شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۵۰

  • شکست قطعی سیاست فیلترینگ در غیاب پایگاه اجتماعی

    دنیای اقتصاد -گروه بازار دیجیتال: با گذشت قریب به یک ماه از انتشار دومین گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران درباره «کیفیت اینترنت در ایران»، حالا پس از داده‌های ارائه‌شده در رویداد «واکاوی تخصصی آینده اینترنت در ایران»، می‌توان تصویر واقع‌بینانه‌تری از مسیر طی‌شده در یک سال گذشته به دست داد. اعلام سهم ۴۵ درصدی ترافیک داخلی از کل ترافیک مصرفی کشور توسط رئیس رگولاتوری، علامت سوال بزرگی را پیش روی سیاستگذاران کشور قرار می‌دهد: این همه هیاهو صرفا برای ۲۰ درصد مصرف بیشتر؟ صاحب‌نظران بر این باورند که نه افکار عمومی و نه جامعه نخبگانی کشور با سیاست‌های اتخاذ شده در زمینه فیلترینگ همراه نیستند و این موضوع می‌تواند باب هر نوع گفت‌وگوی علمی-تخصصی بر سر مساله کیفیت اینترنت را به کلی مسدود کند. در شرایطی که از نظر وزارت ارتباطات، پای هر شاخصی برای سنجش کیفیت و پایداری اینترنت چوبین و متزلزل است، مشخص نیست کاربران و کسب‌وکارها برای تحلیل وضعیت اینترنت در ایران باید به چه مرجع یا منبعی مراجعه کنند.
  • اختلال دوباره در پیام‌رسان ایتا

    ایرنا: پیام‌رسان بومی ایتا مجددا با اختلالاتی مواجه شد. محسن غفاری، مدیرعامل ایتا روز جمعه در این باره گفت: طبق برنامه‌ریزی قبلی که داشتیم و دو روز پیش در کانال‌های اطلاع‌رسانی ایتا اعلام شد، برای افزایش تاب‌آوری سیستم و ارتقای زیرساخت‌های سخت‌افزاری اعلام کردیم که بامداد جمعه از یک تا ۵ صبح برای ارتقای سیستم قطعی خواهیم داشت و اختلال داریم که همکاران فنی ما با برنامه‌ریزی و اطلاع قبلی به بهینه‌سازی و ارتقای زیرساخت‌های فنی پرداختند.
  • بیش از ۴۰ میلیون نفر از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هم اکنون حدود ۶ میلیون خانوار و کسب‌وکارها از خدمات فیبرنوری با سرعت ۱۰۰ مگابایت برثانیه استفاده می‌کنند، از توسعه شبکه فیبرنوری در شهرهای مختلف کشور خبر داد.
  • رئیس رگولاتوری: حجم بسته‌های اینترنت برمبنای بین‌الملل است

    سیتنا: رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گفت: تا پیش از افزایش قیمت، ترافیک داخل نیم‌بها بود و پس از افزایش قیمت، تعرفه داخل حدود ۰.۳۷ درصد بین‌الملل محاسبه می‌شود و در بسته‌های اینترنتی نیز‌ پیش‌فرض حجم اعلامی بر مبنای بین‌الملل است‌.امیر لاجوردی در ویراستی خود و در پاسخ به تحلیل‌ یکی از کاربران این شبکه اجتماعی پیرامون قیمت‌های اینترنت و آنکه آیا هزینه اینترنت داخلی نیم‌بها محاسبه می‌شود یا اینترنت بین‌الملل دوبرابر گفت: تا پیش از افزایش قیمت ترافیک داخل نیم‌بها بود و پس از افزایش تعرفه داخل حدود ۰.۳۷درصد بین‌الملل محاسبه می‌شود.
  • سیاستگذاری و رگولاتوری؛ موانع توسعه لجستیک در کشور

    دنیای اقتصاد: بدون شک مسیر رشد مقیاس‏‌پذیر خدمات خرده‏‌فروشی آنلاین و بازارگاه‏‌ها در همه جای جهان از توسعه شبکه لجستیک مطمئن، کارآمد و مقرون‏‌به‏‌صرفه می‏‌گذرد؛ مسیری که البته برای منفعت عمومی و اهداف توسعه پایدار نیز مزیت‏‌‏‌آفرین است. چه اینکه معمولا در بسیاری از کشورهای جهان ارتقای کمی و کیفی شبکه‏‌های پستی و حمل‌ونقل بین‏‌شهری نیز به‏‌واسطه نوآوری بخش خصوصی در صنعت لجستیک امکان‏‌پذیر شده است. اهمیت این موضوع باعث شد اولین رویداد «نکست‏‌شیفت» به همت گروه دیجی‏‌کالا با موضوع «نوآوری در صنعت لجستیک» روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در محل باشگاه دیپلماتیک وزارت خارجه برگزار شود که در آن کسب و کارهای مختلف به بیان چالش‏‌های توسعه این صنعت در ایران و نوآوری‏‌های پیرامون آن در سال‌های اخیر پرداختند. دیجی‏‌کالا که یکی از گسترده‏‌ترین زیرساخت‏‌های نوآور و فناور لجستیک و توزیع درون‏‌شهری و بین‏‌شهری در خاورمیانه را در اختیار دارد، در این رویداد از عزم عملیاتی خود برای بهینه‏‌سازی شبکه کنونی و حرکت به سمت تغییرات فناورانه در آینده نزدیک خبر داد.
  • بسترهای تجاری‌سازی خصوصی یا دولتی؟

    فرید شاهمرادی مدیر توسعه کارخانه‏‌های نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری
    مطالعه برنامه هفتم توسعه به‌ویژه فصل بیستم آن که با عنوان ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی تنظیم و تدوین شده است، نشان می‌دهد که همچنان نگاه دولت‌‌ها به فناوری و نوآوری در اولویت سوم و کم‌‌بهره‌‌ترین قسمت از بحث‌‌های علمی، تحقیقاتی و فناوری است. به طوری که وزارت ارتباطات تنها ۲‌درصد از بودجه خود را به فناوری اختصاص می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر