورت خالص در کشور نداریم. با توجه به قیمت بالا و کاربرد محدود این ماده واردکنندگان اصلی به تعداد انگشتان دو دست نیز نمی‌رسند. این ماده ارزشمند بیشتر به مصرف فولادهای آلیاژی‌، صنایع استیل‌، آبکاری‌، لوازم منزل بالاخص لوازم آشپزخانه می‌رسد. بالاترین قیمت این ماده نزدیک به ۲۵دلار بر هر پوند در ۵ سال گذشته و نزدیک به ۳۲هزار دلار در هر تن برای یکسال گذشته ثبت شده است.

هم‌اکنون برای روز ۲۰ اکتبر قیمت ۱۰۱۵۰ - ۱۰۱۵۵دلار به صورت نقدی در بازار رسمی فلزات (LME) معامله شده است که نشان از کاهش قیمت می‌دهد.

هم‌اکنون قیمت داخلی این فلز بسیار متغیر است، زیرا قیمت تمام شده برای واردکننده بسیار بالا بوده و با توجه به قیمت فعلی بایستی زیانی ۱۵هزار تا ۲۰هزار دلار در هر تن را تقبل کند. هیچ دلیلی هم برای ثبات قیمت وجود ندارد. بنابراین هم خریدار و هم فروشنده مقاومت می‌کنند. موید این مطلب معامله با قیمت نزدیک به ۲۲هزار دلار در چند روز گذشته در حالی که قیمت جهانی نزدیک به ۱۴هزار دلار بوده است. هم اکنون با توجه به انحصار این ماده قیمت هنوز بالاست. غالب فروشندگان منتظر افزایش قیمت هستند که برای سال آینده میلادی دور از ذهن نمی‌باشد. بازار این ماده توسط واردکنندگان عمده بسیار راکد شده و معاملات فعلی توسط واردکنندگان جزء‌ می‌باشد.

هم‌اکنون قیمت داخلی این ماده با درصد نزدیک به ۹۹درصد حدودا ۲۲هزار دلار در هر تن است، اما معامله با قیمت‌های پایین‌تر نیز صورت می‌گیرد. هم اکنون تنها توافق بین خریدار و فروشنده ملاک تعیین قیمت است و نه چیز دیگر.... . برای این ماده هیچ قیمت معینی دیده نمی‌شود.

نکته دیگر عیار این ماده است که در برخی محموله های وارداتی بالاخص با مبدا کشورهای شرقی عیار ملاحظه شده کمتر از عیار عرف جهان یعنی ۹۹درصد است که تاثیرات روانی و فنی بدی را بر بازار گذارده است. ساده‌ترین راه آزمایش این ماده در حین معامله است.

این روزها‌، روزهای سختی برای واردکنندگان قدیمی این ماده است.

توصیه می‌شود افراد با سرمایه محدود اقدام به واردات این ماده نکنند، زیرا احتمال شکست بیشتر از پیروزی است.