حال و هوای روز ۱۴ بهمن ۵۷
صفحه نخست روزنامه اطلاعات در روز ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ به تمامی نشانگر حال و هوای کشور در آن روزهاست. تیتر نخست این روزنامه به خبر تعیین اعضای شورای انقلاب اختصاص داده شده است. آیتالله هاشمیرفسنجانی در کتاب «صورت مذاکرات شورای انقلاب، جلد ۱» چنین نوشته است «. . . آقای مطهری در مراجعت از سفر پاریس، دستور رهبر عظیمالشأن انقلاب را مبنی بر تشکیل شورای انقلاب آوردند.
حضرت امام آقایان شهید مطهری، شهید بهشتی و موسوی اردبیلی و شهید باهنر و اینجانب هاشمیرفسنجانی را بهعنوان هسته اول شورای انقلاب تعیین و اجازه داده بودند که افراد دیگر با اتفاقنظر این پنج نفر اضافه شوند و در جلسات ابتدایی تصمیم بر این شد که حتیالامکان ترکیب شورا از اعضای روحانی و غیرروحانی به نسبت مساوی و نزدیک به هم باشد.
صفحه نخست روزنامه اطلاعات در روز ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ به تمامی نشانگر حال و هوای کشور در آن روزهاست. تیتر نخست این روزنامه به خبر تعیین اعضای شورای انقلاب اختصاص داده شده است. آیتالله هاشمیرفسنجانی در کتاب «صورت مذاکرات شورای انقلاب، جلد ۱» چنین نوشته است «... آقای مطهری در مراجعت از سفر پاریس، دستور رهبر عظیمالشأن انقلاب را مبنی بر تشکیل شورای انقلاب آوردند.
حضرت امام آقایان شهید مطهری، شهید بهشتی و موسوی اردبیلی و شهید باهنر و اینجانب هاشمیرفسنجانی را بهعنوان هسته اول شورای انقلاب تعیین و اجازه داده بودند که افراد دیگر با اتفاقنظر این پنج نفر اضافه شوند و در جلسات ابتدایی تصمیم بر این شد که حتیالامکان ترکیب شورا از اعضای روحانی و غیرروحانی به نسبت مساوی و نزدیک به هم باشد. ترتیب انتخاب اعضای دیگر و تکمیل شورا تا آنجا که حافظه یاری میکند و با استمداد از حافظه دیگران چنین بود: پیش از پیروزی انقلاب، آقایان سیدمحمود طالقانی، سید علی خامنهای [مقام معظم رهبری]، [محمدرضا] مهدویکنی، احمد صدر، حاج سید جوادی، مهندس مهدی بازرگان، دکتر یدالله سحابی، مهندس مصطفی کتیرایی، سرلشکر ولیالله قرنی، سرتیپ علیاصغر مسعودی به اتفاق آرا به عضویت انتخاب شدند.
پس از پیروزی انقلاب و تشکیل دولت موقت، آقایان بازرگان و سحابی و کتیرایی و حاج سید جوادی و قرنی به دولت و ارتش منتقل شدند و به جای آنها آقایان دکتر حسن حبیبی، مهندس عزتالله سحابی، دکتر عباس شیبانی و ابوالحسن بنیصدر انتخاب شدند و در مرحله بعد پس از شهادت استاد مطهری، آقایان مهندس میرحسین موسوی، احمد جلالی و دکتر حبیبالله پیمان انتخاب شدند و آقای مسعودی به کار اجرایی رفت...» با شروع کار مجلس و شورای نگهبان و دیگر نهادها، مسوولیت و ضرورت وجودی شورای انقلاب به پایان رسید. در ۱۲ تیر ۱۳۵۹ آیتالله بهشتی اعلام کرد: «مسوولیت شورای انقلاب دو هفته دیگر پایان مییابد.» سپس آخرین جلسه شورا در ۲۶ تیر ۱۳۵۹ برگزار شد.
ارسال نظر