سه اصل تمایز «میلی‏‏‌گلد» از رقبا

مصطفی امامی، ‌‌‌ مدیرعامل میلی در ابتدای این نشست خبری گفت: ‌‌‌ شکل‌‌‌گیری میلی به ۵سال پیش برمی‌‌‌گردد. دغدغه‌‌‌ای خارج از بازار طلا باعث شد که این ایده شکل بگیرد. مشکلی که آن زمان وجود داشت این بود که هیچ روش مشخص، شفاف و قانونی برای حفظ ارزش پول‌‌‌های خرد وجود نداشت. ما به این نتیجه رسیدیم که شاید طلا بتواند این نقش را ایفا کند، چون با بازار گسترده و فراگیر خود قابلیت حفظ ارزش را دارد.

وی در ادامه گفت: اسم میلی از میلی‌‌‌گرم آمده است. هدف ما این بود که سرمایه‌‌‌گذاری حتی با پول خرد هم امکان‌‌‌پذیر شود. فرآیند کار بسیار ساده است؛ هر کسی که بخواهد می‌تواند از طریق پلتفرم ما حجم طلای موردنظرش را خریداری کند و در کیف پول طلای خودش نگه دارد. اگر مشتری بخواهد، ما این طلا را به‌‌‌صورت رایگان برایش نگهداری می‌‌‌کنیم و در هر ساعت از شبانه‌‌‌روز، امکان تبدیل آن به ریال فراهم است. حتی اگر کسی مایل باشد، می‌تواند طلای خودش را از نمایندگی‌های ما تحویل بگیرد.

مدیرعامل میلی بیان کرد: ما به دنبال ایجاد یک اکوسیستم مبتنی بر طلا هستیم. هدفمان این است که استفاده از طلا را در تعاملات مالی کاربران گسترش دهیم و خدمات متنوعی در این زمینه ارائه کنیم. در کسب و کار طلا، شفافیت اصل مهمی است. ما همیشه به این اصل پایبند بوده‌‌‌ایم. اخیرا که نهادهای نظارتی فعالیت‌‌‌های ما را بررسی کردند، به این نتیجه رسیدند که شفافیت ما کاملا قابل‌‌‌اطمینان است. ما یک نرخ ثابت برای خریدو فروش داریم و این موضوع باعث شده اعتماد کاربران جلب شود. موضوع دوم، شفافیت در کارمزدهاست. ما پایین‌‌‌ترین کارمزد بازار را ارائه می‌‌‌دهیم که تنها نیم‌درصد را شامل می‌شود. این در حالی است که در فضای سنتی، کارمزدها بین ۳ تا ۷‌درصد است.

خالی فروشی نداریم

اکرمی در ادامه به گستره شفافیت در این پلتفرم معاملاتی طلا اشاره کرد و گفت: ‌‌‌ یکی از اصول مهم ما در میلی، شفافیت و جلوگیری از خالی‌‌‌فروشی است. ما تنها طلایی را که در اختیار داریم به فروش می‌‌‌رسانیم و فروش بدون حضور طلا در سامانه ممکن نیست. با توجه به حساسیت‌‌‌های قانونی این موضوع، ما ابتدا طلا را می‌‌‌خریم و سپس به کاربران عرضه می‌‌‌کنیم. این فرآیند نه‌‌‌تنها به یک اصل درونی در میلی تبدیل شده بلکه در چارچوب قوانین نیز تعریف شده است.

وی خاطرنشان کرد: از نظر قانونی، ما تمامی هماهنگی‌‌‌های لازم را انجام داده‌‌‌ایم. در بازار سنتی قوانین مشخصی وجود دارد و ما تلاش کرده‌‌‌ایم از مسیرهای مختلف این هماهنگی‌‌‌ها را برقرار کنیم. مجوزهای لازم از نهادهایی مانند اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، اتحادیه طلای تهران، و اتحادیه بنکداری طلا را اخذ کرده‌‌‌ایم. همچنین در تعامل کامل با وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) هستیم و در زمینه ضوابط مربوط به اینماد، مسیر خود را بر اساس الزامات سال ۱۳۹۹ آغاز کرده‌‌‌ایم و با الزامات جدید نیز خود را به‌‌‌روز می‌‌‌کنیم.

به گفته مدیرعامل میلی، ‌‌‌ فضای فرهنگی و سازمانی میلی از ابتدا استارت‌آپی و مبتنی بر شفافیت بوده است. در طول مسیر با چالش‌‌‌های زیادی روبه‌‌‌رو شده‌‌‌اند و با افزایش تراکنش‌‌‌ها و کاربران، چالش‌‌‌هایی در زمینه تسویه پول و تامین طلا به وجود آمد، اما تمامی این فرآیندها به‌‌‌صورت شفاف و تعاملی مدیریت شده است.

اکرمی گفت: آینده میلی افق روشنی دارد. ما به دنبال ایجاد فضایی برای ذخیره طلا با حجم بالا هستیم که نه‌‌‌تنها برای کاربران بلکه برای شرکای تجاری از جمله بانک‌ها و نهادهای مختلف فرصت‌‌‌های اعتباری و اعتمادی فراهم کند. همچنین، جمع‌‌‌آوری تدریجی سرمایه‌‌‌های خرد می‌تواند به شکل‌‌‌گیری یک کالای ارزشمند در آینده منجر شود، ایده‌‌‌ای که ما در حال بررسی و برنامه‌‌‌ریزی برای آن هستیم.

خزانه طلای میلی در بانک کارگشایی است

در ادامه سعید صادقی، ‌‌‌ عضو هیات مدیره و معاون بازاریابی میلی گفت: ‌‌‌ بازار سنتی طلا چالش‌‌‌هایی مانند عدم‌شفافیت و ناامنی در نگهداری طلای خریداری‌‌‌شده توسط مشتریان دارد. ما در میلی توانستیم بازاری ایجاد کنیم که با استفاده از فناوری فین‌‌‌تک، شفافیت کامل در زمینه قیمت و کارمزد را به ارمغان آورد. به این ترتیب، ارتباطی قوی میان بازار سنتی طلای آب‌‌‌شده و فناوری‌‌‌های نوین برقرار کرده‌‌‌ایم.

وی افزود: ‌‌‌ فضای پلتفرم ما به‌‌‌گونه‌‌‌ای طراحی شده که کاربر راحتی و سهولت استفاده را به‌‌‌طور محسوسی تجربه کند. به‌‌‌عنوان مثال، کاربران می‌توانند در کمتر از ۱۰ ثانیه طلای موردنظر خود را خریداری کنند. فناوری و سادگی از اهداف اصلی ما بوده تا هر قشری با هر سطح دانش و سوادی بتواند از این خدمات بهره‌‌‌مند شود. تامین و نگهداری طلا یکی از اولویت‌‌‌های ماست. ما تنها طلایی را که خود خریداری کرده‌‌‌ایم به کاربران می‌‌‌فروشیم. تمامی فاکتورها قابل ردیابی و پیگیری هستند. از همان ابتدا از پروتکل بانک کارگشایی استفاده کرده‌‌‌ایم و طلای کاربران را در خزانه‌‌‌های این بانک نگهداری می‌‌‌کنیم. فرآیند ما به این شکل است که ابتدا طلا خریداری و به خزانه منتقل می‌شود، سپس کیف پول مرکزی میلی شارژ شده و طلای کاربران از این طریق فروخته می‌شود. این سازوکار یکی از مزیت‌‌‌های رقابتی اصلی ماست.

معاون بازاریابی میلی همچنین بیان کرد: در جریان معاملات طلا در پلتفرم میلی، ‌‌‌ امکان درخواست تحویل طلا برای کاربران نیز فراهم است. طلا با پلمب هوشمند و با عیار ۷۵۰ (۱۸عیار) به کاربران تحویل داده می‌شود. در حال حاضر، در تهران دو شعبه حضوری داریم که علاوه بر تحویل فیزیکی طلا، امکان خرید و فروش مصنوعات طلا نیز در قالب میلی گالری فراهم است. گفتنی است نرخ‌ها در سامانه میلی هر ۳۰ ثانیه یک بار به‌روز‌رسانی می‌شود.

صادقی افزود: روند رشد میلی از اسفندماه سال گذشته آغاز شد. ما پس از انجام کمپین‌‌‌های خاص در جوامع محدود و رفع مسائل فنی، میلی را به‌‌‌صورت رسمی و عمومی راه‌‌‌اندازی کردیم. در این مدت کوتاه، بیش از ۲ میلیون کاربر جذب کرده‌‌‌ایم که از این تعداد، ۱.۲میلیون نفر حداقل یک تراکنش داشته‌‌‌اند. برنامه ما این است که تعداد کاربران را تا پایان سال‌جاری چند برابر افزایش دهیم.

محیطی امن، ساده و در دسترس برای تمامی کاربران

محمد حمزه‌‌‌ئی معاونت فنی میلی نیز به گفت‌وگو در این نشست وارد شد و گفت: در طراحی و تولید نرم‌‌‌افزار میلی، برخی اصول کلیدی را از همان ابتدا مدنظر قرار دادیم که همگی در جهت ارائه تجربه‌‌‌ای مطلوب و امن برای کاربران بوده است. اولین اصل، سادگی است. از ابتدا تصمیم گرفتیم که این پلتفرم برای عموم مردم با هر سطح سوادی قابل دسترسی باشد. بنابراین، اصل سادگی به‌‌‌عنوان یک اولویت در طراحی لحاظ شد. سپس موضوع ارائه طلا با نرخ ثابت و به‌‌‌صورت ۲۴ ساعته مطرح می‌شود. این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد که در هر لحظه از شبانه‌‌‌روز، طلا را با یک نرخ شفاف خریداری کنند.

وی افزود: موضوع بعدی، امنیت است. در طراحی نرم‌‌‌افزار میلی، امنیت از مرحله کدنویسی تا به‌‌‌روزرسانی مداوم نسخه‌‌‌ها به‌‌‌طور جدی موردتوجه قرار گرفته است. ما با یک تیم امنیتی قوی،  از ابزارهای اتوماتیک و مکانیزم‌‌‌های پیشرفته برای حفظ امنیت کاربران استفاده می‌‌‌کنیم. همچنین از سیستم‌‌‌های بک‌‌‌آپ‌‌‌گیری دائمی بهره برده‌‌‌ایم تا داده‌‌‌های کاربران در دیتاسنترهای مختلف ذخیره و از دسترس خارج نشود. البته دسترسی‌‌‌پذیری نیز حائز اهمیت است. کاربران باید بتوانند به‌‌‌سادگی وارد سامانه شوند و تراکنش‌‌‌های خود را بدون هیچ مشکلی انجام دهند. از این رو، رویه‌‌‌هایی اتخاذ کردیم که در زمان اوج تقاضا نیز، نرم‌‌‌افزار به‌‌‌خوبی پاسخگو باشد.

حمزه‌‌‌ئی خاطرنشان کرد: مقیاس‌‌‌پذیری نیز اصلی است که از اهمیت بالایی برخوردار می‌شود. با افزایش تعداد کاربران و نوسانات بازار، سامانه باید عملکرد خود را حفظ کند. ما در میلی توانستیم در اوج تقاضا، ۵۰ تراکنش در ثانیه را ثبت کنیم؛ این عدد از بسیاری از بانک‌ها نیز بیشتر است. همچنین، توانسته‌‌‌ایم رکورد ۱۰۰‌هزار تراکنش در روز و یک میلیون تراکنش در ماه را به ثبت برسانیم و این ارقام همچنان در حال افزایش هستند.

وی در خصوص احراز هویت نیز گفت: در بخش امنیت تراکنش‌‌‌ها نیز حساسیت بالایی داریم. واریز پول به سامانه تنها با اطلاعات تطابق‌‌‌یافته با شماره ملی فرد انجام می‌شود و برداشت‌‌‌ها نیز تنها به شماره شبای مالک حساب صورت می‌‌‌گیرد. این فرآیند باعث افزایش اعتماد و شفافیت در تراکنش‌‌‌های کاربران شده است. در نهایت، هدف ما این بوده است که با رعایت تمامی این اصول، محیطی امن، ساده و در دسترس برای تمامی کاربران فراهم کنیم تا بتوانند با اطمینان کامل از خدمات میلی استفاده کنند.