پاشنه آشیل تحریرالشام لو رفت

به گزارش اقتصادنیوز، شورشیان که کنترل استان ادلب و بخش‌های مجاور شمال غرب سوریه را در اختیار داشتند به راحتی از خطوط ارتش سوریه عبور کرده و با پیشروی به سمت شرق  کردند، حلب، دومین شهر این کشور را تصرف و ارتباط بزرگراه مهم «ام ۵» را -که این منطقه را به دمشق متصل می‌کند- در عرض چند روز قطع کردند و در نهایت وارد دمشق شدند.

به ادعای گروه بحران، تهاجم شورشیان مجموعه ظریفی از ترتیبات که از سال ۲۰۲۰، زمانی که روسیه و ترکیه به توافق آتش بس دست یافتند و به واسطه‌اش خطوط مقدم را آرام و درگیری در شمال غرب را متوقف کردند، برهم ریخت. پیش‌تر آتش بس برقرار شده، رویارویی نیروهای دولتی سوریه و متحدانش در یک طرف و شورشیان در طرف مقابل را متوقف کرده بود. این آرامش نسبی به هیئت تحریرالشام (HTS)، گروه شورشی اجازه داد تا بر ادلب تسلط  پیدا کند و خود را به عنوان یک نیروی نظامی مستقر و یک دولت غیرنظامی تحت حمایت خود ایجاد کند، یعنی دولت نجات سوریه. این گروه همچنین به طور غیرمستقیم از حمایت‌های ترکیه از ارتش ملی سوریه (SNA)، -یک گروه متشکل از چندین جناح شورشی دیگر- بهره برده است.

در جبهه شورشیان به غیر از تحریرالشام، چندین جناح دیگر هم فعال هستند. ساختارمندترین آنها احرارالشام و فیلق الشامند که هر دو افراط‌گرا هستند و در قالب گروه‌های کوچکتر و غیرایدئولوژیک در استان ادلب مستقر شده‌اند. آنها در کنار تحریرالشام یک فرماندهی عملیات نظامی را علیه کردهای سوری رهبری و مدیریت می‌کنند.

جناح دیگر عبارتند از گروه‌هایی که برخی از آنها قبلاً بخش عمده‌ای از ارتش آزاد سوریه را در مناطق تحت کنترل ترکیه در حومه شمالی حلب و عفرین تشکیل می‌دادند. در حالی که همه آن‌ها خواهان پایان دولت سوریه بودند، بر اساس ایدئولوژی، تضادهای شخصیتی و (گاهی) حمایت خارجی با یکدیگر تفاوت دارند. اگرچه تحریرالشام از سال ۲۰۱۹ از تسلط خود در استان ادلب برای مهار رقابت بین جناحی در آنجا استفاده کرده با این همه تنش‌ها کماکان ادامه دارد.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «چند صدایی در جبهه مخالفان؛ پاشنه آشیل تحریرالشام/ آزمون حکمرانی افراطی‌ها در دمشق» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.