وی افزود: مسوولان فعلی صنعت برق، قیمت‌های دستوری و تکلیفی انرژی را عامل ناترازی برق و افت سرمایه‌گذاری می‌‌‌دانند، اما واقعیت این است که قانون رفع موانع تولید و برنامه ششم برای مابه‌‌‌التفاوت‌‌‌ها راهکارهای قانونی ارائه کرده ولی مسوولان صنعت برق هیچ‌گاه به درستی از این ظرفیت‌‌‌ها استفاده نکرده‌‌‌اند. این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: از طرفی این همه ماجرا نیست، ما در کشورمان بالاترین تلفات تبدیل انرژی در نیروگاه با راندمان بسیار پایین و تلفات انتقال را در شبکه داریم که هزینه تمام‌‌‌شده هر کیلووات ساعت انرژی را به ۱۰ سنت نزدیک کرده است در این شرایط این سوال مطرح است که چرا هزینه تلفات بالای شبکه و راندمان پایین نیروگاه را مردم باید پرداخت کنند؟

وی بیان کرد: از طرفی سوخت غالب نیروگاه‌‌‌های حرارتی گاز است و به ازای هر متر مکعب گاز، حدود ۳/ ۳ کیلووات ساعت برق تولید می‌شود، وزارت نیرو تا سال‌‌‌های متمادی این گاز را که ثروت ملی است تقریبا به صورت رایگان دریافت می‌‌‌کرده است و بیش از نیمی از بهای تمام شده برق، مربوط به هزینه گاز است که از ثروت عمومی هزینه می‌شود (هر مترمکعب گاز ۵۰ ریال که تقریبا ناچیز است و البته مدتی است این عدد ناچیز دو برابر شده است که باز هم نسبت به بهای واقعی گاز تقریبا صفر است). عرب‌‌‌صادق خاطرنشان کرد: اکنون که در فصل گرما با مشکل ناترازی ظرفیت عملیاتی نیروگاهی و مصرف مواجه هستیم، میزان توان تولیدی حدود ۶۲‌هزار مگاوات است که بیش از ۱۰‌هزار مگاوات ناترازی بین نیاز مصرف و توان تامین شده وجود دارد البته بنده معتقدم این عدد ناترازی صحیح نیست چراکه برنامه خاموشی صنایع که تحت عنوان نادرست مدیریت مصرف به صنایع اعمال می‌شود باید در نیاز واقعی مصرف لحاظ شود، بنابراین ناترازی واقعی در تولید و مصرف بیش از ۲۰‌هزار مگاوات است.

وی تاکید کرد: اگر‌‌‌تلفات شبکه برق که اکنون ادعا می‌شود ۱۳‌درصد است و البته در واقعیت حداقل ۱۸‌درصد است و نسبت به متوسط دنیا حدود ۱۰‌درصد بیشتر و شرایط بدتر است، تدبیر شود حداقل ۶ هزارمگاوات رشد ظرفیت عملیاتی از منصوبه فعلی خواهیم داشت و این با کمتر از ۱۰‌درصد هزینه احداث و نصب شبکه و نیروگاه جدید محقق می‌شود. این کارشناس حوزه انرژی علت ناموفق بودن برنامه کاهش تلفات در صنعت برق را غیرفنی دانست و افزود: وضعیت فعلی شبکه برق کشور نه سیستم دارد و نه رویت‌‌‌پذیر است. رویت‌‌‌پذیری به این معنا که سناریوهای مختلف پیش‌‌‌رو با افزایش بار و رشد مصرف، خروج خط و نیروگاه و ترانسفورماتور به‌‌‌صورت دقیق و فنی مدیریت شود و این در شبکه وجود ندارد و منجر به این شده که در نقاط مهم شبکه قابلیت اطمینان وجود نداشته باشد و به ازای هر رشد بار یا خروج المان، به همان میزان خاموشی اعمال کنیم.