اعتصاب کارگران شیکاگو
گروه تاریخ و اقتصاد: اول ماه مه بهعنوان روز جهانی کارگر نامیده شده است. کارگران یکهزار و دویست کارخانه و کارگاه شیکاگو در چهارم ماه مه سال ۱۸۸۸ دست به اعتصاب زدند که این عمل آنها با واکنش خشونت آمیز پلیس رو به رو شد. کارگران اعتصابی خواستار تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات کار از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت بودند. در آن زمان شهر شیکاگو مرکز خطوط راه آهن و ارتباط بین شرق و غرب آمریکا بود و از نظر اقتصادی و تجاری یک مرکز تجاری مهم در آمریکا محسوب میشد. در سال ۱۸۷۱ آتشسوزی مهیبی قسمتهایی از شهر را ویران کرد و از بین برد؛ اما حیات اقتصادی و اجتماعی دوباره به این شهر بازگشت و به سرعت رشد کرد.
گروه تاریخ و اقتصاد: اول ماه مه بهعنوان روز جهانی کارگر نامیده شده است. کارگران یکهزار و دویست کارخانه و کارگاه شیکاگو در چهارم ماه مه سال ۱۸۸۸ دست به اعتصاب زدند که این عمل آنها با واکنش خشونت آمیز پلیس رو به رو شد. کارگران اعتصابی خواستار تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات کار از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت بودند. در آن زمان شهر شیکاگو مرکز خطوط راه آهن و ارتباط بین شرق و غرب آمریکا بود و از نظر اقتصادی و تجاری یک مرکز تجاری مهم در آمریکا محسوب میشد. در سال ۱۸۷۱ آتشسوزی مهیبی قسمتهایی از شهر را ویران کرد و از بین برد؛ اما حیات اقتصادی و اجتماعی دوباره به این شهر بازگشت و به سرعت رشد کرد. نام شیکاگو را فرانسویهای استعمارگر در قرن شانزدهم بر این شهر نهادهاند. این نام از زبان بومیان آمریکایی و لفظ شیکاکوا اخذ شده است. واژه شیکاکوا (shikaakwa) به معنی پیاز کوهی است. قلمرو شیکاگو قرنها محل نزاع بومیان و مهاجران بوده تا اینکه در اوت سال ۱۸۳۳ شهر شیکاگو با جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر بنا نهاده شد. جمعیت این شهر به سرعت افزایش یافت و در سال ۱۸۳۵ به ۴ هزار نفر رسید. این شهر طی یک دهه بعد از نظر تجاری و فضای کارگری رشد کرد. نخستین نهاد مدرن تجاری آمریکا نیز در همین شهر در سال ۱۸۴۸ و با عنوان «اداره تجارت شیکاگو» بنیان گذاشته شد. فضای خاص کارگری این شهر رفتهرفته به تکوین مطالبات صنفی نیز دامن زد که اعتصاب بزرگ ماه مه سال ۱۸۸۸ از آن جمله است.
واکسن ضد تب زرد
در تاریخ ۸ اردیبهشت (۲۸ آوریل سال ۱۹۳۲) برای نخستین بار واکسن ضد تب زرد(Yellow fever) برای استفاده انسان مجاز اعلام شد. بیماری تب زرد در آن زمان یکی از مهلکترین بیماریهای انتقالی از حشرات به انسان بود. بنا آمار طی دهه ۱۹۲۰ روزانه ۱۰ هزار نفر در آفریقا و مناطق دیگر دنیا به دلیل آلودگی به ویروس تب زرد جان خود را از دست میدادند. این بیماری هنوز نیز در آفریقا روزانه جان دهها نفر را میگیرد. بیماری تب زرد در سال ۱۸۷۸ در منطقه میسی سی پی شیوع یافت و جان ۲۰ هزار نفر را گرفت. در دهه ۱۹۲۰ مطالعات آزمایشگاهی مرتبط با تب زرد در دانشگاهها و موسسات تحقیقی آفریقا و آمریکا سرعت گرفت و در دهه ۱۹۳۰دانشمندی آفریقایی به نام ماکس تیلر در موسسه راکفلکر نیویورک موفق به کشف و توسعه واکسن این ویروس شد. ماکس تیلر
(۱۸۹۹ -۱۹۷۲) به خاطر این کشف و تحقیقات علمیاش در سال ۱۹۵۱ جایزه نوبل را دریافت کرد.
ارسال نظر