دنیای اقتصاد: هیات دولت در مصوبه امروز خود، واردات خودروی کارکرده از سوی اشخاص حقیقی را مجاز اعلام کرد؛ آن هم در شرایطی که امروز رییس مجلس در صحن علنی، دولت را به خاطر عدم اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده مورد خطاب قرار داده بود.
سخنگوی وزارت خارجه گفتوگوهای ایران و تروئیکای اروپایی را در ژنو تایید کرد
در شرایطی که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی ( فرانسه، آلمان و انگلیس) برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد، یک منبع آگاه به روزنامه دنیای اقتصاد گفت که مجید تخت روانچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به اسلو سفر کرده تا مذاکرات ایران و اروپا را از این پایتخت اروپایی آغاز کند.
جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش روز شنبه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد. به گزارش میزان، پرونده موسوم به چای دبش دارای ۶۱ متهم است که ۱۸ متهم آن مرتبط با گروه دبش و باقی متهمان از مدیران بانکها و وزارتخانههای صمت و کشاورزی هستند.در این جلسه دادگاه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان پرونده را قرائت کرد.
ارزیابی استاد دانشگاه تهران از مذاکرات روز جمعه ایران و تروئیکا
یک هفته بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی تروئیکای اروپایی در نشست شورای حکام آژانس، قرار است جمعه نهم آذر ماه، تهران با سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه در ژنو در خصوص مساله هستهای وارد گفتوگو شود. خبری که ابتدا توسط خبرگزاری کیودوی ژاپن منتشر شده و سپس سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را تایید کرد. اما با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم از جمله تصویب قطعنامه اخیر، روی کار آمدن دونالد ترامپ، نزدیک شدن به موعد پایان قطعنامه ۲۲۳۱ و احتمال فعال شدن اسنپبک، آیا میتوان نسبت به آینده این گفتوگوها امیدوار بود. بهزاد احمدی، استاد دانشگاه تهران در پاسخ به روزنامه «دنیایاقتصاد» گفت با وجودی که ما در شرایط نامتوازن وارد مذاکره با اروپا میشویم و در این شرایط تیم ایرانی کار دشواری را در پیش رو دارد، اما اصل مذاکره حائز اهمیت است. به گفته احمدی، اروپاییسازی موضوع ایران با اولویت هستهای یکی از اهدافی است که اروپاییها به دنبال آن هستند.
ایسنا: قالیباف با اشاره به صدور قطعنامه علیه ایران گفت: سه دولت اروپایی با حمایت آمریکا فعالیتهای هستهای کشورمان را بهانهای برای اقدامات نامشروع خود کردند و پاسخ ایران به این سوءاستفاده در دستور کار قرار گرفت و راه اندازی سانتریفیوژها آغاز شد. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز مجلس در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، گفت: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. ادامه این قبیل تصمیمات سیاسی و غیرسازنده باعث میشود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود به سمت اقدامات خارج از پروتکلهای آژانس سوق پیدا کنند.
هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی برگزار شد
دنیای اقتصاد: هشتمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با دستور کار بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و اروپا، بررسی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه، طرح سفر مقامات اجرایی به خارج از کشور و تصویب طرح جامع ارتقا کارآمدی و اثربخشی دیپلماسی اقتصادی به ریاست «سید رسول مهاجر» سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی و با حضور نمایندگان وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی روز یکشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت مشارکت همه دستگاهها و سازمانهای اقتصادی در ارتقای روابط اقتصادی بینالمللی، بر اهمیت حضور کشورمان در رقابتهای اقتصادی جهانی و تاثیر آن بر ارتقای کیفیت محصولات صادراتی و لزوم حفظ و ارتقای استانداردهای مرتبط با صادرات کالا به خارج از کشور تاکید کرد.
تسنیم: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه امروز دوشنبه با هدف شرکت در «اجلاس تمدنهای کهن» به کشور پرتغال سفر خواهد کرد. این اجلاس به میزبانی مشترک سازمان ملل متحد و کشور پرتغال در این کشور برگزار خواهد شد و عراقچی در این اجلاس سخنرانی خواهد داشت. این اجلاس با شعار «متحد در مسیر صلح: احیای اعتماد و شکل دادن به آینده» و برای بررسی اهمیت گفتوگو و مفاهمه جهت احیای اعتماد به دولتها و ملتها به منظور حراست از صلح بینالمللی برگزار میشود.
ایرنا: مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت: صحنه بینالمللی در آستانه تحول مهمی است، در منطقه غرب آسیا که رژیم صهیونیستی آتش بیار معرکه سختی علیه مردم مظلوم فلسطین و منطقه شده، بهرغم پیشبینی حامیانش رو به ضعف رفته و دیر یا زود عمر سیاسی این عنصر خونخوار، نتانیاهو، پایان خواهد یافت و از قدرت میافتد و جبهه مقاومت انشالله پیروز خواهد شد.
ایسنا: مسوولیت نمایندگی ایران در افغانستان به «علیرضا بیکدلی» معاون پیشین وزیر امور خارجه در حوزه پارلمانی، کنسولی و ایرانیان خارج از کشور واگذار شد. بر اساس اخبار منتشرشده «بیکدلی» در این سمت جایگزین «حسن کاظمی قمی» خواهد شد. علیرضا بیکدلی در سالهای گذشته مسوولیت نمایندگی ایران در ترکیه را نیز بر عهده داشته است. کاظمی قمی علاوه بر سرپرستی سفارت ایران در افغانستان، نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان نیز بود که براساس اخبار منتشر شده این سمت حذف شده است و همانند سابق نماینده ویژه در امور افغانستان، مستقیم زیر نظر وزارت خارجه عمل خواهد کرد.
لایحه دولت برای اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، روز گذشته به جدال لفظی میان یکی از نمایندگان مجلس و محمدباقر قالیباف منجر شد. موضوع مورد جدال به سخنان اخیر مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور مبنی بر موافقت رهبر انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری و تایید آن از سوی مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبر انقلاب در شبکه اجتماعی ایکس برمیگشت. موضوعی که مورد تایید محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس هم قرار گرفت و در سخنانی تصریح کرد صحبتهای مهدی فضائلی مورد تایید است.
خبرنگار «دنیایاقتصاد» از آخرین جزئیات کمیسیون تلفیق خبر داد
کمیسیون تلفیق مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوباتی در حمایت از ایثارگران داشت که در این راستا میتوان به تخصیص ۱۱ میلیون یورو برای اقلام بهداشتی این قشر اشاره کرد. همچنین بر اساس آنچه به تصویب اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ رسیده است، ۶۲ هزار میلیارد تومان از بودجه در اختیار رئیسجمهور برای پیشگیری از بحرانها در اختیار استانها قرار میگیرد. علاوه بر این برخی از پیشنهادها در کمیسیون تلفیق مطرح شد که نتوانست رای لازم را کسب کند که در این راستا میتوان به پیشنهاد تخصیص یک درصد از بودجه کل کشور به صداوسیما اشاره کرد.
صفحه عبری دفتر رهبر انقلاب در شبکه اجتماعی ایکس جملهای از مقام معظم رهبری درباره سران اسرائیل منتشر کرد. در توییت جدید حساب رهبری به زبان عبری آمده است: همه سران سیاسی و نظامی باند تروریستی و جنایتکار صهیونی باید محاکمه شوند./ایسنا
«نان بیسیک» را امور غیرصنعتی ترجمه کرده بودند که فوقالعاده کار جالبی برای من بود، مستوفی هم گفت که باید بیایی نزد من. من هم همین کار را کردم. رفتم در دستگاه نان بیسیک یا همان امور غیر صنعتی مستوفی در یکی از واحدهای خودش به نام سازمان امور غیر صنعتی که رئیسش هم مهندس مستوفی بود. در آن موقع مدیران شرکت نفت همه مدیران اجرایی بودند هر کدام مسوول یک قسمتی بودند.
روزنامه کیهان دیروز در گزارش اصلی صفحه یک خود با عنوان «۱۰۰ روزِ گران مدعیان اصلاحات چه پاسخی دارند؟!» نوشت: «۱۰۰ روزه دولت چهاردهم در حوزه اقتصاد به نفع یک اقلیت بسیار کوچک و پرسروصدا و به زیان اکثریت مردم بوده و دولتی که قرار بود صدای بیصدایان باشد با تحمیل گرانیها، همان صداهای ضعیف را هم نشنید.» این روزنامه همچنین در بخش «اخبار ویژه» خود به شبکه اینترنشنال تاخت: «در پادویی ننگین برخی مدعیان اصلاحطلبی برای رژیم صهیونیستی همین بس که شبکه اینترنشنال وابسته به موساد، از سوی معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی اداره میشود!»
دنیای اقتصاد آنلاین: رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اجرای قانون واردات خودروی کارکرده گفت: متاسفانه برای واردات ۸ میلیارد دلار قطعه پول دارند؛ ولی برای واردات خودرو ارز اختصاص داده نمیشود.
چهارمین جلسه هماندیشی برای اقتصاد ایران به همت گروه رسانهای «دنیایاقتصاد» برگزار شد و در این نشست سناریوهای روابط ایران و آمریکا در افق ۶ ماهه با حضور تحلیلگران و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست «رحمن قهرمانپور» کارشناس مسائل بینالملل به عنوان سخنران اصلی، با تبیین متغیرهای داخلی و خارجی اثرگذار بر سیاست خارجی ایران در طول دو دهه گذشته، چهار سناریوی متصور در بازه زمانی پیش رو را مطرح کرد. سناریوی عادیسازی، سناریوی توافق جامع، سناریوی مهار ایران و سناریوی حفظ وضع موجود. وی سپس با تشریح این چهار سناریو امکان و شانس تحقق و مطلوبیتهای آن را برای تهران و واشنگتن مطرح کرد. در ادامه کارشناسان حاضر در جلسه به نقد و ارزیابی این چهار سناریو پرداختند.
«دنیای اقتصاد» عوامل اصلی «مرگومیر» در دو سال گذشته را بررسی میکند
مشکلات قلبی عروقی، انواع سرطانها و همچنین تصادفات جادهای نقش اصلی در مرگومیر ایرانیها دارند. برخی از کارشناسان بهداشت و سلامت ریشه اصلی این وضعیت را در سبکزندگی ایرانیها میدانند؛ درحالیکه آخرین خبرها حاکی از آن است که عوامل پنهانی بهشدت روی افزایش بیماریها تاثیرگذار هستند. سالانه حدود ۴۵۰هزار مورد مرگ ناشی از عوامل مختلف مانند تصادف و بیماری در کشور اتفاق میافتد که از این تعداد ۵۰هزار مورد آن به آلودگی هوا مرتبط است؛ یعنی تقریبا حدود ۱۲درصد از کل موارد مرگ.
اعضای کمیسیون امنیت ملی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کردند
رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» یکی از گزینههای پیش روی جمهوری اسلامی ایران در مقابل قطعنامه شورای حکام را کاهش همکاری با آژانس دانست. او همچنین افزایش سطح غنیسازی به بیش از ۶۰درصد را از دیگر گزینههای پیش رو عنوان کرد.
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به برخی برداشتهای نادرست از بخشی از گفتوگوی اخیر خود با رسانه KHAMENEI.IR توضیحاتی ارائه کرد. علی لاریجانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
صدور قطعنامه ضدایرانی اخیر در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که چهارمین قطعنامهای است که در این شورا علیه کشورمان تصویب میشود، واکنشهای زیادی در داخل به دنبال داشت. از جمله مهمترین این واکنشها، صحبتهای بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با صداوسیما بود که گفت: «آقای گروسی پیشنهادی در سفر به ایران داشتند مبنی بر اینکه ایران موقتا ذخایر ۶۰ درصدی را بالا نبرد، البته نه به شکلی که غنیسازی در سطوح مختلف از جمله ۶۰ درصد متوقف شود. این مساله را با شروطی پذیرفتیم، ولی گفتیم این در صورتی است که قطعنامه تصویب نشود.»
صفحه یک روزنامههای روز گذشته به چندموضوع مهم ازجمله صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، نخستین سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان و صدور حکم بازداشت دادگاه لاهه علیه نتانیاهو اختصاص داشت. گفتوگوی علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری درمورد شروط مذاکره با غرب نیز یکی دیگر از موضوعاتی بود که در صفحه نخست روزنامههای دیروز نقش بست. بیایید مذاکره کنیم، مثلث دیپلماتیک، دوئل هستهای ایران و چهار قدرت غربی، توافق با واشنگتن شاید بدون برجام، استقبال جهانی از حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت و طنین صدای بیصدایان بخشی از تیترهای روز گذشته روزنامهها بود.