بالاترین حد ارزش یورو در مقابل دلار
مسعودرضا طاهری-ارزش یورو به بالاترین نرخ برابری خود طی دو سال اخیر در مقابل دلار نزدیک شد. به گزارش بلومبرگ اعلام نرخ رشد اقتصادی بیشتر اروپا نسبت به آمریکا که انتظار افزایش نرخ بهره یورو را نیز بالا برده موجب رشد تقاضا و قیمت برای یورو شد. در پی این تحول نرخ برابری یورو در مقابل دلار آمریکا به حد ۳۴۴۲/۱ رسید.
ارزش پوند انگلیس نیز در مقابل دلار تا حد ۹۷۱۷/۱ بالا رفت.در عوض نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن با کاهش ۱۶۵/۰واحد مواجه شد و از حد ۲۶۵/۱۱۹ به سطح ۱/۱۱۹ پایینتر آمد.با اعلام خبر احتمال افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در هفته جاری نرخ برابری یورو در مقابل ین ژاپن نیز تا حد ۹۰/۱۵۹ رشد کرد. بنابراین گزارش اطلاعات اقتصادی کشورهای اروپایی همچون آلمان دورنمای بهتری در زمینه تجارت و بازرگانی دارند. بر اساس این اطلاعات صادرات آلمان به بالاترین حد خود طی ۶ماه اخیر رسیده و تولیدات صنعتی فرانسه نیز از میزان پیشبینی شده فراتر رفت و در حدود ۱/۱درصد رشد کرد.Adam Myers استراتژیست ارزی گروه مالی UBS - AG در لندن پیشبینی کرد که در هفته جاری نرخ بهره یورو توسط بانک مرکزی اروپا به میزان ۲۵/۰درصد بالا رود. وی چشمانداز تقویت یورو در مقابل سایر ارزها بهویژه دلار آمریکا را همچنان رو به افزایش عنوان کرده است. انتظار میرود تا پایان هفته جاری میلادی نرخ برابری یورو به ۳۵/۱ در مقابل دلار برسد.
از ژاپن نیز خبر میرسد که ماه آینده نرخ تورم در این کشور به صفر میرسد و بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را در حد ۵/۰درصد کنونی نگاه خواهد داشت که در بین سایر کشورهای بزرگ جهان کمترین میزان نرخ بهره را دارا است و انتظار میرود پدیده Trade Carry (استقراض ین از بانکهای ژاپنی و خرید ارزهای دیگر با نرخ بازدهی بیشتر) همچنان تداوم یابد و نرخ ین بیش از پیش تضعیف شود. پیشبینی شده است که تا پایان سال جاری میلادی نرخ یورو به ۱۶۹ین و نرخ دلار به ۱۳۰ین برسد.
کشور چین نیز با ادعای اینکه مداخله سازمان تجارت جهانی (WTO) در قوانین کپیرایت به روابط تجاری این کشور لطمه خواهد زد تهدید کرده است که در میزان ذخایر یک تریلیون دلاری خود تغییراتی را اعمال خواهد کرد.
کاهش ارزش دلار در مقابل یورو باعث رشد ۴/۴دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی شد اگرچه پیامد این افزایش در بازار داخلی تاثیر چندانی بر قیمت انواع سکه و طلا نداشت.
ارسال نظر