صنعت آب پیشرو در عرصههای بینالمللی
کیوان کاویانپور، مدیرعامل شرکت فناوری نوین نیرو با اعلام این مطلب به «دنیای اقتصاد» گفت: یکی از دلایل کندی پروژههای صنعت آب، عدم تخصیص صحیح منابع مالی برای چنین پروژههای حیاتی است. نکته مهمتر این است که در برخی موارد، عدم انتخاب صحیح پیمانکاران این حوزه بهخصوص در بخش تخصصی رخ میدهد. وی در ادامه به مشکلات پیش روی سدسازی کشور اشاره کرد و افزود: البته تنها با داشتن تیم بهرهبرداری مناسب نمیتوان از بسیاری هدررفتهای انرژی و از بین رفتن تجهیزات جلوگیری کرد، بلکه نیاز به بازنگری، آموزش و سرمایهگذاری بیشتری داریم. عدم توجه کافی به این موضوع باعث میشود با توجه به هزینه سنگینی که صرف تجهیزات شده، پروژههای سدسازی بهصورت اصولی مورد بهرهبرداری قرار نگرفته و در نتیجه، عدم بهرهبرداری مناسب موجب مستهلک شدن سدها میشود.
مدیر عامل شرکت فنآوری نوین نیرو افزود: با توجه به تغییر اقلیم و کمبود آب آموزشهای مبتنی بر صرفهجویی، اصلاح الگوی مصرف و نگاه ساختارگونه به بحث کشاورزی و ایجاد نوآوری و همچنین استفاده از تکنولوژیهای برتر، بسیار راهگشا است، اما توجه به صنایع بالادستی نیز به همان اندازه و حتی بیش از آن حائز اهمیت است.
کاویانپور بیان کرد: اتمام طرحهای نیمهتمام و به بهرهبرداری رساندن آنها، بهرهبرداری اصولی از سدها، تعمیرات و نگهداری منظم برای جلوگیری از هدر رفت آب و بالا بردن راندمانها و نیز مطالعه دقیقتر پروژههای مطالعاتی و شروع و اجرای فشرده طرحهای مهم و اولویتدار در این صنعت از مهمترین مسائل است. کاویانپور به دیگر مشکلات این صنعت اشاره کرد و ادامه داد: یکی از بحثهای دیگر که بهنظر من سیاسی بوده و تنها مختص به صنعت آب نیست، افتتاح سیاسی و زودهنگام پروژههاست. در بسیاری موارد به جای افتتاح پروژهها بعد از پایان مراحل ساخت کامل و تحویل موقت، شاهد افتتاحهای مناسبتی هستیم. در اکثر مواقع، پروژهای که ۹۰ درصد آن نهایی شده اما ۱۰ درصد از آن باقی مانده، افتتاح میشود. آن ۱۰ درصد باقیمانده از پروژه، به دلیل نبود انگیزه و نقدینگی بسیار زمان میبرد تا پایان یابد، درنتیجه هرگز آن پروژه به بهرهبرداری درست و کامل نمیرسد.
مدیرعامل شرکت فنآوری نوین نیرو گفت: این شرکت در سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را با طراحی پروژههای صنعت آب آغاز کرد. پس از آن وارد فرآیند تولید، نصب و راهاندازی پروژههای این صنعت شد و در حال حاضر بهعنوان بزرگترین شرکت تجهیزات هیدرومکانیک در ایران مشغول فعالیت است. این شرکت در این سالها موفق به اتمام و راهاندازی تجهیزات بیش از ۵۰ سد در داخل و خارج از ایران شده و در این حوزه بهعنوان شرکت دانشبنیان نیز مورد تایید و ارزیابی قرار گرفته است. کاویانپور افزود: دو پروژه در خارج از ایران اجرا کردیم. در ابتدا پروژه «سنگ توده» در تاجیکستان بود که اجرایی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. پروژه دوم در عراق به نام «سد درالوک» است که در آن پروژه، بخش عمده تجهیزات با شرکت فنآوری نوین نیرو بود که خوشبختانه ساخت آن به اتمام رسیده و در مرحله نصب آن قرار داریم.
در فرانسه نیز برای اولین بار، ساخت بخشی از نیروگاهی کوچک را بر عهده داشتیم که آن پروژه هم اجرا و به کارفرما تحویل داده شده است. این کارشناس حوزه ساخت سازههای صنعتی افزود: این شرکت دانش بنیان سعی دارد با ۳۵۰ نیروی متخصص در زمینه طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی بهترین خدمات را ارائه دهد اما یکی از مباحثی که مجموعه ما و دیگر شرکتها با آن همچنان مواجه هستیم، عدم حمایت واقعی دولت در شرایط بیثباتی اقتصادی، عدم تصمیمات به موقع برای جبران خسارت وارد شده و تغییرات پی در پی قوانین است که شرکتها را سردرگم میکند. کاویانپورعنوان کرد: از دولت، وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضا میکنیم تا در تصمیمگیریهای خود موانع جدیدی برای تولید ایجاد نکند و همچنین بستر رانت را از بین برده و شرایط ویژهای برای ارتقای شرکتهای دانشبنیان فراهم کنند.
ارسال نظر